Den nemme opskrift på halv grillkylling med pommes frites, agurkesalat og remoulade. I en mere sund version, da det hele steges i ovn.
Halv grillkylling med pommes frites er en klassiker i de danske grillbarer, men faktisk er retten nem at lave derhjemme. Også uden den fede friture.
Halv grillkylling har mange øgenavne, og her vil du støde på alt fra Kentuckymåge, halv ørn med gitter, grillet stork med stakit og mange flere.
Faktum er, at den halve grillkylling med fritter og agurkesalat er en populær og yndet spise.
Se også: Sådan laver du helstegt kylling i ovn - med stegetid
Desværre er det ofte en fed omgang, fordi både kylling og pommes frites frituresteges. Sådan behøver det dog ikke at være, og du kan sagtens lave en lækker grillkylling i din ovn, og den smager mindst lige så godt.
Bemærk stegetiden i ovnen. Den er lidt længere end når man normalt steger en kylling i ovn, og det er for at opnå den lidt fritureagtige smag og konsistens.
Og husk at dryppe olie over kyllingestykkerne nogle gange undervejs, for så får du det helt rigtige resultat.
Opskrift på halv grillkylling
Halv grillkylling med pommes frites
Ingredienser
- 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
- olivenolie
- rosmarin - frisk, hakket
- salt og friskkværnet peber
- 1 kg pommes frites
- 1 portion agurkesalat - se opskrift på hjemmelavet agurkesalat her
- remoulade
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Du steger grillkylling ved varmluft, fordi du også skal lave pommes frites i ovnen samtidig.
- Klip kyllingen op langs bryst- og rygben. Måske skal du bruge en kniv til det sidste.
- Læg de to halve kyllinger i et passende fad med skindet opad, og indersider nedad.
- Dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og friskkværnet peber. Du kan også krydre med lidt BBQ-krydderi eller paprika.
- Stil fadet ind på næstøverste rille, hvor den samlede stegetid på halv grillkylling er ca. 1 time og 15 minutter.
- Efter en halv time dryppes de halve kyllinger igen med olie, og igen efter 45 minutter og en time.
- En halv time før din grillkylling er færdig fordeles pommes frites på en bageplade med bagepapir. Du kan købe frosne pommes frites - eller nemt lave dine egne pommes frites.
- Stil bagepladen med pommes frites ind på næstnederste rille. Bages nu indtil de er sprøde. Vend dem rundt nogle gange undervejs.
- Imens gør du remoulade og agurkesalat klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Hvor meget kylling du skal beregne, afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er. Jeg plejer at lave en kylling på ca. 1,5 kilo, som deles i to halve kyllinger. Efter stegning parteres de halve grillkyllingen i mindre stykker.
Men du kan også købe et par mindre kyllinger, og så servere en halv kylling til hver.
Halv grillkylling med pommes frites serveres straks med agurkesalat og remoulade. Jeg plejer også at servere en lækker spidskålssalat til.
Se også disse opskrifter:
Sommerfuglekylling - nem opskrift til ovn eller grill
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Rita Jensen
jeg kan ikke se opskriften den forsvinder i bunen
Holger Rørby Madsen
Hej Rita
Tak for det - og det lyder underligt? Er det på computer eller mobil?
Alt det bedste
Holger
alice østergaard
Jeg tror, du mener 1,5kg 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Alice
Godt spottet - det er nu rettet. Og du har ret 🙂
Alt det bedste
Holger
Dorthe
Det gør jeg altid!! ingen frityre det er meget sjældent og kun efter en druk tur!! 🤪🤪🤣🤣