Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Mangochutney (opskrift på hjemmelavet chutney)

Mangochutney (opskrift på hjemmelavet chutney)

Billede af mangochutney.
4.7 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS
Indhold
  • Mangochutney
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på mangochutney
  • Noter
  • Kommentarer

Mangochutney

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Mangochutney passer perfekt til de fleste indiske retter. Det er en blanding af sødt, syrligt og stærkt, som giver maden ekstra smag.
Antal: 2 glas
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 mango tern
  • 0,5 rød peberfrugt tern
  • 0,5 rødløg små tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær frisk, fintrevet
  • 1 kanelstang 5-6 cm
  • 3 grønne kardemommekapsler
  • 0,5 rød chili frisk el. 1 tørret
  • 1 spidskommen
  • 2 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker el. brun farin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær de to mango frugter i tern, peberfrugten i kvadrater a 1.5 x 1.5 cm.
  2. Hak løget groft og riv ingefær samt hvidløg.
  3. Hæld vand i en gryde sammen med mango, peberfrugt, løg og hvidløg. Bring det i kog.
  4. Når vandet koger, tilsætter du alle krydderierne. Lad det koge med i 10 minutter.
  5. Tilsæt eddike og sukker og lad din mangochutney simre i 20 minutter.
  6. Smag til med salt og peber, eventuelt også sukker og eddike.
  7. Når din mangochutney har den rette smag, køler du det lidt ned, før du hælder det på rene glas, der er skyllet i kogende vand.

Næringsindhold

Kalorier343kcalKulhydrater84gProtein3gFedt1gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.4gNatrium1177mgKalium532mgKostfibre6gSukker76gVitamin A3291IUVitamin C133mgCalcium68mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på mangochutney

Mangochutney er noget af det, jeg næsten altid har på lager. Om det er købt eller hjemmelavet - det skal bare være til rådighed.

Når man elsker krydret mad, peger pilen særligt på Indien. Deres køkken er så rigt på krydderier og forskellige chutneys, at det er svært at lave en kedelig indisk ret.

Og med mangochutney ved hånden, ja, så får maden bare det ekstra pift. Chutneyen er både sød og syrlig på samme tid.

Og når man selv laver den, kan man vælge krydderier til og fra. Er du ikke vild med ingefær, så udelukker du bare det.

Kan du bedre lide kardemomme end kanel, så skifter du ud, som du lyster. Der er ingen klare regler andet end, at mangochutneyen skal indeholde sukker, eddike og mangofrugt.

Det andet kan man lege med, som man vil. Jeg kommer rød peberfrugt og rødløg i min chutney. Det giver dels et godt modspil til mangofrugtens smag, dels et farvespil.

Chutneyen her fungerer godt til samosaer, som kan laves selv. De kan også købes frisklavede i nogle minimarkeder og frosne i supermarkeder.

Noter

Så har du en lækker og hjemmelavet mangochutney. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

  • Dahl
  • Raita
  • Naanbrød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Knud Røgilds skriver

    november 04, 2024 at 5:29 pm

    Vi prøvede med pære i stedet for mango, rigtigt godt 🙂

    Svar
  2. Marga Due Strand skriver

    september 17, 2024 at 6:57 pm

    Synes det er for tyndt. Foretrækker mere fast konsistens.

    Svar
  3. Ib skriver

    august 15, 2023 at 1:12 pm

    Lækker grundopskrift!!!! ❤️
    Lige prøver at udskifte Mango og peberfrugt med augustmåned-have/drivhus:
    Rabarber, umodne ferskner, halvmodne tomater, nyopgravet ingefær i skiver, et helt skyllet hvidløg med top og en rest jumborosiner fra spisekammer
    -og ellers din opskrift 😘
    It's A masterpiece!
    Tak

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required