Min opskrift på marokkansk kylling, der er inspireret af maden i Marokko. Kylling med varme krydderier, som tilberedes i fad med couscous og kikærter.
Marokkansk kylling lyder allerede som en god ret, og det er den bestemt også.
Den laves med kyllingbryst, der krydres med varme krydderier, og her kan du jo selv tilføje mere af dine yndlingskrydderier.
Som basis bruger jeg gerne spidskommen, paprika og et kyllingekrydderi (kan købes i de fleste supermarkeder, og indeholder typisk blandt andet koriander og hvidløg).
Men du kan også bare tilsætte stødt koriander, kardemomme, kanel eller andre varme krydderier.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem marokkansk kylling
Marokkansk kylling - nem opskrift
Ingredienser
- 150 g couscous - gerne fuldkorns
- 1 dåse kikærter
- 4 kyllingebryst
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 1 tsk kyllingekrydderi - el. lignende
- 2 røde peberfrugter
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 håndfuld persille - bredbladet
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller tænd grillen op og gør den klar til indirekte varme. Begge metoder er lige gode.
- Start med at koge din couscous som anvist på pakken. Her har jeg anvendt en fuldkorns couscous til marokkansk kylling, men en almindelig er selvfølgelig også fin.
- Kikærter hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
- Forårsløg skæres i tynde skiver og svitses hurtigt af i en varm pande sammen med fintsnittede hvidløg. Hældes i et ildfast fad, hvor du også kommer couscous og kikærter i.
- Kyllingebryst deles i halve, så du får otte stykker. Steges cirka to minutter på hver side på en varm pande, og krydres undervejs med en blanding af paprika, spidskommen og kyllingekrydderi, Du kan også bruge lidt kardemomme, koriander eller hvad du kan lide. Krydr også kyllingekødet med salt og peber.
- Peberfrugter skæres i tynde strimler. Kommes også i fadet, hvor du nu også tilsætter hakkede tomater og en deciliter vand, som du lige inden skyller dåsen af med.
- Hak en håndfuld bredbladet persille og kom det ved.
- Vend nu indholdet i fadet forsigtigt rundt, og hæld en god sjat olivenolie over. Krydr også med salt og peber, og læg derefter kyllingestykkerne øverst.
- Marokkansk kylling skal nu have 20 minutter i enten ovnen ved de 200 grader, eller du kan give den 20 minutter ved indirekte varme i grillen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Marokkansk kylling serveres direkte fra fadet, som blot stilles på bordet.
Da den jo indeholder både kylling, couscous, kikærter og peberfrugt, er det som sådan en komplet ret som hovedmåltid.
Du kan dog sagtens servere et stykke brød til - eller en nem tabbouleh salat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Bettina skriver
Smager fantastisk og nem at lave.
Holger Rørby Madsen skriver
Tusind ta, Bettina - det er jeg glad for at høre. Jeg er også ret vild med retten.
Alt det bedste
Holger
Janne Jensen skriver
Denne er en af husets favoritter. Ikke bare til hverdag men også som gæstemad. Så kommer min tagine frem...laver ofte med bulgur i stedet for couscous