Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Marokkansk kylling

Marokkansk kylling

marokkansk kylling i fad
4.7 fra 103 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.6k
SHARES
FacebookMessenger2.6kPinterestEmailSMS
Opdateret: 24. april 2024 - Udgivet: 1. august 2023

Min opskrift på marokkansk kylling, der er inspireret af maden i Marokko. Kylling med varme krydderier, som tilberedes i fad med couscous og kikærter.

Marokkansk kylling lyder allerede som en god ret, og det er den bestemt også.

Den laves med kyllingbryst, der krydres med varme krydderier, og her kan du jo selv tilføje mere af dine yndlingskrydderier.

Som basis bruger jeg gerne spidskommen, paprika og et kyllingekrydderi (kan købes i de fleste supermarkeder, og indeholder typisk blandt andet koriander og hvidløg).

Men du kan også bare tilsætte stødt koriander, kardemomme, kanel eller andre varme krydderier.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Kylling i fad med ananas
  • Indonesisk kylling
  • Spansk kylling med kikærter

Opskrift på nem marokkansk kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Marokkansk kylling - nem opskrift

4.72 fra 103 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Middelhavet
Kalorier: 450
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g couscous - gerne fuldkorns
  • 1 dåse kikærter
  • 4 kyllingebryst
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk kyllingekrydderi - el. lignende
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 håndfuld persille - bredbladet
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller tænd grillen op og gør den klar til indirekte varme. Begge metoder er lige gode.
  2. Start med at koge din couscous som anvist på pakken. Her har jeg anvendt en fuldkorns couscous til marokkansk kylling, men en almindelig er selvfølgelig også fin.
  3. Kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
  4. Forårsløg skæres i tynde skiver og svitses hurtigt af i en varm pande sammen med fintsnittede hvidløg. Hældes i et ildfast fad, hvor du også kommer couscous og kikærter i.
  5. Kyllingebryst deles i halve, så du får otte stykker. Steges cirka to minutter på hver side på en varm pande, og krydres undervejs med en blanding af paprika, spidskommen og kyllingekrydderi, Du kan også bruge lidt kardemomme, koriander eller hvad du kan lide. Krydr også kyllingekødet med salt og peber.
  6. Peberfrugter skæres i tynde strimler. Kommes også i fadet, hvor du nu også tilsætter hakkede tomater og en deciliter vand, som du lige inden skyller dåsen af med.
  7. Hak en håndfuld bredbladet persille og kom det ved.
  8. Vend nu indholdet i fadet forsigtigt rundt, og hæld en god sjat olivenolie over. Krydr også med salt og peber, og læg derefter kyllingestykkerne øverst.
  9. Marokkansk kylling skal nu have 20 minutter i enten ovnen ved de 200 grader, eller du kan give den 20 minutter ved indirekte varme i grillen.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 450kcalKulhydrater: 62gProtein: 41gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 887mgKalium: 1081mgKostfibre: 12gSukker: 10gVitamin A: 2370IUVitamin C: 95mgCalcium: 122mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening
marokkansk kylling
Marokkansk kylling laves med kyllingebryst der krydres med blandt andet spidskommen og paprika. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Tips

Marokkansk kylling serveres direkte fra fadet, som blot stilles på bordet.

Da den jo indeholder både kylling, couscous, kikærter og peberfrugt, er det som sådan en komplet ret som hovedmåltid.

Du kan dog sagtens servere et stykke brød til - eller en nem tabbouleh salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bettina skriver

    juni 13, 2025 at 9:13 am

    Smager fantastisk og nem at lave.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 13, 2025 at 12:12 pm

      Tusind ta, Bettina - det er jeg glad for at høre. Jeg er også ret vild med retten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Janne Jensen skriver

    februar 17, 2024 at 6:59 pm

    Denne er en af husets favoritter. Ikke bare til hverdag men også som gæstemad. Så kommer min tagine frem...laver ofte med bulgur i stedet for couscous

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required