• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Mangochutney

Mangochutney

mangochutney
4.7 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. januar 2022 - Udgivet:  17. april 2021

Mangochutney passer perfekt til de fleste indiske retter. Det er en blanding af sødt, syrligt og stærkt, som giver maden ekstra smag.

Mangochutney er noget af det, jeg næsten altid har på lager. Om det er købt eller hjemmelavet - det skal bare være til rådighed.

Når man elsker krydret mad, peger pilen særligt på Indien. Deres køkken er så rigt på krydderier og forskellige chutneys, at det er svært at lave en kedelig indisk ret.

Og med mangochutney ved hånden, ja, så får maden bare det ekstra pift. Chutneyen er både sød og syrlig på samme tid.

Og når man selv laver den, kan man vælge krydderier til og fra. Er du ikke vild med ingefær, så udelukker du bare det.

Kan du bedre lide kardemomme end kanel, så skifter du ud, som du lyster. Der er ingen klare regler andet end, at mangochutneyen skal indeholde sukker, eddike og mangofrugt.

Det andet kan man lege med, som man vil. Jeg kommer rød peberfrugt og rødløg i min chutney. Det giver dels et godt modspil til mangofrugtens smag, dels et farvespil.

Chutneyen her fungerer godt til samosaer, som kan laves selv. De kan også købes frisklavede i nogle minimarkeder og frosne i supermarkeder.

Opskrift på mangochutney

mangochutney
Karen SenecaKaren Seneca

Mangochutney

4.70 fra 13 stemmer
Mangochutney passer perfekt til de fleste indiske retter. Det er en blanding af sødt, syrligt og stærkt, som giver maden ekstra smag.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 2 glas
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk mango - tern
  • ½ stk rød peberfrugt - tern
  • ½ stk rødløg - små tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær - frisk, fintrevet
  • 1 stk kanelstang - 5-6 cm
  • 3 stk grønne kardemommekapsler
  • ½ stk rød chili - frisk el. 1 tørret
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker - el. brun farin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær de to mango frugter i tern, peberfrugten i kvadrater a 1.5 x 1.5 cm.
  2. Hak løget groft og riv ingefær samt hvidløg.
  3. Hæld vand i en gryde sammen med mango, peberfrugt, løg og hvidløg. Bring det i kog.
  4. Når vandet koger, tilsætter du alle krydderierne. Lad det koge med i 10 minutter.
  5. Tilsæt eddike og sukker og lad din mangochutney simre i 20 minutter.
  6. Smag til med salt og peber, eventuelt også sukker og eddike.
  7. Når din mangochutney har den rette smag, køler du det lidt ned, før du hælder det på rene glas, der er skyllet i kogende vand.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så har du en lækker og hjemmelavet mangochutney. Velbekomme.

Her er andre opskrifter på indisk tilbehør og mad fra Indien:

Dahl

Raita

Naanbrød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Knud Røgilds

    november 04, 2024 at 5:29 pm

    Vi prøvede med pære i stedet for mango, rigtigt godt 🙂

    Svar
  2. Marga Due Strand

    september 17, 2024 at 6:57 pm

    Synes det er for tyndt. Foretrækker mere fast konsistens.

    Svar
  3. Ib

    august 15, 2023 at 1:12 pm

    Lækker grundopskrift!!!! ❤️
    Lige prøver at udskifte Mango og peberfrugt med augustmåned-have/drivhus:
    Rabarber, umodne ferskner, halvmodne tomater, nyopgravet ingefær i skiver, et helt skyllet hvidløg med top og en rest jumborosiner fra spisekammer
    -og ellers din opskrift 😘
    It's A masterpiece!
    Tak

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required