Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Luftige horn med creme bagt af bløddej

Luftige horn med creme bagt af bløddej

billederesultat for horn med creme
4.9 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.2k
SHARES
FacebookMessenger3.2kPinterestEmailSMS

Horn med creme er skønne kager, der er nemme at bage. De laves af bløddej, og rulles sammen om kagecreme, inden de bages luftige i ovnen.

Horn med creme er en nogle af mine yndlingskager, fordi de er så simple, og alligevel bare smager fatastisk godt.

Hornene bliver virkelig lette og luftige, og de lægges sammen med en hjemmelavet kagecreme.

Snyd ikke dig selv for disse lækre kager, som i øvrigt sagtens kan fryses ned.

Opskriften giver 12 store og luftige cremehorn.

Opskrift på horn med creme

Luftige horn med creme bagt af bløddej

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet hævetid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t 22 minutter min
Horn med creme er skønne kager, der er nemme at bage. De laves af bløddej, og rulles sammen om kagecreme, inden de bages luftige i ovnen.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3,5 dl vand lunkent
  • 40 g gær
  • 1 æg
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g smør meget blødt
  • 1 portion kagecreme her er opskriften på creme - du skal bruge ca. halvdelen
Til pynt
  • 1 æg
  • Lidt mælk
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Vand kommes i skålen til røremaskinen, og gæren smuldres i. Gæren røres ud.
  2. Rør derefter ægget i.
  3. Bland hvedemel sammen med salt, sukker og kardemomme, og rør det i dejen sammen med blødt smør.
  4. Ælt dejen igennem i 10 minutter ved middel hastighed, og tag den derefter ud på bordet. Træk den lidt lang, fold sammen og læg dejen i en skål. Lad dejen hæve i 20 minutter, hvor skålen er overdækket med husholdningsfilm for at holde på fugten.
  5. Tag igen dejen ud på bordet, og del den i to lige store stykker. Spænd dejen op og rul den ud til en cirkel på cirka 30 centimeter i diameter.
  6. Del i seks lige store trekanter og læg en spiseskefuld creme på i den brede ende af hvert stykke. Fold det brede stykke ind mod midten så cremen lukkes ind, og fold snippen ind over og ned under hornet.
  7. Buk dem let sammen som et horn og stil på en bageplade med bagepapir. Fortsæt på samme måde med de øvrige horn.
  8. Dæk dem med husholdningsfilm, og lad dem hæve i 30 minutter.
  9. Pisk æg sammen med lidt mælk og et nip salt, og pensl creme hornene med æggeblandingen. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Bag hornene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 12 minutter. Men hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Lad de færdigbagte horn med creme køle lidt af på en rist.

Se også mine opskrifter på:

Cremelinser - nemme og hjemmebagte
Cremelinser er en klassisk kage bagt af mørdej, og her har jeg fyldt dem med den lækreste, hjemmelavede vaniljecreme. Og med ægte vanilje.
Se opskriften her
hjemmebagte cremelinser
Napoleonskager
Her er en nem opskrift på de populære napoleonskager. Det er kager med butterdej, flødecreme, marmelade og glasur på toppen.
Se opskriften her
billederesultat for napoleonskager
Kærnemælkshorn - nem opskrift
Min opskrift på kærnemælkshorn med hindbær. Nemme og lækre horn, der er de traditionelle med fyld af en skøn hindbærremonce.
Se opskriften her
billederesultat for kærnemælkshorn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger Margrethe Lindstrøm skriver

    januar 12, 2021 at 7:27 am

    Jeg er vild med dine opskrifter og bruger rigtig mange af dem, jeg har endnu ikke prøvet at bage dine horn, men det vil snart ske 😊 jeg ville dog ønske at opskriften var tilpasset 50 g gær i stedet for 40 g, jeg synes det er ærgerligt at smide de sidste 10 g væk hver gang, for hvis ikke man bager igen ret hurtigt efter er de 10 g ikke brugbare, og i disse “undgå madspild” tider er det jo en skam. Jeg kan selvfølgelig godt selv omregne det hele så det passer til 50 g men det er jo noget nemmere at gå til en opskrift der er klar til brug.
    Bare et lille pip herfra 😊
    God dag.

    Mvh Inger-Margrethe Lindstrøm

    Svar
  2. Jette Sørensen skriver

    juni 26, 2019 at 4:34 pm

    hold nu da op hvor er de bløddejshorn da bare lækre, min ovn skulle så bare være på 150 gr. så passede det med 12 min.
    tak for dejlige opskrifter jeg bruger dem tit
    hilsen Jette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 29, 2019 at 8:30 am

      Hej Jette

      Mange tak - jeg er meget glad for du kan li' opskriften. Jeg er også selv ret vild med disse cremehorn 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required