En nem og lækker opskrift på lun pastasalat, som du kan lave på 15 minutter. Pastasalaten laves med kogt pasta, tomatpure og masser af sund rucola.
Opskriften på lun pastasalat er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til lun pastasalat
400 gram pasta (evt. penne eller skruer)
En sjat olivenolie
3 fed hvidløg
2 spiseskefulde frisk rosmarin
250 gram tomatpure
50 gram rucola
Lidt basilikum
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pasta koges i letsaltet vand. Koges som anvist på pakken, men som altid må pastaen gerne have en smule bid, eller det som italienerne kalder "al dente".
- Hvidløg hakkes fint, og et par spiseskefuld rosmarinblade hakkes ligeledes. Rosmarin giver en lækker smag til en lun pastasalat, men du kan også anvende timian.
- Varm en pande eller sauterpande op ved middel varme, kom lidt olie på og sauter hvidløg og rosmarin let. Det skal ikke tage farve.
- Kom pasta i sammen med tomatpure, og vend det rundt.
- Skyl rucola og slyng det tørt, og kom det på panden. Du kan eventuelt hakke rucolaen groft, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
- Tilsæt eventuelt også lidt frisk basilikum og smag til med salt og friskkværnet peber.
Lun pastasalat serveres straks, og jeg bruger den gerne som tilbehør til blandt andet ovnstegt kylling.
Se også mine opskrifter på:
Italiensk pastasalat med spinat
Pastasalat med broccoli og gulerødder
Din vurdering
-
Lun pastasalat