Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lyssej med kartofler

Lyssej med kartofler

lyssej med kartofler
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Sådan laver du lyssej med kartofler og porrer. Du får en nem opskrift på fiskefad med lyssej og masser af grøntsager. Sundt og godt.

Lyssej med kartofler er en både nem, hurtig og sund ret til aftensmad, og her kan du på bedste vis servere et lækkert fiskefad.

Jeg holder selv utroligt meget af lyssej, som jeg synes er en fantastisk spisefisk, men den er ikke altid til at købe hos fiskehandleren.

Derfor kan du erstatte lyssej med en anden hvid fisk som eksempelvis torsk, kuller og lignende.

Mængden af grøntsager i fadet kan også justeres efter smag og behag.

Se også de populære opskrifter på:

  • Fisk i fad med spidskål og gulerødder
  • Kulmule med spinat
  • Fisk i ovn - 10 skønne fiskeretter
  • Fish and chips

Opskrift på lyssej med kartofler

Opskriften er beregnet som et måltid til 4 personer.

Lyssej med kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Sådan laver du lyssej med kartofler og porrer. Du får en nem opskrift på fiskefad med lyssej og masser af grøntsager. Sundt og godt.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g kartofler skåret i mindre tern
  • 200 g gulerødder skåret i mindre tern
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk oregano tørret
  • 2 porrer skåret i skiver
  • 1 lille spidskål snittet groft
  • 1 citron friskpresset saft
  • 600 g lyssej uden skind og ben

Fremgangsmåde

  1. Til lyssej starter du med at komme 400 gram kartofler i et ovnfast sammen med 200 gram gulerødder og en sjat rapsolie. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber 1 teskefuld oregano. Vend grøntsagerne godt rundt i fadet.
  2. Bag dem 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  3. Imens klargøres 2 porrer og 1 lille spidskål som beskrevet. Skær også 600 gram lyssej ud i pasende portionsstykker. Husk at tjekke om fisken er helt fri for ben.
  4. Efter de 15 minutter tages fadet ud af ovnen. Tilsæt porrer og spidskål, og vende det hele godt rundt igen sammen med friskpresset citronsaft og lidt mere salt og peber.
  5. Bred det jævnt ud i fadet og læg stykker af lyssej øverst. Dryp fisken med citronsaft og krydr også fisken med salt og peber.
  6. Stil fadet tilbage i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor det skal have ca. 15 minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier373kcalKulhydrater44gProtein33gFedt9gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol65mgNatrium753mgKalium1883mgKostfibre11gSukker6gVitamin A9457IUVitamin C139mgCalcium201mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Fadet med lyssej, kartofler og grøntsager kan serveres direkte på bordet.

Pynt eventuelt med lidt brøndkarse eller andre krydderurter.

Retten kan serveres som den er, eller sammen med et godt stykke brød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 13, 2024 at 10:55 am

    Tak fordi du bruger opskriften med lyssej, og skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required