Sådan laver du lyssej med kartofler og porrer. Du får en nem opskrift på fiskefad med lyssej og masser af grøntsager. Sundt og godt.
Lyssej med kartofler er en både nem, hurtig og sund ret til aftensmad, og her kan du på bedste vis servere et lækkert fiskefad.
Jeg holder selv utroligt meget af lyssej, som jeg synes er en fantastisk spisefisk, men den er ikke altid til at købe hos fiskehandleren.
Derfor kan du erstatte lyssej med en anden hvid fisk som eksempelvis torsk, kuller og lignende.
Mængden af grøntsager i fadet kan også justeres efter smag og behag.
Se også de populære opskrifter på:
- Fisk i fad med spidskål og gulerødder
- Kulmule med spinat
- Fisk i ovn - 10 skønne fiskeretter
- Fish and chips
Opskrift på lyssej med kartofler
Opskriften er beregnet som et måltid til 4 personer.
Lyssej med kartofler
Ingredienser
- 400 gram kartofler - skåret i mindre tern
- 200 gram gulerødder - skåret i mindre tern
- rapsolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 2 porrer - skåret i skiver
- 1 lille spidskål - snittet groft
- 1 citron - friskpresset saft
- 600 gram lyssej - uden skind og ben
Sådan gør du
- Til lyssej starter du med at komme 400 gram kartofler i et ovnfast sammen med 200 gram gulerødder og en sjat rapsolie. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber 1 teskefuld oregano. Vend grøntsagerne godt rundt i fadet.
- Bag dem 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Imens klargøres 2 porrer og 1 lille spidskål som beskrevet. Skær også 600 gram lyssej ud i pasende portionsstykker. Husk at tjekke om fisken er helt fri for ben.
- Efter de 15 minutter tages fadet ud af ovnen. Tilsæt porrer og spidskål, og vende det hele godt rundt igen sammen med friskpresset citronsaft og lidt mere salt og peber.
- Bred det jævnt ud i fadet og læg stykker af lyssej øverst. Dryp fisken med citronsaft og krydr også fisken med salt og peber.
- Stil fadet tilbage i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor det skal have ca. 15 minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Fadet med lyssej, kartofler og grøntsager kan serveres direkte på bordet.
Pynt eventuelt med lidt brøndkarse eller andre krydderurter.
Retten kan serveres som den er, eller sammen med et godt stykke brød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften med lyssej, og skriv gerne hvad du synes om den her.