Prøv denne skønne opskrift på majspasta med en ærte- og baconsauce. Du kan selvfølgelig lave den med almindelig pasta, og den tager kun 15 minutter.
Her får du en både nem og hurtig opskrift på majspasta med ærte- og baconsauce, og det er super lækker hverdagsmad, som du kan tilberede på et kvarter.
Længere tid tager retten faktisk ikke, og alligevel får du altså super god mad med masser af smag.
Majspasta kan selvfølgelig nemt udskiftes med en almindelig pasta, og jeg vil anbefale dig at bruge pastaskruer eller penne til retten. Så er den nemmest at håndtere.
Nederst har jeg skrevet lidt mere om majspasta.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til majspasta
400 gram majspasta
300 gram bacon i tern
1 bundt forårsløg
4 fed hvidløg
1 spiseskefuld balsamico
300 gram ærter
2 teskefulde tørret oregano
3 deciliter madlavningsfløde
Salt peber
Fremgangsmåde
- Sæt en gryde med letsaltet vand over, og kog majspasta som anvist på pakken. Typisk 10-12 minutter. Imens laver du resten.
- Varm en stegegryde eller en stor pande op og steg bacontern sprøde.
- Snit forårsløg i en centimeter tykke skiver og kom ved sammen med grofthakkede hvidløgsfed. Lad det svitse et minuts tid under omrøring. Tilsæt også lidt balsamico.
- De frosne ærter steges med et minut og du kommer også et par teskefulde oregano ved.
- Tilsæt madlavningsfløde og lad det simre fem minutter.
- Med en hulske fisker du nu pastaen over i gryden og der må gerne følge lidt kogevand med. Tilføj lidt mere pastavand om nødvendigt.
- Vend rundt og smag til med salt og peber.
Den færdige majspasta med ærte- og baconsauce serveres straks, og gerne sammen med et stykke nybagt ciabattabrød.
Fakta om majspasta
Majspasta fremstilles af majsmel, og er derfor 100% glutenfri.
Majsmelet tilsættes typisk lidt vand, men derefter tørres majspastaen, så tilbage er der rent majsmel.
Du kan blandt andet købe majspasta som skruer, de såkaldt fusili.
Smagen er noget anderledes end pasta lavet af hvedemel, men i konsistens er de rimelig tæt på almindelig pasta.
Og i hvert fald er det et godt alternativ til glutenallergikere,
Del dine ideer og tanker med os andre her: