• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Macarons med matcha og kul - opskrift på smukke kager

Macarons med matcha og kul - opskrift på smukke kager

Macarons med matcha
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. maj 2021 - Udgivet:  27. juli 2020

Macarons med matcha og kul er så utrolig fine at kigge på, og så smager de mindst lige så godt. De er den perfekte dessert til at imponere dine gæster.

Disse smukke macarons med matcha er lavet med utraditionelle ingredienser så som kul og det grønne tepulver matcha.

Men det er ikke kun for at få dem til at se flotte ud eller lyde spændende, det er allermest for deres vidunderlige smag. De grønne matchamacarons har en mørk chokoladeganache i midten, begge smage har en bitter undertone, hvilket balancerer sødmen fra det høje sukkerindhold.

Det er en utrolig lækker smagskombination, og så føles det lidt som at spise et lille kunstværk.

De grå macarons har fået deres smukke farve fra aktiv kulpulver, som altså også er spiseligt.

Det har været en trend på Instagram i længere tid at putte denne form for kul i mad og desserter, og forklaringen er simpel. Det ser simpelthen så godt ud! Det giver ikke så meget smag, så det er mest for det visuelle udtryk.

Sådan varierer du fyldet på macarons

Til gengæld fyldte jeg den med en hvid kaffeganache, som  var helt vildt lækker og det var også grunden til, at min familie stemte om, at det var de allerbedste macarons ud af de to. 

Selve denne opskrift kan du bruge som en grundopskrift på macarons. Du kan undlade matcha og kul og erstatte dem med din yndlingssmag, det kan være alt fra lakrids til citron. Det samme gælder ganache, hvis du laver den udgave med hvid chokolade, kan du tilføje din yndlingssmag.

Kun fantasien sætter grænser, for man kan vitterlig putte alle smage i macarons. Personligt synes jeg, at det var lidt sjovt at lave en slags macaron med te-smag og en med kaffe, så er der lidt til alles smag.

Opskrift på macarons med matcha

Macarons med matcha
Rakel Seneca

Macarons med matcha og kul

5 fra 4 stemmer
Macarons med matcha og kul er så utrolig fine at kigge på, og så smager de mindst lige så godt. De er den perfekte dessert til at imponere dine gæster.
Samlet tid 1 time t
Antal: 15
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Macarons
  • 100 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 75 g æggehvider - stuetemperatur
  • 50 g sukker
  • 0,5 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 tsk matcha pulver
  • 2 tsk aktiv kulpulver
Ganache
  • 50 g mørk chokolade - finthakket
  • 50 g hvid chokolade - finthakket
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g smør - stuetemperatur
  • 1 tsk instant kaffe

Fremgangsmåde
 

Macarons
  1. Start med at si mandelmel og flormelis i en skål, put nu halvdelen i en anden skål.
  2. I den ene skål med mandelmel og flormelis kommes matchapulveret i og i den anden skål tilføjes det aktive kulpulver.
  3. I en seperat skål piskes æggehviderne med salt og vaniljeekstrakt, imens sukkeret langsomt bliver tilføjet. Blandingen skal piskes til en tyk og glat marengs.
  4. Marengsmassen deles i to portioner og tilføjes i henholdsvis skålen med matcha-blandingen og kul-blandingen. Vend det forsigtigt sammen i hver sin skål, det skal kun lige akkurat blandes sammen, så pas på med at rører i det for meget.
  5. Put hver sin masse i hver sin sprøjtepose og klip et lille hjørne af. Sprøjt en macaron ud af gangen på en beklædt bageplade, hver macaron skal være cirka to centimeter.
  6. Slå bageplade med macarons forsigtigt ned i bordet, så eventuelle luftbobler sprænges.
  7. Lad bagepladen med macarons stå i stuetemperatur i en halv til en hel time. Så de kan tørre en smule.
  8. Varm ovnen op på 180 grader varmluft, ligeså snart pladerne med macarons sættes ind, så skrues temperaturen ned på 140 grader. Bag dem i cirka 10-12 minutter.
  9. Lad dem køle helt af, før du fjerner dem fra bagepladen.
Ganache
  1. Tag to skåle. I den ene kommes den finthakket hvid chokolade og pulverkaffen i og i den anden kommes den finthakket mørk chokolade.
  2. Tag en lille gryde og varm fløden op til kogepunktet. Put 0,5 dl fløde i hver af de skåle med chokoladen.
  3. Bland det godt sammen, så chokoladen smelter. Tilføj derefter 25 gram smør i hver skål og bland det sammen.
  4. Put ganachen i sprøjteposer og lad dem køle ned i 30 minutter.
Arrangere
  1. Sprøjt den mørke chokoladeganache på halvdelen af dine matchamacaroner og put derefter en matchamacaron ovenpå som en lille sandwich.
  2. Sprøjt den hvide kaffeganach på halvdelen af kulmacaroner og put derefter en kulmacaron ovenpå.
  3. Stil de samlede macarons i køleskabet og lad dem sætte sig i minimum en time før servering.
  4. Så er de smukke macarons klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Prøv eventuelt også en af disse opskrifter:

Matcha Latte - opskrift på varm og kold latte

5 fra 6 stemmer
Matcha latte kan drikkes både varm og kold. Den grønne drik fra Instagram er en drik, som smager utrolig godt og er mindst lige så sund.
Gå til opskrift
Matcha latte i glas

Dalgona - drik med lækkert kaffeskum

4.9 fra 15 stemmer
Dalgona er nærmest en omvendt cappuccino med mælk i bunden og kaffeskum foroven. Her er opskriften på den populære kaffedrik.
Gå til opskrift
Dalgona kaffe

Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten

4.9 fra 12 stemmer
Baklava kan bedst beskrives ved dens sprøde skorpe, sødmen fra honningen og smagen af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
Gå til opskrift
Billederesultat for baklava
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required