Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lasagnette

Lasagnette (nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker)

billede med lasagnette
4.9 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMS
Indhold
  • Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på lasagnette
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 39 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på lasagnette, der er langt bedre end den velkendte fra Knorr. Lasagnetten laves med kødsovs og bechamelsovs.
Antal: 4
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød (med ca. 10% fedt)
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 stængler bladselleri (i små tern)
  • 2 gulerødder (afhængig af størrelse, i små tern)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 100 g tomatpasta
  • 2 dl mælk
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 tsk oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
Bechamelsovs
  • 1,5 spsk smør
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • muskatnød (revet)
  • salt og friskkværnet peber
Pasta og ost
  • 400 g pasta (tørret pasta - pastapenne eller pastaskruer)
  • ost (evt. lidt revet ost, kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. 400 g hakket oksekød svitses i lidt olie på en varm pande, og brun det godt af, da det giver masser af smag.
  2. 1 rødløg og 3 fed hvidløg hakkes fint og steges med et par minutter.
  3. Skær 2 stængler bladselleri og 2 gulerødder i små tern og kom dem ved sammen med 2 dåser hakkede tomater, 100 g tomatpasta, 2 dl mælk og 2 dl hønsebouillon. Det giver en god bund i den hjemmelavede lasagnette.
  4. Lad det simre fem minutter, hvor du også kommer 2 tsk oregano i, og smager kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.
  5. Så laver du bechamelsovs ved at smelte 1,5 spsk smør i en kasserolle, og når det er brust af, kommes 1,5 spsk hvedemel ved. Pisk rundt, og pisk så gradvist 3 dl mælk i. bechamelsovs skal ikke være for tynd, men selvfølgelig heller ikke for tyk. Så justér eventuelt med mere mælk om nødvendigt.
  6. Lad det simre i fem minutter så melsmagen koges væk, og smag så sovsen til med revet muskatnød, salt og friskkværnet peberr.
  7. Fordel 400 g pasta i et ildfast fad, og hæld kødsovsen over. Vend det rundt.
  8. Hæld så bechamelsovsen over (eventuelt også lidt ost), og bag din lasagnette i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Måske 35 minutter, så pastaen er helt mør.

Næringsindhold

Kalorier488kcalKulhydrater33gProtein26gFedt29gMættet fedt13gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt11gTransfedt1gKolesterol97mgNatrium1337mgKalium1562mgKostfibre6gSukker20gVitamin A6504IUVitamin C36mgCalcium300mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på lasagnette

Lasagnette kender de fleste fra Knorrs populære pakker, men retten er faktisk meget nem at lave selv helt fra bunden. Og ikke for at sige noget skidt om Knorrs udgave, for den kan være udemærket, men alt hjemmelavet er som regel bare bedre.

Det gælder også lasagnetten, der altid er et stensikkert hit hos både børn og voksne. Den minder jo naturligvis meget om den populære lasagne, men i stedet for pastaplader, skal du anvende pastaskruer eller pastapenne.

Dermed er den sådan set bare en fætter til den klassiske lasagne, og så er den altså bedst når du laver den helt fra bunden. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og der skulle være rigeligt til alle.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Lasagne bolognese (med kødsovs og bechamelsauce)
  • Kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsauce
  • Opskrift på nem spinatlasagne med bacon
  • Vegetar lasagne (opskrift på nem og lækker grøntsagslasagne)
  • Pasta med kødsovs (nem opskrift på spaghetti bolognese)
  • Squashlasagne - sundere opskrift med squash

Tips

Anret den færdige lasagnette med friske basilikumsblade, og servér et stykke hjemmebagt ciabattabrød til.

Du kan også servere en god tomatsalat med spinat til.

Rester af lasagnetten kan du sagtens gemme til dagen efter, og så varme op til frokost eller aftensmad.

FAQ

Kan man fryse lasagnette?

Du kan sagtens fryse lasagnette ned. Gerne i portionsstørrelser, så den er nem at tage op og servere.

Hvilken pasta til lasagnette?

Du skal bruge mindre stykker af pasta, og jeg vil anbefale dig enten pastaskruer eller pastapenne. Men andre pastatyper i samme størrelse er også fine at anvende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina skriver

    marts 13, 2021 at 9:07 am

    Har børn, der eeeeeelsker lasagnette

    Svar
  2. Birgitte skriver

    marts 13, 2021 at 9:06 am

    Skal den være rigtig nem og hurtig, så svits rødløg, penne, kom krydrede dåsetomater i, boullion, salt/peber efter behag og lad det simre lidt. Evt. svitset kød kommes ved. Op i et fad og kom ost over. Den revne ost i poser. Ind i ovnen til osten er gylden.

    Svar
  3. Clara skriver

    marts 13, 2021 at 9:06 am

    Mums - elsker lasagnette

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required