• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Brød › Madbrød

Madbrød

madbrød
5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
148
SHARES
FacebookMessenger148PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. december 2021 - Udgivet: 26. november 2021

Her er min bedste opskrift på madbrød. Det er lækkert og luftigt brød til mad, herunder som kuvertbrød, og laves med blot 4 ingredienser.

Disse madbrød er rimelig nemme at lave, og de er altså super gode at servere til alle mulige gryderetter og meget andet.

Dejen skal ganske vist foldes og hæves i to timer, men den passer mest sig selv undervejs.

Og der skal blot anvendes fire ingredienser til madbrødene, som i øvrigt sagtens kan fryses ned.

Se også mine opskrifter på:

  • Klassisk ciabatta med store huller
  • Focaccia brød
  • Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør

Opskrift på nemt madbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Madbrød - nem opskrift på godt brød til mad

5 fra 10 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 124
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 g vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 400 g manitoba hvedemel
  • 8 g salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand i en skål og rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt manitoba hvedemel sammen med salt og rør dejen sammen.
  3. Kom dejen i et fad eller lignende, hvor der er plads til at folde dejen, og hvor den kan hæve tildækket. Smør fadet med lidt olie.
  4. Fold dejen hurtigt sammen og træk den lidt ud. Læg den i fadet.
  5. Læg låg på - evt. en bageplade - og lad nu dejen hæve i ca. 30 minutter.
  6. Så foldes dejen til dit madbrød ind over sig selv fra alle hjørner, og hæver derefter igen i en halv time. Tildækket.
  7. Gentag to gange mere, så dejen ialt når at hæve i to timer.
  8. Forvam din ovn til 250 grader varmluft.
  9. Del forsigtigt dejen i 12 nogenlunde lige store madbrød, der sættes på bageplade med bagepapir.
  10. Bag dem ca. 15-17 minutter på næstnederste rille ved 250 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 124kcalKulhydrater: 26gProtein: 4gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 261mgKalium: 48mgKostfibre: 1gSukker: 0.1gVitamin C: 0.003mgCalcium: 6mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Lad de færdigbagte madbrød køle af, hvorefter de kan serveres til maden som kuvertbrød eller lignende.

Simpelt og lækkert brød til mad.

Men du kan også skære dem over og anvende brødene som lækre sandwichbrød, hvor du eks. fylder dem med salat, kylling og bacon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Evi. Lindgren

    august 02, 2022 at 6:33 pm

    Spørgsmål ang. opskriften "madbrød".
    Hvad er ideen med: "Dejen strækkes, foldes fra hjørne til hjørne".
    Hvorfor ikke bare helt almindlig ælte i hænderne og trille boller?

    Svar
  2. Marianne

    januar 15, 2022 at 6:54 pm

    Super opskrift. Bagte dem til aftensmaden i dag. Vi fik en blandet salat med en masse fyld. Min mand spiste 3 stk jeg en,så resten er lagt i fryseren til næste gang. Det er ikke sidste gang jeg bager dem, så jeg har gemt opskriften👍😋🤗

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required