• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Marcipanhorn

marcipanhorn
Store og lækre marcipanhorn med fyld af en dejlig borgmestemasse. Horn med marcipan pyntes med mandelflage og perlesukker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. marts 2021 - Udgivet:  28. marts 2021

Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på marcipanhorn. Store og lette horn, der er fyldt med borgmestermasse med marcipan, og pyntet med mandler og sukker.
  2. Opskrift på horn med marcipan
  3. Marcipanhorn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på marcipanhorn. Store og lette horn, der er fyldt med borgmestermasse med marcipan, og pyntet med mandler og sukker.

Marcipanhorn er lækre kager, der er ret nemme at bage.

Gærdejen er let at arbejde med, og dermed også at rulle ud.

Derefter er det blot at fylde hornene med en skøn borgmestermasse, der som bekendt består af marcipan, sukker og smør. I ligelig mængde.

Du får otte horn med marcipan ud af opskriften, men du kan godt vælge at lave dem en anelse mindre, og dermed få 10 eller 12 marcipanhorn.

Opskrift på horn med marcipan

marcipanhorn

Marcipanhorn

Her får du min opskrift på marcipanhorn. Store og lette horn, der er fyldt med borgmestermasse med marcipan, og pyntet med mandler og sukker.
Bedømmelse
4.8 fra 8 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 8 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g sødmælk
  • 75 g smør
  • 40 g gær
  • 40 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 nip salt

Fyld

  • 1 portion borgmestermasse - se opskrift i linket

Pynt

  • 1 æg - sammenpisket
  • mandelflager
  • perlesukker

Fremgangsmåde

  • Kom mælk og smør i tern i en lille skål, og varm det i mikroovn, så smørret netop er smeltet. Kan også varmes i en lille gryde.
  • Kom gær og sukker i, og rør gæren ud i væsken.
  • Tilsæt hvedemel og rør dejen sammen. Kom dejen ud på bordet og ælt den hurtigt igennem. Lad dejen til dine marcipanhorn hvile i 15 minutter.
  • Lav borgmestermasse som anvist i linket. Du kan dog nøjes med 75 gram af henholdsvis marcipan, smør og sukker. Som røres godt sammen.
  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Tag halvdelen af dejen (ca. 365 gram), og rul den ud til en cirkel med en diameter på ca. 20 centimeter. Del i cirklien i kvarte.
  • Kom borgmestermasse med marcipan på i den brede end af hvert stykke dej, og rul sammen til marcipanhorn. Fortsæt på samme måde med de øvrige horn og den anden halvdel af dejen. Så du får otte horn med marcipan.
  • Pensles med sammenpisket æg, og drysses med perlesukker og mandelflager.
  • Lad hornene hvile i 15 minutter.
  • Bages derefter midt i ovnen i ca. 15 minutter. Afhænger af hvor meget din ovn varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De færdigbagte marcipanhorn køles af.

Hornene kan i øvrigt sagtens fryses ned, men mon ikke de er spist inden da.

Se også disse opskrifter:

Sådan bager du gammeldags kærnemælkshorn

Lækre cremehorn med masser af creme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe Pedersen

    april 13, 2025 at 10:47 am

    Hejsa, hvis man ikke har sødmælk i huset, kan letmælk så ikke bare bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2025 at 11:12 am

      Hej Dorthe
      Sagtens - det bliver fint. God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Anne

    maj 16, 2021 at 1:50 pm

    Øv alt borgmester massen ligger på bagepladen.. Hvad er der mon gået galt for mig? Elsker ellers normalt dine opskrifter de plejer og virke 100 %.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2021 at 4:54 pm

      Hej Anne
      Øv da, men på en eller måde har du ikke fået lukket hornene tilstrækkeligt. For så skal borgmestermassen nok blive derinde 🙂
      Op på hesten igen. Det er også sket for mig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required