Indhold
Langtidsstegte revelsben
Ingredienser
- 8 stk revelsben
- 1 portion barbecuesauce (se opskrift i linket)
- salt og friskkværnet peber
- rosmarin
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 100 grader almindelig over- og undervarme. Sæt en rist på næstnederste rille.
- Smør et ildfast fad med lidt olie.
- Fordel 8 stk revelsben i fadet, og de må gerne lægges tæt.
- Pensl kødet med 1 portion barbecuesauce. Enten den hjemmelavede eller en købt. Det er op til dig. Krydres med salt og friskkværnet peber. Drys også lidt frisk rosmarin over revelsbenene.
- Stil fadet ind i ovnen, hvor de langtidsstegte revelsben skal have ca. 4 timer og 30 minutter. Du kan evt. pensle kødet lidt undervejs, men det er ikke nødvendigt.
- 20 minutter før tiden er gået, skruer du ovnen op på 200 grader over- og undervarme.
Opskrift på langtidsstegte revelsben
Langtidsstegte revelsben er virkelig lækker aftensmad, som også sagtens kan serveres som indbydende gæstemad.
Det tager selvfølgelig nogle timer, at tilberede de velsmagende revelsben, men det er hele tiden værd. Og her passer de jo sig selv i ovnen.
Kødet pensles med en god BBQ-marinade, og den kan du lave selv - eller blot købe en BBQ-marinade i supermarkedet.
Opskriften er beregnet til fire personer med to stykker revelsben pr. person.
Se flere opskrifter her:
- Gammeldags revelsben i gryde eller stegeso
- Klassisk ribbensteg
- Gammeldags stegeben i gryde (mormors opskrift)
- Opskrift: Sådan tilberedes lækre revelsben
Noter
De langtidsstegte revelsben serveres straks sammen med tilebhør.
Da du bruger ovnen til tilberedning af revelsbenene, kan du i stedet servere kødet med forskellige slags grøntsager, som du kan tilberede i gryde eller pande.
Eks. pandestegte pommes frites, dampet broccoli eller ærter. Mulighederne er mange.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Sanne Nordlund Hansen skriver
Hej Holger
Vi bliver 17 til spisning, og vil bruge din opskrift på revlsben. Da jeg tænker at lave bagte kartofler dertil,kommer ovnen på arbejde.Kan revlsbenene så laves dagen før og varmes,når de skal spises ? Hvilke grader og hvor længe ?
Vh. Sanne
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Sanne
Tak for det, og det var da en god ide. Du kan sagtens lave dem dagen før. Før servering vil jeg blot give dem 15 minutter ved 175 grader i ovnen, så bør de være fine og gennemvarme. God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Marianne skriver
Hej Holger . Kan du fortælle mig om jeg kan bruge ribbensteg uden ben til din opskrift med langtids stegte revers ben? Hvis jeg kan hvor mange cm tykke skal jeg skære dem så. Og kan jeg bare følge opskriften på 4.30 min. Ved 100 grader?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Marianne
Ja, det det bør du sagtens kunne. Jeg ville nok skære nogle lidt tykke skiver på ca. 4 centimeter. Skriv lige tlbage her hvordan det gik 🙂
God fornøjelse og ja, du følger ellers bare opskriften.
Alt det bedste
Holger