• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Marokkansk kylling

marokkansk kylling i fad
Marrokansk kylling med de varme krydderier, og det er en nem opskrift, som du laver i et fad med couscous og kikærter. Kyllingen fra Marokko kan både steges færdig i ovnen eller i grillen ved indirekte varme. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  1. august 2023

Del gerne:
2.4k
SHARES
FacebookMessenger2.4kPinterestEmailSMS

Indhold

  1. Min opskrift på marokkansk kylling, der er inspireret af maden i Marokko. Kylling med varme krydderier, som tilberedes i fad med couscous og kikærter.
  2. Opskrift på nem marokkansk kylling
  3. Marokkansk kylling - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 102 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på marokkansk kylling, der er inspireret af maden i Marokko. Kylling med varme krydderier, som tilberedes i fad med couscous og kikærter.

Marokkansk kylling lyder allerede som en god ret, og det er den bestemt også.

Den laves med kyllingbryst, der krydres med varme krydderier, og her kan du jo selv tilføje mere af dine yndlingskrydderier.

Som basis bruger jeg gerne spidskommen, paprika og et kyllingekrydderi (kan købes i de fleste supermarkeder, og indeholder typisk blandt andet koriander og hvidløg).

Men du kan også bare tilsætte stødt koriander, kardemomme, kanel eller andre varme krydderier.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Kylling i fad med ananas
  • Indonesisk kylling
  • Spansk kylling med kikærter

Opskrift på nem marokkansk kylling

marokkansk kylling i fad

Marokkansk kylling - nem opskrift

Bedømmelse
4.7 fra 102 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger

Ingredienser

  • 150 g couscous - gerne fuldkorns
  • 1 dåse kikærter
  • 4 kyllingebryst
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk kyllingekrydderi - el. lignende
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 håndfuld persille - bredbladet
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller tænd grillen op og gør den klar til indirekte varme. Begge metoder er lige gode.
  • Start med at koge din couscous som anvist på pakken. Her har jeg anvendt en fuldkorns couscous til marokkansk kylling, men en almindelig er selvfølgelig også fin.
  • Kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
  • Forårsløg skæres i tynde skiver og svitses hurtigt af i en varm pande sammen med fintsnittede hvidløg. Hældes i et ildfast fad, hvor du også kommer couscous og kikærter i.
  • Kyllingebryst deles i halve, så du får otte stykker. Steges cirka to minutter på hver side på en varm pande, og krydres undervejs med en blanding af paprika, spidskommen og kyllingekrydderi, Du kan også bruge lidt kardemomme, koriander eller hvad du kan lide. Krydr også kyllingekødet med salt og peber.
  • Peberfrugter skæres i tynde strimler. Kommes også i fadet, hvor du nu også tilsætter hakkede tomater og en deciliter vand, som du lige inden skyller dåsen af med.
  • Hak en håndfuld bredbladet persille og kom det ved.
  • Vend nu indholdet i fadet forsigtigt rundt, og hæld en god sjat olivenolie over. Krydr også med salt og peber, og læg derefter kyllingestykkerne øverst.
  • Marokkansk kylling skal nu have 20 minutter i enten ovnen ved de 200 grader, eller du kan give den 20 minutter ved indirekte varme i grillen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
450
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
80
mg
27
%
Natrium
 
887
mg
39
%
Kalium
 
1081
mg
31
%
Kulhydrater
 
62
g
21
%
Kostfibre
 
12
g
50
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
41
g
82
%
Vitamin A
 
2370
IU
47
%
Vitamin C
 
95
mg
115
%
Calcium
 
122
mg
12
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
marokkansk kylling
Marokkansk kylling laves med kyllingebryst der krydres med blandt andet spidskommen og paprika. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Tips

Marokkansk kylling serveres direkte fra fadet, som blot stilles på bordet.

Da den jo indeholder både kylling, couscous, kikærter og peberfrugt, er det som sådan en komplet ret som hovedmåltid.

Du kan dog sagtens servere et stykke brød til - eller en nem tabbouleh salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne Jensen

    februar 17, 2024 at 6:59 pm

    Denne er en af husets favoritter. Ikke bare til hverdag men også som gæstemad. Så kommer min tagine frem...laver ofte med bulgur i stedet for couscous

    Svar
  2. Cecilie

    januar 11, 2024 at 10:39 pm

    Kan man bruge couscous som har stået på køl natten over?☺️

    Svar
  3. Kristina

    august 26, 2022 at 1:39 pm

    Lækker opskrift som helt sikkert kan anbefales. Har allerede lavet den to gange. Dog vil jeg tilføje at kyllingen ikke var klar begge gange efter 20 minutter, nærmere 30 minutter.

    Svar
  4. Tina

    august 12, 2022 at 4:22 pm

    Hvad indeholder kyllingekrydderi?…
    Syntes ikke jeg har lyst til at gå i supermarked for at “lede efter det”… går ikke ud fra det er et specielt Marokansk krydderi 😉
    Mange hilsner Tina🙃

    Svar
  5. Aamna Akram Anwar

    august 27, 2021 at 6:16 pm

    Kedelig i smagen.. Mangler desværre oplevelsen af Marokko

    Svar
    • Ivan

      oktober 29, 2023 at 12:48 pm

      Jammen prøv du og tag til Marokko og lav frikadeller så tror jeg også der vil være smags nuancer

      Svar
  6. Olivia

    februar 21, 2021 at 4:59 pm

    Hej 🙂
    Jeg står egentlig og vil lave retten med det samme, men jeg er løbet tør for couscous, mon jeg kan erstatte med perlespelt i stedet?
    Glade madhilsner
    Olivia 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 22, 2021 at 8:31 am

      Hej Olivia
      Det kan du godt, men vær opmærksom på, at tilberedningstiden er længere for perlespelt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required