Marcipankage med appelsin er en ualmindelig lækker og svampet kage med to smage, der altid går godt sammen: Appelsin og mørk chokolade.
Marcipankage med appelsin er en dejlig svampet kage, som smager skønt takket være den gode kombi af appelsinskal og chokolade.
Kagen er let og hurtig at lave og konsistensen minder lidt om mazarinkage på grund af marcipanen.
Server den med orange glasur og eventuelt striber af smeltet chokolade som her, så har du en super kage til kaffen.
Marcipankage med appelsin og chokolade
Ingredienser
- 150 gram smør - blødt
- 150 gram marcipan - revet
- 1 stk appelsin - saft og skal
- 150 gram sukker
- 3 stk æg
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 75 gram hvedemel
Pynt
- 100 gram mørk chokolade - smeltet
- 1 dl flormelis
- 1 spiseskefuld appelsinsaft
- orange frugtfarve - kan udelades
Sådan gør du
- Lad smørret blive blødt og tænd ovnen på 180 grader.
- Riv marcipan i en skål. Riv appelsinskal i samme skål og pres derefter appelsinen, så du får et par spiseskefulde saft, du hælder ned i samme skål.
- Tilføj sukker og rør det godt sammen, brug eventuelt en elpisker.
- Pisk smør i marcipanmassen. Pisk derefter et æg ad gangen i dejen.
- Vend 75 gram hvedemel og en teskefuld vaniljesukker i dejen.
- Bages i 35 minutter på 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Når kagen er kølet af, blander du glasuren og hælder ud over kagen. Når det er tørt, drypper du med smeltet, mørk chokolade.
- Nu er din marcipankage med appelsin klar til at blive serveret.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Du kan sagtens lave en citronversion af denne marcipankage med appelsin.
Her udskifter du blot appelsinsaft og -skal med citronsaft og skal. Dog skal du max. bruge en spiseskefuld citronsaft, hvis citronen er meget syrlig.
Helle
Den skal have længer tid i ovnen
Berit
Super lækkert med næringsberegning, tak.
Jeg vil også meget gerne vide hvilken størrelse form/fad kagen skal bages i?
Charlotte Enevoldsen
Lyder lækkert 😋 Hvor længe skal kagen være i ovnen??
Karen Seneca
Av, godt du skriver. Jeg har glemt at skrive bagetiden op, det er nu rettet: 35 minutter. Mvh Karen