• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Madbrød

Madbrød

madbrød
Lette og luftige madbrød, der passer perfekt som brød til gode retter. Men brug også brødet som lækkert kuvertbrød med smør. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. december 2021 - Udgivet:  26. november 2021

Del gerne:
140
SHARES
FacebookMessenger140PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min bedste opskrift på madbrød. Det er lækkert og luftigt brød til mad, herunder som kuvertbrød, og laves med blot 4 ingredienser.
  2. Opskrift på nemt madbrød
  3. Madbrød - nem opskrift på godt brød til mad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
Gå til opskrift

Her er min bedste opskrift på madbrød. Det er lækkert og luftigt brød til mad, herunder som kuvertbrød, og laves med blot 4 ingredienser.

Disse madbrød er rimelig nemme at lave, og de er altså super gode at servere til alle mulige gryderetter og meget andet.

Dejen skal ganske vist foldes og hæves i to timer, men den passer mest sig selv undervejs.

Og der skal blot anvendes fire ingredienser til madbrødene, som i øvrigt sagtens kan fryses ned.

Se også mine opskrifter på:

  • Klassisk ciabatta med store huller
  • Focaccia brød
  • Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør

Opskrift på nemt madbrød

madbrød

Madbrød - nem opskrift på godt brød til mad

Her er min bedste opskrift på madbrød. Det er lækkert og luftigt brød til mad, herunder som kuvertbrød, og laves med blot 4 ingredienser.
Bedømmelse
5 fra 10 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 20 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 400 g manitoba hvedemel
  • 8 g salt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom lunkent vand i en skål og rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt manitoba hvedemel sammen med salt og rør dejen sammen.
  • Kom dejen i et fad eller lignende, hvor der er plads til at folde dejen, og hvor den kan hæve tildækket. Smør fadet med lidt olie.
  • Fold dejen hurtigt sammen og træk den lidt ud. Læg den i fadet.
  • Læg låg på - evt. en bageplade - og lad nu dejen hæve i ca. 30 minutter.
  • Så foldes dejen til dit madbrød ind over sig selv fra alle hjørner, og hæver derefter igen i en halv time. Tildækket.
  • Gentag to gange mere, så dejen ialt når at hæve i to timer.
  • Forvam din ovn til 250 grader varmluft.
  • Del forsigtigt dejen i 12 nogenlunde lige store madbrød, der sættes på bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ca. 15-17 minutter på næstnederste rille ved 250 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
124
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.4
g
1
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
261
mg
11
%
Kalium
 
48
mg
1
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
6
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Lad de færdigbagte madbrød køle af, hvorefter de kan serveres til maden som kuvertbrød eller lignende.

Simpelt og lækkert brød til mad.

Men du kan også skære dem over og anvende brødene som lækre sandwichbrød, hvor du eks. fylder dem med salat, kylling og bacon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Evi. Lindgren

    august 02, 2022 at 6:33 pm

    Spørgsmål ang. opskriften "madbrød".
    Hvad er ideen med: "Dejen strækkes, foldes fra hjørne til hjørne".
    Hvorfor ikke bare helt almindlig ælte i hænderne og trille boller?

    Svar
  2. Marianne

    januar 15, 2022 at 6:54 pm

    Super opskrift. Bagte dem til aftensmaden i dag. Vi fik en blandet salat med en masse fyld. Min mand spiste 3 stk jeg en,så resten er lagt i fryseren til næste gang. Det er ikke sidste gang jeg bager dem, så jeg har gemt opskriften👍😋🤗

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required