Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Linsegryde med røde splitlinser

Linsegryde med røde splitlinser

billede med linsegryde
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Min opskrift på linsegryde med røde splitlinser, hvor du ikke skal bruge en masse sjældne ingredienser. En sund, mættende og kødfri gryderet.

Linsegryde er en virkelig lækker og mættende gryderet, der laves helt uden kød, og i stedet er det de sunde røde splitlinser, der giver fylde i retten.

Linsegryden er nem at lave, og jeg har udviklet opskriften så du ikke skal ud og købe alt for mange forskellige ingredienser, og mange af dem har du muligvis allerede i dit køkkenskab.

Opskriften er beregnet til 4 personer som en hovedret, der serveres sammen med ris og grønt.

Før du går i gang

  • Røde splitlinser kan købes i de fleste supermarkeder, og kogetiden er typisk på ca. 40 minutter. Så kig på hylden med ris og den slags.
  • Jeg bruger blandt andet karry og spidskommen i opskriften, men du kan også anvende en garam masala.
  • Er du vild med koriander? Så kom endelig noget i retten, enten frisk eller tørret.

Opskrift på linsegryde

Linsegryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Min opskrift på linsegryde med røde splitlinser, hvor du ikke skal bruge en masse sjældne ingredienser. En sund, mættende og kødfri gryderet.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 rødløg halveret, skåret i tynde både
  • 4 fed hvidløg i tynde skiver eller grofthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk ingefær revet
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen eller som som ønsker
  • 250 g røde splitlinser
  • 1 dåse cherrytomater eller hakkede tomater
  • 7 dl vand gerne kogende
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 1 citron
  • 1 håndfuld mynte grofthakket
  • 1 håndfuld persille grofthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til min linsegryde starter du med at skylle de røde splitlinser under koldt vand og lad dem dryppe af.
  2. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, men uden det tager farve. Det tager et par minutter tid ved middel varme. Kom så revet ingefær ved og vend rundt.
  3. Kom karry ved sammen med chiliflager og spidskommen, og lad det lige svitse med i et halvt minut.
  4. Tilsæt så de skyllede røde linser sammen med tomater, vand og 2 terninger grøntsagsbouillon. Pres også lidt citronsaft i retten.
  5. Lad linsegryden simre under låg i ca. 35-40 minutter, og rør rundt nogle gange undervejs. Mængden af vand bør passe, men ellers kan der tilsættes lidt mere vand.
  6. Mår linserne er kogt møre vendes mynte og persille i, og linsegryden smages til med lidt mere citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier362kcalKulhydrater48gProtein18gFedt12gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gNatrium946mgKalium772mgKostfibre21gSukker5gVitamin A318IUVitamin C24mgCalcium78mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige linsegryde serveres straks sammen med kogte ris og broccolini eller broccoli.

Nybagte naanbrød passer også perfekt til retten. Velbekomme.

linsegryde med tilbehør
Den sunde linsegryde kan serveres med kogte ris og broccolini. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Relaterede opskrifter

Linsesuppe med røde linser fra Mellemøsten
Linsesuppe med røde linser fra er den lækreste suppe fuld af krydderier samt en dejlig frisk smag af citron.
Se opskriften her
Linsesuppe med røde linser
Vegetarisk pastaret
Her får du en nem og hurtig opskrift på vegetarisk pastaret, som kan laves på 20 minutter. Med squash og tomater og lavet a la carbonara.
Se opskriften her
billederesultat for vegetarisk pastaret
Gryderet uden kød - vegetarisk gryde
Her får du min opskrift på en lækker gryderet uden kød. En nem og hurtig vegetarisk gryde, der serveres med kartoffelmos eller kogte ris.
Se opskriften her
gryderet uden kød vegetarisk
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required