Macarons med matcha og kul er så utrolig fine at kigge på, og så smager de mindst lige så godt. De er den perfekte dessert til at imponere dine gæster.
Disse smukke macarons med matcha er lavet med utraditionelle ingredienser så som kul og det grønne tepulver matcha.
Men det er ikke kun for at få dem til at se flotte ud eller lyde spændende, det er allermest for deres vidunderlige smag. De grønne matchamacarons har en mørk chokoladeganache i midten, begge smage har en bitter undertone, hvilket balancerer sødmen fra det høje sukkerindhold.
Det er en utrolig lækker smagskombination, og så føles det lidt som at spise et lille kunstværk.
De grå macarons har fået deres smukke farve fra aktiv kulpulver, som altså også er spiseligt.
Det har været en trend på Instagram i længere tid at putte denne form for kul i mad og desserter, og forklaringen er simpel. Det ser simpelthen så godt ud! Det giver ikke så meget smag, så det er mest for det visuelle udtryk.
Sådan varierer du fyldet på macarons
Til gengæld fyldte jeg den med en hvid kaffeganache, som var helt vildt lækker og det var også grunden til, at min familie stemte om, at det var de allerbedste macarons ud af de to.
Selve denne opskrift kan du bruge som en grundopskrift på macarons. Du kan undlade matcha og kul og erstatte dem med din yndlingssmag, det kan være alt fra lakrids til citron. Det samme gælder ganache, hvis du laver den udgave med hvid chokolade, kan du tilføje din yndlingssmag.
Kun fantasien sætter grænser, for man kan vitterlig putte alle smage i macarons. Personligt synes jeg, at det var lidt sjovt at lave en slags macaron med te-smag og en med kaffe, så er der lidt til alles smag.
Opskrift på macarons med matcha
Macarons med matcha og kul
Ingredienser
Macarons
- 100 g mandelmel
- 150 g flormelis
- 75 g æggehvider - stuetemperatur
- 50 g sukker
- 0,5 tsk vaniljeekstrakt
- 2 tsk matcha pulver
- 2 tsk aktiv kulpulver
Ganache
- 50 g mørk chokolade - finthakket
- 50 g hvid chokolade - finthakket
- 1 dl piskefløde
- 50 g smør - stuetemperatur
- 1 tsk instant kaffe
Fremgangsmåde
Macarons
- Start med at si mandelmel og flormelis i en skål, put nu halvdelen i en anden skål.
- I den ene skål med mandelmel og flormelis kommes matchapulveret i og i den anden skål tilføjes det aktive kulpulver.
- I en seperat skål piskes æggehviderne med salt og vaniljeekstrakt, imens sukkeret langsomt bliver tilføjet. Blandingen skal piskes til en tyk og glat marengs.
- Marengsmassen deles i to portioner og tilføjes i henholdsvis skålen med matcha-blandingen og kul-blandingen. Vend det forsigtigt sammen i hver sin skål, det skal kun lige akkurat blandes sammen, så pas på med at rører i det for meget.
- Put hver sin masse i hver sin sprøjtepose og klip et lille hjørne af. Sprøjt en macaron ud af gangen på en beklædt bageplade, hver macaron skal være cirka to centimeter.
- Slå bageplade med macarons forsigtigt ned i bordet, så eventuelle luftbobler sprænges.
- Lad bagepladen med macarons stå i stuetemperatur i en halv til en hel time. Så de kan tørre en smule.
- Varm ovnen op på 180 grader varmluft, ligeså snart pladerne med macarons sættes ind, så skrues temperaturen ned på 140 grader. Bag dem i cirka 10-12 minutter.
- Lad dem køle helt af, før du fjerner dem fra bagepladen.
Ganache
- Tag to skåle. I den ene kommes den finthakket hvid chokolade og pulverkaffen i og i den anden kommes den finthakket mørk chokolade.
- Tag en lille gryde og varm fløden op til kogepunktet. Put 0,5 dl fløde i hver af de skåle med chokoladen.
- Bland det godt sammen, så chokoladen smelter. Tilføj derefter 25 gram smør i hver skål og bland det sammen.
- Put ganachen i sprøjteposer og lad dem køle ned i 30 minutter.
Arrangere
- Sprøjt den mørke chokoladeganache på halvdelen af dine matchamacaroner og put derefter en matchamacaron ovenpå som en lille sandwich.
- Sprøjt den hvide kaffeganach på halvdelen af kulmacaroner og put derefter en kulmacaron ovenpå.
- Stil de samlede macarons i køleskabet og lad dem sætte sig i minimum en time før servering.
- Så er de smukke macarons klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Prøv eventuelt også en af disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: