• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Mandelkage med citron og rosmarinsirup

Mandelkage med citron og rosmarinsirup

billederesultat for Mandelkage med citron
Denne kage er bagt med olivenolie i stedet for smør - og så er den overhældt med en sirup kogt på citronsaft og rosmarin. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  13. september 2022 - Udgivet:  15. januar 2021

Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Mandelkage med citron og en skøn rosmarinsirup er inspireret af spanske kager bagt med olivenolie i stedet for smør. En virkelig delikatesse.
  2. Opskrift på mandelkage med citron
  3. Mandelkage med citron og rosmarinsirup
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips
  7. Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten
  8. Panforte - opskrift på italiensk konfekt kage
  9. Spanske kager: Opskrift på Tortas de leche
Gå til opskrift

Mandelkage med citron og en skøn rosmarinsirup er inspireret af spanske kager bagt med olivenolie i stedet for smør. En virkelig delikatesse.

Mandelkage med citron er en anderledes og aromatisk kage, som er virkelig tager kegler, når den serveres.

Kagen er anderledes på den gode måde med finthakkede mandler og olivenolie i selve kagedejen.

Og en duftende sirup af citronsaft, sukker og friske rosmarinkviste, der hældes over kagen, når den er kommet ud af ovnen.

Kagen er bagt uden bagepulver, fordi den skal være kompakt og trække siruppen til sig.

Når man spiser den, får man masser af smagsindtryk fra mandlerne og revet citronskal i selve kagen - og fra den friske citronsaft og den krydrede rosmarin.

Måske lyder det mere som en middagsret med olivenolie, rosmarin og citron, men jeg kan kun sige: Prøv den. Du vil ikke fortryde.

Opskrift på mandelkage med citron

billederesultat for Mandelkage med citron

Mandelkage med citron og rosmarinsirup

Mandelkage med citron og en skøn rosmarinsirup er inspireret af spanske kager bagt med olivenolie i stedet for smør. En virkelig delikatesse.
Bedømmelse
4.7 fra 10 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 1 kage
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 100 g mandler - finthakkede
  • 3 spsk citronskal - revet
  • 3 store æg
  • 1,5 dl sukker
  • 2.25 dl olivenolie
  • 2,5 dl hvedemel
  • ½ tsk salt

Citron- og rosmarinsirup

  • 7 stilke rosmarin - ca. 10 cm
  • 1,2 dl sukker
  • 1 dl citronsaft
  • 10 blade basilikum
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft og smør en kageform - 20 cm i diameter.
  • Hak mandlerne i en minihakker. De skal ikke blive til mandelmel, blot være meget fint hakkede.
  • Riv citronskal på den fine del af rivejernet, så du ca. har tre spiseskefulde.
  • Pisk sukker og æg sammen.
  • Tilsæt alle de andre kageingredienser og pisk med elmikseren.
  • Hæld dejen i formen og bag den i 25-30 minutter. Tjek allerede efter 20 minutter, hvis der ikke klæber dej til dit køkkenredskab, er den færdig.
  • Imens kagen bager, laver du siruppen: Pres saften ud af de citroner, hvis skal du rev. Tilsæt sukker og rosmarinkviste. Bring siruppen i kog. Når den koger, skuer du lidt ned og lader den simre i fem minutter.
  • Nu slukker du og smider nogle basilikumblade i siruppen. Dette er ikke så vigtigt for smagen, så de kan udelukkes. Lad gryden stå med siruppen, så krydderurterne kan trække og give smag, til kagen kommer ud af ovnen.
  • Når kagen er færdig, vender du den ud på et fad. Den hæver ikke så meget, så det er altså ikke en fejl, at den ikke er svulmet op. Nu skal du stikke kagen rundt omkring med en kødnål eller en strikkepind. Det gør det lettere for siruppen at trænge ind i den.
  • Tag en si og hæld siruppen over kagen, så den trænger ned i kagen. Hæld eventuelt resten af siruppen i en lille flødekande, så folk selv kan dosere sirup på deres stykke. Pynt med et par rosmarinkviste og server.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Så er den lækre mandelkage med citron klar til kaffen.

Hvis du har lyst til at bage andre kager med hilsner fra varmere himmelstrøg, kan du prøve en af disse opskrifter:

Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten

4.9 fra 12 stemmer
Baklava kan bedst beskrives ved dens sprøde skorpe, sødmen fra honningen og smagen af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
Gå til opskrift
Billederesultat for baklava

Panforte - opskrift på italiensk konfekt kage

4.7 fra 7 stemmer
Panforte er en italiensk kage, der nydes som dessert med en kop espresso eller kaffe. Her er opskriften på konfektkagen fra Siena i Italien.
Gå til opskrift
billederesultat for panforte

Spanske kager: Opskrift på Tortas de leche

5 fra 16 stemmer
Spanske kager med kanel, citronskal og olivenolie er sprøde udenpå og bløde indeni. Her er opskriften på lækkerbiskner fra Andalusien.
Gå til opskrift
Spanske cookies Tortas de leche
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise

    september 20, 2022 at 10:55 am

    Kan vel godt bages dagen før den skal bruges og smage lige så fantastisk? Og også uden at være på køl?

    Svar
  2. Britt Lauritzen

    juli 10, 2021 at 9:27 am

    Frisk og lækker.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required