Opskrift på lasagnette, der er langt bedre end den velkendte fra Knorr. Lasagnetten laves med kødsovs og bechamelsovs.
Lasagnette kender de fleste fra Knorrs populære pakker, men retten er faktisk meget nem at lave selv helt fra bunden. Og ikke for at sige noget skidt om Knorrs udgave, for den kan være udemærket, men alt hjemmelavet er som regel bare bedre.
Det gælder også lasagnetten, der altid er et stensikkert hit hos både børn og voksne. Den minder jo naturligvis meget om den populære lasagne, men i stedet for pastaplader, skal du anvende pastaskruer eller pastapenne.
Dermed er den sådan set bare en fætter til den klassiske lasagne, og så er den altså bedst når du laver den helt fra bunden.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og der skulle være rigeligt til alle.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på lasagnette
Lasagnette - nem opskrift på Knorrs klassiker
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- 1 rødløg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 2 stængler bladselleri - i små tern
- 2 gulerødder - afhængig af størrelse, i små tern
- 2 dåser hakkede tomater
- 100 g tomatpasta
- 2 dl mælk
- 2 dl hønsebouillon
- 2 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Bechamelsovs
- 1,5 spsk smør
- 1,5 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- muskatnød - revet
- salt og friskkværnet peber
Pasta og ost
- 400 g pasta - tørret pasta - pastapenne eller pastaskruer
- ost - evt. lidt revet ost, kan udelades
Fremgangsmåde
- Hakket oksekød svitses i lidt olie på en varm pande, og brun det godt af, da det giver masser af smag.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint og steges med et par minutter.
- Skær bladselleri og gulerødder i små tern og kom dem ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta, mælk og hønsebouillon. Det giver en god bund i den hjemmelavede lasagnette.
- Lad det simre fem minutter, hvor du også kommer oregano i, og smager kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.
- Så laver du bechamelsovs ved at smelte smør i en kasserolle, og når det er brust af, kommes hvedemel ved. Pisk rundt, og pisk så gradvist mælk i. bechamelsovs skal ikke være for tynd, men selvfølgelig heller ikke for tyk. Så justér eventuelt med mere mælk om nødvendigt.
- Lad det simre i fem minutter så melsmagen koges væk, og smag så sovsen til med revet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Fordel pasta i et ildfast fad, og hæld kødsovsen over. Vend det rundt.
- Hæld så bechamelsovsen over (eventuelt også lidt ost), og bag din lasagnette i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Måske 35 minutter, så pastaen er helt mør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Anret den færdige lasagnette med friske basilikumsblade, og servér et stykke hjemmebagt ciabattabrød til.
Du kan også servere en god tomatsalat med spinat til.
Rester af lasagnetten kan du sagtens gemme til dagen efter, og så varme op til frokost eller aftensmad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Christina
Har børn, der eeeeeelsker lasagnette
Birgitte
Skal den være rigtig nem og hurtig, så svits rødløg, penne, kom krydrede dåsetomater i, boullion, salt/peber efter behag og lad det simre lidt. Evt. svitset kød kommes ved. Op i et fad og kom ost over. Den revne ost i poser. Ind i ovnen til osten er gylden.
Clara
Mums - elsker lasagnette