• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Linsegryde med røde splitlinser

Linsegryde med røde splitlinser

billede med linsegryde
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. februar 2024 - Udgivet:  30. januar 2024

Min opskrift på linsegryde med røde splitlinser, hvor du ikke skal bruge en masse sjældne ingredienser. En sund, mættende og kødfri gryderet.

Linsegryde er en virkelig lækker og mættende gryderet, der laves helt uden kød, og i stedet er det de sunde røde splitlinser, der giver fylde i retten.

Linsegryden er nem at lave, og jeg har udviklet opskriften så du ikke skal ud og købe alt for mange forskellige ingredienser, og mange af dem har du muligvis allerede i dit køkkenskab.

Opskriften er beregnet til 4 personer som en hovedret, der serveres sammen med ris og grønt.

Før du går i gang

  • Røde splitlinser kan købes i de fleste supermarkeder, og kogetiden er typisk på ca. 40 minutter. Så kig på hylden med ris og den slags.
  • Jeg bruger blandt andet karry og spidskommen i opskriften, men du kan også anvende en garam masala.
  • Er du vild med koriander? Så kom endelig noget i retten, enten frisk eller tørret.

Opskrift på linsegryde

billede med linsegryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Linsegryde

5 fra 4 stemmer
Min opskrift på linsegryde med røde splitlinser, hvor du ikke skal bruge en masse sjældne ingredienser. En sund, mættende og kødfri gryderet.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Kalorier: 362
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 rødløg - halveret, skåret i tynde både
  • 4 fed hvidløg - i tynde skiver eller grofthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen - eller som som ønsker
  • 250 g røde splitlinser
  • 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
  • 7 dl vand - gerne kogende
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 1 citron
  • 1 håndfuld mynte - grofthakket
  • 1 håndfuld persille - grofthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til min linsegryde starter du med at skylle de røde splitlinser under koldt vand og lad dem dryppe af.
  2. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, men uden det tager farve. Det tager et par minutter tid ved middel varme. Kom så revet ingefær ved og vend rundt.
  3. Kom karry ved sammen med chiliflager og spidskommen, og lad det lige svitse med i et halvt minut.
  4. Tilsæt så de skyllede røde linser sammen med tomater, vand og 2 terninger grøntsagsbouillon. Pres også lidt citronsaft i retten.
  5. Lad linsegryden simre under låg i ca. 35-40 minutter, og rør rundt nogle gange undervejs. Mængden af vand bør passe, men ellers kan der tilsættes lidt mere vand.
  6. Mår linserne er kogt møre vendes mynte og persille i, og linsegryden smages til med lidt mere citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 362kcalKulhydrater: 48gProtein: 18gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gNatrium: 946mgKalium: 772mgKostfibre: 21gSukker: 5gVitamin A: 318IUVitamin C: 24mgCalcium: 78mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige linsegryde serveres straks sammen med kogte ris og broccolini eller broccoli.

Nybagte naanbrød passer også perfekt til retten. Velbekomme.

linsegryde med tilbehør
Den sunde linsegryde kan serveres med kogte ris og broccolini. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Relaterede opskrifter

Linsesuppe med røde linser fra Mellemøsten

4.6 fra 45 stemmer
Linsesuppe med røde linser fra er den lækreste suppe fuld af krydderier samt en dejlig frisk smag af citron.
Gå til opskrift
Linsesuppe med røde linser

Vegetarisk pastaret

5 fra 4 stemmer
Her får du en nem og hurtig opskrift på vegetarisk pastaret, som kan laves på 20 minutter. Med squash og tomater og lavet a la carbonara.
Gå til opskrift
billederesultat for vegetarisk pastaret

Gryderet uden kød - vegetarisk gryde

4.8 fra 4 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker gryderet uden kød. En nem og hurtig vegetarisk gryde, der serveres med kartoffelmos eller kogte ris.
Gå til opskrift
gryderet uden kød vegetarisk
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required