Her er min bedste opskrift på en nem løgtærte. En virkelig lækker tærte med løg og bacon, og den er god både som aftensmad eller til frokost.
Løgtærte lyder måske lidt kedeligt, men får du faktisk en virkelig lækker madtærte med masser af smag.
Er du vild med løg er denne tærte et kæmpe hit, og løgene fårt her selskab af stegte bacontern, timian, rucola og en cremet æggemasse.
Spis den fantastiske løgtærte med bacon til aftensmad, eller nyd den til frokost, hvor den også passer perfekt ind.
Og hvis du undlader bacon i løgtærten, ja så har du en god vegetartærte.
Opskrift
Løgtærte - nem opskrift på tærte med løg og bacon
Ingredienser
- 1 portion tærtedej - se opskrift i linket
- 200 g bacon - i tern
- 3 store løg - alm. løg, svarende til ca. 300 gram løg
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk sukker
- 1 potte timian
- 1 spsk majsstivelse
- 2,5 dl fløde
- 6 æg
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld rucola
Fremgangsmåde
- Læv tærtedej som anvist i linket og forbag den.
- Kom bacontern på en kold pande, og skru op til en god varme. Steg baconen næsten sprød.
- Løg pilles og hakkes og kommes ved de næsten sprødstegte bacontern. Lad det svitse et minuts tid.
- Tilsæt lidt balsamico og sukker, og vend løg og bacon godt rundt. Tilsæt også lidt finthakket timian.
- Skru lidt ned for varmen, og lad nu løgene karamellisere lidt. Det tager 8-10 minutter.
- Kom majsstivelse i en skål og rør den ud i lidt af fløden. Tilsæt så resten af fløden og pisk det ud. Kom også lidt salt og friskkværnet peber i.
- Tilsæt de 6 æg og pisk æggemassen grundigt sammen.
- Fordel de karamelliserede løg og bacon på den forbagte tærtebund. Undgå at få evt væde med over så godt som du kan.
- Fordel lidt plukket rucola på din løgtærte, og hæld så æggemassen jævnt ud på den.
- Stil din løgtærte i ovnen, og her skal den bages i ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte løgtærte kan du med fordel køle af i 10-15 minutter inden servering.
Sådan en nybagt tærte med løg og bacon er nemlig rygende varm, og næsten ikke til at spise med det samme. Så lad den køle lidt af.
Nyd den skønne tærte med en god salat til, evt. en lækker og grøn spidskålssalat, som passer forrygende til.
Se også disse opskrifter på tærte:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lise Thorsen
Lækker tærte
Joergen Larsen
Hej Madens verden. har i fjernet det felt hvor man kan ændre i antal på opskrifterne?
kan ikke finde noget hvor jeg kan ændre på antal i æggekage med bacon og heller ikke på løgtærte VH Jørgen Larsen jlarsen38@gmail.com
Holger Rørby Madsen
Hej Jørgen
Nej da - den er stadig i opskriftsboksen over ingredienslisten 🙂
Alt det bedste
Holger