Her får du min opskrift på italiensk pastasalat med kylling. En lækker og sund hovedret med masser af smag. Og selvfølgelig med pasta og soltørrede tomater.
Italiensk pastasalat er en af mine favoritter, når aftensmaden gerne må være både hurtig og sund.
Her er det en klassisk pastasalat fra Italien med kylling og babyspinat, og det italienske køkken slår især igennem i de soltørrede tomater, der bare lige giver det sidste.
Opskriften er beregnet som en let hovedret til fire personer, men husk at servere et stykke italiensk brød til.
Ingredienser til italiensk pastasalat
400 gram pasta (gerne pastaskruer)
3 stk. kyllingebrystfilet
8 soltørrede tomater
75 gram babyspinat
1 håndfuld rucola
8 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde ketchup
1 citron
Fremgangsmåde
- Pasta koges al dente (med lidt bid) i saltet vand. Dryppes af og stilles til side.
- Imens steges kyllingebryst fileterne på en pande i lidt smør og olie, så kyllingekødet er gennemstegt og har en god stegeskorpe. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Soltørrede tomater hakkes fint.
- Rør olivenolie godt sammen med ketchup. Det er en nem og god dressing til italiensk pastasalat.
- Kyllingekødet skæres i små tern og kommes i en skål sammen med den kogte pasta.
- Vend også de soltørrede tomater i sammen med babyspinat, rucola og saften af en halv citron.
- Vend den italienske pastasalat godt sammen, og krydr med en smule salt og friskkværnet peber. Serveres straks, og pastasalaten må gerne være lun.
Italiensk pastasalat serveres med et godt stykke brød til, og her vil enten anbefale dig mit ciabattabrød eller det skønne manitoba brød.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Italiensk pastasalat
Stem her
( stemme)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: