Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegte revelsben

Langtidsstegte revelsben (opskrift med BBQ-marinade)

langtidsstegte revelsben
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
114
SHARES
FacebookMessenger114PinterestEmailSMS
Indhold
  • Langtidsstegte revelsben
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på langtidsstegte revelsben
  • Noter
  • Kommentarer

Langtidsstegte revelsben

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 4 timer t 30 minutter min
Samlet tid: 4 timer t 50 minutter min
Her får du min opskrift på langtidsstegte revelsben, der skal have fire timer i ovnen. Kødet laves med en hjemmelavet BBQ-marinade.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 stk revelsben
  • 1 portion barbecuesauce (se opskrift i linket)
  • salt og friskkværnet peber
  • rosmarin

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 100 grader almindelig over- og undervarme. Sæt en rist på næstnederste rille.
  2. Smør et ildfast fad med lidt olie.
  3. Fordel 8 stk revelsben i fadet, og de må gerne lægges tæt.
  4. Pensl kødet med 1 portion barbecuesauce. Enten den hjemmelavede eller en købt. Det er op til dig. Krydres med salt og friskkværnet peber. Drys også lidt frisk rosmarin over revelsbenene.
  5. Stil fadet ind i ovnen, hvor de langtidsstegte revelsben skal have ca. 4 timer og 30 minutter. Du kan evt. pensle kødet lidt undervejs, men det er ikke nødvendigt.
  6. 20 minutter før tiden er gået, skruer du ovnen op på 200 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier481kcalKulhydrater10gProtein25gFedt37gMættet fedt12gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.3gKolesterol127mgNatrium967mgKalium441mgKostfibre0.2gSukker8gVitamin A56IUVitamin C0.1mgCalcium32mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på langtidsstegte revelsben

Langtidsstegte revelsben er virkelig lækker aftensmad, som også sagtens kan serveres som indbydende gæstemad.

Det tager selvfølgelig nogle timer, at tilberede de velsmagende revelsben, men det er hele tiden værd. Og her passer de jo sig selv i ovnen.

Kødet pensles med en god BBQ-marinade, og den kan du lave selv - eller blot købe en BBQ-marinade i supermarkedet.

Opskriften er beregnet til fire personer med to stykker revelsben pr. person.

Se flere opskrifter her:

  • Gammeldags revelsben i gryde eller stegeso
  • Klassisk ribbensteg
  • Gammeldags stegeben i gryde (mormors opskrift)
  • Opskrift: Sådan tilberedes lækre revelsben

Noter

De langtidsstegte revelsben serveres straks sammen med tilebhør.

Da du bruger ovnen til tilberedning af revelsbenene, kan du i stedet servere kødet med forskellige slags grøntsager, som du kan tilberede i gryde eller pande.

Eks. pandestegte pommes frites, dampet broccoli eller ærter. Mulighederne er mange.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne Nordlund Hansen skriver

    december 01, 2025 at 11:19 am

    Hej Holger
    Vi bliver 17 til spisning, og vil bruge din opskrift på revlsben. Da jeg tænker at lave bagte kartofler dertil,kommer ovnen på arbejde.Kan revlsbenene så laves dagen før og varmes,når de skal spises ? Hvilke grader og hvor længe ?
    Vh. Sanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 02, 2025 at 2:41 pm

      Hej Sanne
      Tak for det, og det var da en god ide. Du kan sagtens lave dem dagen før. Før servering vil jeg blot give dem 15 minutter ved 175 grader i ovnen, så bør de være fine og gennemvarme. God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Marianne skriver

    januar 03, 2025 at 5:14 pm

    Hej Holger . Kan du fortælle mig om jeg kan bruge ribbensteg uden ben til din opskrift med langtids stegte revers ben? Hvis jeg kan hvor mange cm tykke skal jeg skære dem så. Og kan jeg bare følge opskriften på 4.30 min. Ved 100 grader?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 03, 2025 at 5:21 pm

      Hej Marianne
      Ja, det det bør du sagtens kunne. Jeg ville nok skære nogle lidt tykke skiver på ca. 4 centimeter. Skriv lige tlbage her hvordan det gik 🙂
      God fornøjelse og ja, du følger ellers bare opskriften.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required