• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Marengsbomber

Marengsbomber

marengsbomber aberøv
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
605
SHARES
FacebookMessenger605PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. maj 2022 - Udgivet:  13. maj 2022

Her får du en opskrift på marengsbomber med flødeskum og chokolade, og kagen kendes også som aberøv. En lækker kage, der er nem at lave selv.

Marengsbomber eller aberøv. Kær kage kan have forskellige navne, og det har denne kendte klassiker også.

Jeg husker den fra min barndom i det vestjyske, hvor den var fast gæst i vinduerne hos mange bagere.

Siden er den lækre marengskage desværre faldet mere ud af sortimentet mange steder, men den er bestemt stadig værd at nyde til kaffen.

Jeg kender den som marengsbombe - eller aberøv. Sidstnævnte navn formentlig på grund af chokoladen på marengsen, men måske er der også andre navne på den.

Opskriften er nem at gå til, og den giver fire kager.

Vild med kager? Så prøv også:

  • Bikuber
  • Kajkage
  • Napoleonskager

Opskrift på marengsbomber - aberøv

marengsbomber aberøv
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Marengsbomber - sprøde og lækre

4.57 fra 16 stemmer
Her får du en opskrift på marengsbomber med flødeskum og chokolade, og kagen kendes også som aberøv. En lækker kage, der er nem at lave selv.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 518
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Marengs
  • 3 æggehvider
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk eddike
Chokolade på marengs
  • 50 g mørk chokolade - smeltes
Flødeskum med chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kagecreme - kan undværes
  • 50 g mørk chokolade - hakkes fint

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 100 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk æggehviderne stive i en ren skål, hvorefter flormelis gradvist piskes i til en stiv marengs. Pisk også lidt eddike i. Her i denne artikel kan du læse mere om hvordan du laver den perfekt marengs. Ønskes en mørkere marengs, kan der tilsættes en smule kakaopulver.
  3. Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl, og sprøjt otte bunde på bagepladen.
    marengs sprøjtes ud på bagepladen, og der skal bruges til hver marengsbombe
  4. Bages nu ca. 1 time ved 100 grader varmluft, og køles derefter af.
  5. Chokoladen smeltes. Pensl en ende af hvert stykke marengs med lidt chokolade, eller dyp i chokolade. Lad det stivne. Se evt. fotoet.
  6. Fløden piskes til en flødeskum sammen med lidt vaniljesukker. Jeg plejer også at vende lidt kagecreme i, men dette kan udelades. Vend hakket chokolade i med forsigtighed, så du ikke slår luften ud af flødeskummet.
    flødecreme med chokolade til aberøv
  7. Saml nu to stykker marengs med en stor spiseskefuld flødecreme i midten, og sørg for at chokoladen på marengsstykkerne er ud for hinanden. Stil til side på et pænt fad, og fortsæt på samme med resten, så du i alt får fire marengsbomber - også kaldet aberøv - ud af opskriften.

Næringsindhold

Kalorier: 518kcalKulhydrater: 58gProtein: 6gFedt: 30gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 57mgNatrium: 64mgKalium: 264mgKostfibre: 3gSukker: 52gVitamin A: 745IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 53mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De færdige marengsbomber (aberøv) kan nydes straks, eller opbevares på køl.

Holdbarheden er her kun et døgn på grund af fløden, og marengsen kan blive lidt blød.

Så kagerne bedst lige når de er samlet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stine

    februar 17, 2022 at 3:12 pm

    Kan du fortælle, hvor stor en diameter marengs skal have?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 17, 2022 at 3:45 pm

      Hej Stine
      Det kommer sig ikke så nøje, men jeg plejer at lave dem med en diameter på ca. 9-10 centimeter 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Susanne

    oktober 10, 2021 at 8:52 am

    Opskriften på marengsbombe er ok 😊
    Men du beskriver ikke som billedet viser hvad det er marengsbomben sættes på af “kage” inden de placeres på et fad.
    Som antallet af bagte marengs, er der ikke beregnet hvad “bomben” skal stå på når den samles.
    Hilsen susanne

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required