• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam

Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam

billede til marinade til lammekølle
En lækker marinade til lammekølle og andre udskæringer på lammet, hvor marinaden virkelig tilføjer smag til kødet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. januar 2023 - Udgivet:  10. april 2020

Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på marinade til lammekølle, og den stammer fra Newyorker By Heart. Marinaden kan naturligvis også anvendes til andre stykker lam.
  2. Opskrift på marinade til lammekølle
  3. Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Her er opskriften på marinade til lammekølle, og den stammer fra Newyorker By Heart. Marinaden kan naturligvis også anvendes til andre stykker lam.

Denne opskrift på marinade til lammekølle laves blandt andet med hvidløg, timian og brun farin, og marinaden er naturligvis også velegnet til andre udskæringer på lammet.

Lammekøllen smøres godt ind i marinaden, hvorefter den lægges på køl i tre døgn.

Undervejs må du gerne vende kødet, så smagen fordeles godt i kødet.

Her er opskriften på marinade til lammekølle fra bloggen Newyorker By Heart.

Se også disse opskrifter:

Lammeculotte

Lammekrone med rosmarin og hvidløg

Grillet lammekrone med præcis stegetid (nem opskrift)

Opskrift på marinade til lammekølle

billede til marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle og andre udskæringer af lam

Her er opskriften på marinade til lammekølle, og den stammer fra Newyorker By Heart. Marinaden kan naturligvis også anvendes til andre stykker lam.
Bedømmelse
5 fra 5 stemmer
RetMarinade
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 12 fed hvidløg - pillede
  • 1 spsk timian - tørret
  • 1 spsk rosmarin - blade
  • 2 spsk flagesalt
  • 3 spsk brun farin
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Først blendes alle de "tørre" ingredienser sammen. Altså hvidløgsfed, timian, rosmarin, salt og brun farin.
  • Tilsæt citronsaft og olivenolie og blend igen.
  • Hæld marinaden i en pose og læg lammekøllen ned i. Massér gerne marinaden ind i lammekødet.
  • Kom endnu en plastikpose udenpå - den modsatte vej - sørg for at begge poser er godt lukket og lad den marinere i 3 døgn.
  • Vend af og til din marinade til lammekølle når køleskabet åbnes.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
172
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Natrium
 
2868
mg
125
%
Kalium
 
106
mg
3
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
293
IU
6
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Calcium
 
81
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Marinade til lammekølle bruges selvfølgelig først og fremmest til netop lammekøllen - men kan også anvendes til andre udskæringer.

Se i øvrigt her hvordan du tilbereder en lammekølle.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kjeld Thomsen

    juni 01, 2022 at 9:22 pm

    Hej , der står i opskriften til marinaden 1 helt hvidløg , er det eet fed eller et helt hvidløg med alle fed.
    Hilsen Kjeld Thomsen

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required