• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Marcipankage med appelsin og chokolade

Marcipankage med appelsin
Marcipankage med appelsin og chokolade smager super godt, og så er den nem at lave. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. marts 2023 - Udgivet:  27. februar 2023

Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Marcipankage med appelsin er en ualmindelig lækker og svampet kage med to smage, der altid går godt sammen: Appelsin og mørk chokolade.
  2. Marcipankage med appelsin og chokolade
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Noter
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Marcipankage med appelsin er en ualmindelig lækker og svampet kage med to smage, der altid går godt sammen: Appelsin og mørk chokolade.

Marcipankage med appelsin er en dejlig svampet kage, som smager skønt takket være den gode kombi af appelsinskal og chokolade.

Kagen er let og hurtig at lave og konsistensen minder lidt om mazarinkage på grund af marcipanen.

Server den med orange glasur og eventuelt striber af smeltet chokolade som her, så har du en super kage til kaffen.

Se også de populære opskrifter på:

  • Citronmåne
  • Sandkage
  • Chokoladekage
Marcipankage med appelsin

Marcipankage med appelsin og chokolade

Marcipankage med appelsin er en ualmindelig lækker og svampet kage med to smage, der altid går godt sammen: Appelsin og mørk chokolade.
Bedømmelse
5 fra 5 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 150 g smør - blødt
  • 150 g marcipan - revet
  • 1 stk appelsin - saft og skal
  • 150 g sukker
  • 3 stk æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g hvedemel

Pynt

  • 100 g mørk chokolade - smeltet
  • 1 dl flormelis
  • 1 spsk appelsinsaft
  • orange frugtfarve - kan udelades

Fremgangsmåde

  • Lad smørret blive blødt og tænd ovnen på 180 grader.
  • Riv marcipan i en skål. Riv appelsinskal i samme skål og pres derefter appelsinen, så du får et par spiseskefulde saft, du hælder ned i samme skål.
  • Tilføj sukker og rør det godt sammen, brug eventuelt en elpisker.
  • Pisk smør i marcipanmassen. Pisk derefter et æg ad gangen i dejen.
  • Vend 75 gram hvedemel og en teskefuld vaniljesukker i dejen.
  • Bages i 35 minutter på 180 grader almindelig over- og undervarme.
  • Når kagen er kølet af, blander du glasuren og hælder ud over kagen. Når det er tørt, drypper du med smeltet, mørk chokolade.
  • Nu er din marcipankage med appelsin klar til at blive serveret.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
456
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
42
mg
14
%
Natrium
 
130
mg
6
%
Kalium
 
160
mg
5
%
Kulhydrater
 
54
g
18
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
42
g
47
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
482
IU
10
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan sagtens lave en citronversion af denne marcipankage med appelsin.

Her udskifter du blot appelsinsaft og -skal med citronsaft og skal. Dog skal du max. bruge en spiseskefuld citronsaft, hvis citronen er meget syrlig.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle

    marts 30, 2024 at 6:10 am

    Den skal have længer tid i ovnen

    Svar
  2. Berit

    marts 24, 2023 at 2:42 pm

    Super lækkert med næringsberegning, tak.
    Jeg vil også meget gerne vide hvilken størrelse form/fad kagen skal bages i?

    Svar
  3. Charlotte Enevoldsen

    marts 06, 2023 at 9:57 pm

    Lyder lækkert 😋 Hvor længe skal kagen være i ovnen??

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 13, 2023 at 10:06 am

      Av, godt du skriver. Jeg har glemt at skrive bagetiden op, det er nu rettet: 35 minutter. Mvh Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required