Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Marokkansk kylling

Marokkansk kylling

marokkansk kylling i fad
4.7 fra 103 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.6k
SHARES
FacebookMessenger2.6kPinterestEmailSMS

Min opskrift på marokkansk kylling, der er inspireret af maden i Marokko. Kylling med varme krydderier, som tilberedes i fad med couscous og kikærter.

Marokkansk kylling lyder allerede som en god ret, og det er den bestemt også.

Den laves med kyllingbryst, der krydres med varme krydderier, og her kan du jo selv tilføje mere af dine yndlingskrydderier.

Som basis bruger jeg gerne spidskommen, paprika og et kyllingekrydderi (kan købes i de fleste supermarkeder, og indeholder typisk blandt andet koriander og hvidløg).

Men du kan også bare tilsætte stødt koriander, kardemomme, kanel eller andre varme krydderier.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Kylling i fad med ananas
  • Indonesisk kylling
  • Spansk kylling med kikærter

Opskrift på nem marokkansk kylling

Marokkansk kylling - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 103 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Min opskrift på marokkansk kylling, der er inspireret af maden i Marokko. Kylling med varme krydderier, som tilberedes i fad med couscous og kikærter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Middelhavet
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g couscous (gerne fuldkorns)
  • 1 dåse kikærter
  • 4 kyllingebryst
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 tsk kyllingekrydderi (el. lignende)
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 håndfuld persille (bredbladet)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller tænd grillen op og gør den klar til indirekte varme. Begge metoder er lige gode.
  2. Start med at koge din couscous som anvist på pakken. Her har jeg anvendt en fuldkorns couscous til marokkansk kylling, men en almindelig er selvfølgelig også fin.
  3. Kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
  4. Forårsløg skæres i tynde skiver og svitses hurtigt af i en varm pande sammen med fintsnittede hvidløg. Hældes i et ildfast fad, hvor du også kommer couscous og kikærter i.
  5. Kyllingebryst deles i halve, så du får otte stykker. Steges cirka to minutter på hver side på en varm pande, og krydres undervejs med en blanding af paprika, spidskommen og kyllingekrydderi, Du kan også bruge lidt kardemomme, koriander eller hvad du kan lide. Krydr også kyllingekødet med salt og peber.
  6. Peberfrugter skæres i tynde strimler. Kommes også i fadet, hvor du nu også tilsætter hakkede tomater og en deciliter vand, som du lige inden skyller dåsen af med.
  7. Hak en håndfuld bredbladet persille og kom det ved.
  8. Vend nu indholdet i fadet forsigtigt rundt, og hæld en god sjat olivenolie over. Krydr også med salt og peber, og læg derefter kyllingestykkerne øverst.
  9. Marokkansk kylling skal nu have 20 minutter i enten ovnen ved de 200 grader, eller du kan give den 20 minutter ved indirekte varme i grillen.

Næringsindhold

Kalorier450kcalKulhydrater62gProtein41gFedt6gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium887mgKalium1081mgKostfibre12gSukker10gVitamin A2370IUVitamin C95mgCalcium122mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening
marokkansk kylling
Marokkansk kylling laves med kyllingebryst der krydres med blandt andet spidskommen og paprika. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Tips

Marokkansk kylling serveres direkte fra fadet, som blot stilles på bordet.

Da den jo indeholder både kylling, couscous, kikærter og peberfrugt, er det som sådan en komplet ret som hovedmåltid.

Du kan dog sagtens servere et stykke brød til - eller en nem tabbouleh salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bettina skriver

    juni 13, 2025 at 9:13 am

    Smager fantastisk og nem at lave.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 13, 2025 at 12:12 pm

      Tusind ta, Bettina - det er jeg glad for at høre. Jeg er også ret vild med retten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Janne Jensen skriver

    februar 17, 2024 at 6:59 pm

    Denne er en af husets favoritter. Ikke bare til hverdag men også som gæstemad. Så kommer min tagine frem...laver ofte med bulgur i stedet for couscous

    Svar
  3. Cecilie skriver

    januar 11, 2024 at 10:39 pm

    Kan man bruge couscous som har stået på køl natten over?☺️

    Svar
  4. Kristina skriver

    august 26, 2022 at 1:39 pm

    Lækker opskrift som helt sikkert kan anbefales. Har allerede lavet den to gange. Dog vil jeg tilføje at kyllingen ikke var klar begge gange efter 20 minutter, nærmere 30 minutter.

    Svar
  5. Tina skriver

    august 12, 2022 at 4:22 pm

    Hvad indeholder kyllingekrydderi?…
    Syntes ikke jeg har lyst til at gå i supermarked for at “lede efter det”… går ikke ud fra det er et specielt Marokansk krydderi 😉
    Mange hilsner Tina🙃

    Svar
  6. Aamna Akram Anwar skriver

    august 27, 2021 at 6:16 pm

    Kedelig i smagen.. Mangler desværre oplevelsen af Marokko

    Svar
    • Ivan skriver

      oktober 29, 2023 at 12:48 pm

      Jammen prøv du og tag til Marokko og lav frikadeller så tror jeg også der vil være smags nuancer

      Svar
  7. Olivia skriver

    februar 21, 2021 at 4:59 pm

    Hej 🙂
    Jeg står egentlig og vil lave retten med det samme, men jeg er løbet tør for couscous, mon jeg kan erstatte med perlespelt i stedet?
    Glade madhilsner
    Olivia 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 22, 2021 at 8:31 am

      Hej Olivia
      Det kan du godt, men vær opmærksom på, at tilberedningstiden er længere for perlespelt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required