• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Mango lassi - forfriskende drik fra Indien

Mango lassi - forfriskende drik fra Indien

Mango lassi
Mango lassi smager supergodt til krydrede retter, men kan sagtens nydes alene på varm sommerdag. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  14. februar 2024 - Udgivet:  15. april 2021

Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Forfriskende mango lassi fra Indien med kardemomme er min yndlingsdrik til varme sommerdage eller sammen med en stærk curry. Se opskriften.
  2. Opskrift på mango lassi fra Indien
  3. Forfriskende mango lassi fra Indien
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
  7. Biryani (indisk risret med mynte og svampe)
  8. Indiske fladbrød med fyld af blomkål
  9. Paneer Capsicum - vegetarret når det skal gå hurtigt
Gå til opskrift

Forfriskende mango lassi fra Indien med kardemomme er min yndlingsdrik til varme sommerdage eller sammen med en stærk curry. Se opskriften.

Mango lassi er den lækreste form for milkshake, smoothie eller hvad man har lyst til at kalde den. Den består af frisk mango og kold yoghurt, som køler kroppen ned og slukker tørsten.

Dette giver jo perfekt mening, da drikken stammer fra Indien, som er kendt for deres varme vejr og stærke mad.

Jeg bor i Indien. Her er sommeren startet med fuld drøn, hvilket betyder plus 30 grader hver dag og en sol, som virkelig brænder.

Men jeg brokker mig ikke, for sommersæson betyder også sæson for mango, og det betyder litervis af mango lassi.

Traditionelt set indtages denne drik sammen med stærk mad, da yoghurten kan slukke ildebrande fra stærke chilis på tungen. Men du vil også se gadesælgere, som sælger drikken hele dagen lang.

For at være ærlig er det nok den drik, jeg bestiller oftest, når jeg er på stranden og koger i solen. Men det er skam lige så nemt at lave den selv derhjemme, da den kræver få ingredienser og minimal tid.

Opskrift på mango lassi fra Indien

Mango lassi

Forfriskende mango lassi fra Indien

Forfriskende mango lassi fra Indien med kardemomme er min yndlingsdrik til varme sommerdage eller sammen med en stærk curry.
Bedømmelse
4.7 fra 14 stemmer
RetDrikke
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Tilberedning: 3 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 2 glas
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 1 stk mango - svarer til 3 dl
  • 2,5 dl yoghurt - natural
  • 2 dl mælk
  • 0,5 tsk kardemomme - stødt
  • 1 knivspids gurkemeje - stødt
  • 1 spsk honning
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tag en frisk mango og fjern skræl og kernen. Put frugtkødet i en blender.
  • Tilføj yoghurt, kardemomme, gurkemeje, mælk og honning.
  • Blend nu det hele sammen indtil, at den for en god konsistens.
  • Smag drikken til. Tilføj eventuelt mere honning og kardemomme. Hvis du ønsker en mere flydende mango lassi, kan du også tilføje mere mælk efter behov.
  • Hæld nu mango lassi i glas og så er de klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Når du skal købe mangofrugter til din mango lassi, skal du sørge for at tage nogen, der er modne. Mærk efter, om de er bløde.

Hvis du køber umodne mango, kan du risikere, at din drik smager lidt af gran. Hvorimod moden mango har en frisk, sød og dejlig smag.

Se også andre opskrifter på autentiske, indiske retter:

Biryani (indisk risret med mynte og svampe)

4.5 fra 4 stemmer
Biryani er en indisk risret uden kød. Denne udgave er med frisk mynte og svampe. En super lækker opskrift, som kan begejstre de fleste.
Gå til opskrift
Biryani indisk risret

Indiske fladbrød med fyld af blomkål

4.9 fra 7 stemmer
Indiske fladbrød med fyld af blomkål og krydderier, også kaldt paratha, er superlækre og så er de også både hurtige og nemme at lave.
Gå til opskrift
Indiske fladbrød med blomkålsfyld

Paneer Capsicum - vegetarret når det skal gå hurtigt

5 fra 4 stemmer
Paneer Capsicum er navnet på en af mine go too retter, når det skal gå stærkt. Retten indeholder peberfrugt, paneer og en masse krydderier
Gå til opskrift
Hurtig vegetarret
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Meiske Holck

    januar 04, 2022 at 9:39 pm

    Lækker, velsmagende mango lassi

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required