Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Macarons med matcha og kul - opskrift på smukke kager

Macarons med matcha og kul - opskrift på smukke kager

Macarons med matcha
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Macarons med matcha og kul er så utrolig fine at kigge på, og så smager de mindst lige så godt. De er den perfekte dessert til at imponere dine gæster.

Disse smukke macarons med matcha er lavet med utraditionelle ingredienser så som kul og det grønne tepulver matcha.

Men det er ikke kun for at få dem til at se flotte ud eller lyde spændende, det er allermest for deres vidunderlige smag. De grønne matchamacarons har en mørk chokoladeganache i midten, begge smage har en bitter undertone, hvilket balancerer sødmen fra det høje sukkerindhold.

Det er en utrolig lækker smagskombination, og så føles det lidt som at spise et lille kunstværk.

De grå macarons har fået deres smukke farve fra aktiv kulpulver, som altså også er spiseligt.

Det har været en trend på Instagram i længere tid at putte denne form for kul i mad og desserter, og forklaringen er simpel. Det ser simpelthen så godt ud! Det giver ikke så meget smag, så det er mest for det visuelle udtryk.

Sådan varierer du fyldet på macarons

Til gengæld fyldte jeg den med en hvid kaffeganache, som  var helt vildt lækker og det var også grunden til, at min familie stemte om, at det var de allerbedste macarons ud af de to. 

Selve denne opskrift kan du bruge som en grundopskrift på macarons. Du kan undlade matcha og kul og erstatte dem med din yndlingssmag, det kan være alt fra lakrids til citron. Det samme gælder ganache, hvis du laver den udgave med hvid chokolade, kan du tilføje din yndlingssmag.

Kun fantasien sætter grænser, for man kan vitterlig putte alle smage i macarons. Personligt synes jeg, at det var lidt sjovt at lave en slags macaron med te-smag og en med kaffe, så er der lidt til alles smag.

Opskrift på macarons med matcha

Macarons med matcha og kul

Rakel Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Macarons med matcha og kul er så utrolig fine at kigge på, og så smager de mindst lige så godt. De er den perfekte dessert til at imponere dine gæster.
Antal: 15
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Macarons
  • 100 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 75 g æggehvider (stuetemperatur)
  • 50 g sukker
  • 0,5 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 tsk matcha pulver
  • 2 tsk aktiv kulpulver
Ganache
  • 50 g mørk chokolade (finthakket)
  • 50 g hvid chokolade (finthakket)
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g smør (stuetemperatur)
  • 1 tsk instant kaffe

Fremgangsmåde

Macarons
  1. Start med at si mandelmel og flormelis i en skål, put nu halvdelen i en anden skål.
  2. I den ene skål med mandelmel og flormelis kommes matchapulveret i og i den anden skål tilføjes det aktive kulpulver.
  3. I en seperat skål piskes æggehviderne med salt og vaniljeekstrakt, imens sukkeret langsomt bliver tilføjet. Blandingen skal piskes til en tyk og glat marengs.
  4. Marengsmassen deles i to portioner og tilføjes i henholdsvis skålen med matcha-blandingen og kul-blandingen. Vend det forsigtigt sammen i hver sin skål, det skal kun lige akkurat blandes sammen, så pas på med at rører i det for meget.
  5. Put hver sin masse i hver sin sprøjtepose og klip et lille hjørne af. Sprøjt en macaron ud af gangen på en beklædt bageplade, hver macaron skal være cirka to centimeter.
  6. Slå bageplade med macarons forsigtigt ned i bordet, så eventuelle luftbobler sprænges.
  7. Lad bagepladen med macarons stå i stuetemperatur i en halv til en hel time. Så de kan tørre en smule.
  8. Varm ovnen op på 180 grader varmluft, ligeså snart pladerne med macarons sættes ind, så skrues temperaturen ned på 140 grader. Bag dem i cirka 10-12 minutter.
  9. Lad dem køle helt af, før du fjerner dem fra bagepladen.
Ganache
  1. Tag to skåle. I den ene kommes den finthakket hvid chokolade og pulverkaffen i og i den anden kommes den finthakket mørk chokolade.
  2. Tag en lille gryde og varm fløden op til kogepunktet. Put 0,5 dl fløde i hver af de skåle med chokoladen.
  3. Bland det godt sammen, så chokoladen smelter. Tilføj derefter 25 gram smør i hver skål og bland det sammen.
  4. Put ganachen i sprøjteposer og lad dem køle ned i 30 minutter.
Arrangere
  1. Sprøjt den mørke chokoladeganache på halvdelen af dine matchamacaroner og put derefter en matchamacaron ovenpå som en lille sandwich.
  2. Sprøjt den hvide kaffeganach på halvdelen af kulmacaroner og put derefter en kulmacaron ovenpå.
  3. Stil de samlede macarons i køleskabet og lad dem sætte sig i minimum en time før servering.
  4. Så er de smukke macarons klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Prøv eventuelt også en af disse opskrifter:

Matcha Latte - opskrift på varm og kold latte
Matcha latte kan drikkes både varm og kold. Den grønne drik fra Instagram er en drik, som smager utrolig godt og er mindst lige så sund.
Se opskriften her
Matcha latte i glas
Dalgona - drik med lækkert kaffeskum
Dalgona er nærmest en omvendt cappuccino med mælk i bunden og kaffeskum foroven. Her er opskriften på den populære kaffedrik.
Se opskriften her
Dalgona kaffe
Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten
Baklava kan bedst beskrives ved dens sprøde skorpe, sødmen fra honningen og smagen af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
Se opskriften her
Billederesultat for baklava
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required