Opskrift på lasagnette, der er langt bedre end den velkendte fra Knorr. Lasagnetten laves med kødsovs og bechamelsovs.
Lasagnette kender de fleste fra Knorrs populære pakker, men retten er faktisk meget nem at lave selv helt fra bunden. Og ikke for at sige noget skidt om Knorrs udgave, for den kan være udemærket, men alt hjemmelavet er som regel bare bedre.
Det gælder også lasagnetten, der altid er et stensikkert hit hos både børn og voksne. Den minder jo naturligvis meget om den populære lasagne, men i stedet for pastaplader, skal du anvende pastaskruer eller pastapenne.
Dermed er den sådan set bare en fætter til lasagnen, og så er den altså bedst når du laver den helt fra bunden.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og der skulle være rigeligt til alle.
Opskrift på lasagnette
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 400 gram hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- 1 rødløg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 2 stængler bladselleri - i små tern
- 2 gulerødder - afhængig af størrelse, i små tern
- 2 dåser hakkede tomater
- 100 gram tomatpasta
- 2 deciliter mælk
- 2 deciliter hønsebouillon
- 2 teskefulde oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Bechamelsovs
- 1,5 spiseskefuld smør
- 1,5 spiseskefulde hvedemel
- 3 deciliter mælk
- muskatnød - revet
- salt og friskkværnet peber
Pasta og ost
- 400 gram pasta - tørret pasta - pastapenne eller pastaskruer
- ost - evt. lidt revet ost, kan udelades
Fremgangsmåde
- 400 gram hakket oksekød svitses i lidt olie på en varm pande, og brun det godt af, da det giver masser af smag.
- 1 rødløg og 3 fed hvidløg hakkes fint og steges med et par minutter.
- Skær 2 stængler bladselleri og 2 gulerødder i små tern og kom dem ved sammen med 2 dåser hakkede tomater, 100 gram tomatpasta, 2 deciliter mælk og 2 deciliter hønsebouillon. Det giver en god bund i den hjemmelavede lasagnette.
- Lad det simre fem minutter, hvor du også kommer 2 teskefulde oregano i, og smager kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.
- Så laver du bechamelsovs ved at smelte 1,5 spiseskefuld smør i en kasserolle, og når det er brust af, kommes 1,5 spiseskefulde hvedemel ved. Pisk rundt, og pisk så gradvist 3 deciliter mælk i. bechamelsovs skal ikke være for tynd, men selvfølgelig heller ikke for tyk. Så justér eventuelt med mere mælk om nødvendigt.
- Lad det småsimre i fem minutter så melsmagen koges væk, og smag så sovsen til med revet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Fordel 400 gram pasta i et ildfast fad, og hæld kødsovsen over. Vend det rundt.
- Hæld så bechamelsovsen over (eventuelt også lidt ost), og bag din lasagnette i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Måske 35 minutter, så pastaen er helt mør.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Video
Tips
Anret den færdige lasagnette med friske basilikumsblade, og servér et stykke hjemmebagt ciabattabrød til.
Du kan også servere en god tomatsalat med spinat til.
Rester af lasagnetten kan du sagtens gemme til dagen efter, og så varme op til frokost eller aftensmad.
Christina
Har børn, der eeeeeelsker lasagnette
Birgitte
Skal den være rigtig nem og hurtig, så svits rødløg, penne, kom krydrede dåsetomater i, boullion, salt/peber efter behag og lad det simre lidt. Evt. svitset kød kommes ved. Op i et fad og kom ost over. Den revne ost i poser. Ind i ovnen til osten er gylden.
Clara
Mums - elsker lasagnette