Indhold
Madbrød
Fremgangsmåde
- Kom 300 g vand (lunkent) i en skål og rør 25 g gær ud i vandet.
- Tilsæt 400 g manitoba hvedemel sammen med 8 g salt og rør dejen sammen.
- Kom dejen i et fad eller lignende, hvor der er plads til at folde dejen, og hvor den kan hæve tildækket. Smør fadet med lidt olie.
- Fold dejen hurtigt sammen og træk den lidt ud. Læg den i fadet.
- Læg låg på - evt. en bageplade - og lad nu dejen hæve i ca. 30 minutter.
- Så foldes dejen til dit madbrød ind over sig selv fra alle hjørner, og hæver derefter igen i en halv time. Tildækket.
- Gentag to gange mere, så dejen ialt når at hæve i to timer.
- Forvam din ovn til 250 grader varmluft.
- Del forsigtigt dejen i 12 nogenlunde lige store madbrød, der sættes på bageplade med bagepapir.
- Bag dem ca. 15-17 minutter på næstnederste rille ved 250 grader varmluft.
Opskrift på madbrød
Disse madbrød er rimelig nemme at lave, og de er altså super gode at servere til alle mulige gryderetter og meget andet.
Dejen skal ganske vist foldes og hæves i to timer, men den passer mest sig selv undervejs.
Og der skal blot anvendes fire ingredienser til madbrødene, som i øvrigt sagtens kan fryses ned.
Se også mine opskrifter på:
Tips
Lad de færdigbagte madbrød køle af, hvorefter de kan serveres til maden som kuvertbrød eller lignende.
Simpelt og lækkert brød til mad.
Men du kan også skære dem over og anvende brødene som lækre sandwichbrød, hvor du eks. fylder dem med salat, kylling og bacon.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Sophia Amaridi Post skriver
Kære Holger, tak for den skønne opskrift.
Kan man bage madbrødet på en bageplade? Tak.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Sophia
Mange for de pæne ord - det kan du tro, du kan sagtens bage madbrødet på bageplade 🙂
God bagelyst.
BH Holger
Evi. Lindgren skriver
Spørgsmål ang. opskriften "madbrød".
Hvad er ideen med: "Dejen strækkes, foldes fra hjørne til hjørne".
Hvorfor ikke bare helt almindlig ælte i hænderne og trille boller?
Marianne skriver
Super opskrift. Bagte dem til aftensmaden i dag. Vi fik en blandet salat med en masse fyld. Min mand spiste 3 stk jeg en,så resten er lagt i fryseren til næste gang. Det er ikke sidste gang jeg bager dem, så jeg har gemt opskriften👍😋🤗