• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lasagnette - nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker

Lasagnette - nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker

billede med lasagnette
4.9 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  27. februar 2024

Indhold

  1. Opskrift
  2. Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker
  3. Tips
  4. FAQ

Lasagnette kender de fleste fra Knorrs populære pakker, men retten er faktisk meget nem at lave selv helt fra bunden. Og ikke for at sige noget skidt om Knorrs udgave, for den kan være udemærket, men alt hjemmelavet er som regel bare bedre.

Det gælder også lasagnetten, der altid er et stensikkert hit hos både børn og voksne. Den minder jo naturligvis meget om den populære lasagne, men i stedet for pastaplader, skal du anvende pastaskruer eller pastapenne.

Dermed er den sådan set bare en fætter til den klassiske lasagne, og så er den altså bedst når du laver den helt fra bunden.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og der skulle være rigeligt til alle.

Se også disse opskrifter:

  • Lasagne med spidskål
  • Kyllingelasagne
  • Spinatlasagne med bacon
  • Vegetar lasagne

Opskrift

billede med lasagnette
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker

4.88 fra 39 stemmer
Opskrift på lasagnette, der er langt bedre end den velkendte fra Knorr. Lasagnetten laves med kødsovs og bechamelsovs.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 488
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
  • 1 rødløg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 2 stængler bladselleri - i små tern
  • 2 gulerødder - afhængig af størrelse, i små tern
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 100 g tomatpasta
  • 2 dl mælk
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Bechamelsovs
  • 1,5 spsk smør
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber
Pasta og ost
  • 400 g pasta - tørret pasta - pastapenne eller pastaskruer
  • ost - evt. lidt revet ost, kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Hakket oksekød svitses i lidt olie på en varm pande, og brun det godt af, da det giver masser af smag.
  2. Rødløg og hvidløg hakkes fint og steges med et par minutter.
  3. Skær bladselleri og gulerødder i små tern og kom dem ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta, mælk og hønsebouillon. Det giver en god bund i den hjemmelavede lasagnette.
  4. Lad det simre fem minutter, hvor du også kommer oregano i, og smager kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.
  5. Så laver du bechamelsovs ved at smelte smør i en kasserolle, og når det er brust af, kommes hvedemel ved. Pisk rundt, og pisk så gradvist mælk i. bechamelsovs skal ikke være for tynd, men selvfølgelig heller ikke for tyk. Så justér eventuelt med mere mælk om nødvendigt.
  6. Lad det simre i fem minutter så melsmagen koges væk, og smag så sovsen til med revet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  7. Fordel pasta i et ildfast fad, og hæld kødsovsen over. Vend det rundt.
  8. Hæld så bechamelsovsen over (eventuelt også lidt ost), og bag din lasagnette i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Måske 35 minutter, så pastaen er helt mør.

Næringsindhold

Kalorier: 488kcalKulhydrater: 33gProtein: 26gFedt: 29gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 97mgNatrium: 1337mgKalium: 1562mgKostfibre: 6gSukker: 20gVitamin A: 6504IUVitamin C: 36mgCalcium: 300mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret den færdige lasagnette med friske basilikumsblade, og servér et stykke hjemmebagt ciabattabrød til.

Du kan også servere en god tomatsalat med spinat til.

Rester af lasagnetten kan du sagtens gemme til dagen efter, og så varme op til frokost eller aftensmad.

FAQ

Kan man fryse lasagnette?

Du kan sagtens fryse lasagnette ned. Gerne i portionsstørrelser, så den er nem at tage op og servere.

Hvilken pasta til lasagnette?

Du skal bruge mindre stykker af pasta, og jeg vil anbefale dig enten pastaskruer eller pastapenne. Men andre pastatyper i samme størrelse er også fine at anvende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina

    marts 13, 2021 at 9:07 am

    Har børn, der eeeeeelsker lasagnette

    Svar
  2. Birgitte

    marts 13, 2021 at 9:06 am

    Skal den være rigtig nem og hurtig, så svits rødløg, penne, kom krydrede dåsetomater i, boullion, salt/peber efter behag og lad det simre lidt. Evt. svitset kød kommes ved. Op i et fad og kom ost over. Den revne ost i poser. Ind i ovnen til osten er gylden.

    Svar
  3. Clara

    marts 13, 2021 at 9:06 am

    Mums - elsker lasagnette

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required