Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lørdagskylling

Lørdagskylling (nem opskrift på moderne udgave af en klassiker)

lørdagskylling
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
69
DELINGER
Facebook69PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Lørdagskylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på lørdagskylling
  • Servering
  • Kommentarer

Lørdagskylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på lørdagskylling med paprika, der er en nem måde at tilberede en kylling på. Kyllingen parteres, krydres og ovnsteges i ca. 40 min.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg kylling (gerne økologisk)
  • paprika
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Vask 1,5 kg kylling grundigt, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
  2. Med en skarp kniv deler du kyllingen i otte stykker, nemlig fire stykker brystfilet, overlår og underlår. Du kan også klippe kyllingen i stykker med en fjerkræsaks.
  3. Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg kyllingestykkerne ned i fadet. Dryp lidt citronsaft over, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber.
  4. Hæld også gerne en smule vand i bunden af fadet, for så har du en dejlig sky når lørdagskyllingen er færdigstegt. Der kan også tilsættes lidt hønsebouillon. Tilsæt evt. mere vand undervejs, så det ikke steger tørt.
  5. Stil nu fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal din lørdagskylling steges i cirka 40-45 minutter.
  6. Tag fadet ud og lad kyllingen hvile 10 minutter før servering.
  7. Ønskler du sovs til din lørdagskylling, kan du koge skyen op sammen med lidt fløde, ribsgele og gastrik, og smage den til med salt og peber. Kan jævnes med lidt Maizena udrørt i koldt vand.

Næringsindhold

Kalorier392kcalKulhydrater2gProtein34gFedt27gMættet fedt8gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.2gKolesterol135mgNatrium708mgKalium343mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A303IUVitamin C9mgCalcium25mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på lørdagskylling

Lørdagskylling med paprika var et hit 1980ene, hvor den blev solgt i bakker, som kunne skubbes direkte i ovnen. Smart og nemt.

Og det er det stadig. Her er en mere moderne udgave, hvor du skal bruge en kylling af god kvalitet, og så har du et meget nemt måltid med masser af smag.

Opskriften er til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør til din lørdagskylling. Se også video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Parteret kylling i ovn
  • Citronkylling
  • Kylling i ovn
  • Hel kylling i ovn med brun sovs

Servering

Den færdigstegte lørdagskylling kan evt. serveres med kogte kartofler og en lækker og sund spidskålssalat med æbler.

Men prøv i stedet evt. at servere lørdagskyllingen med en speltsalat med selleri.

Af andre forslag kan være de cremede gulerødder eller klassiske flødekartofler, der er cremede og nemme at lave.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required