• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegte nakkekoteletter i ovn med rodfrugter

Langtidsstegte nakkekoteletter i ovn med rodfrugter

langtidsstegte nakkekoteletter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. maj 2024 - Udgivet:  3. maj 2024

Opskrift på langtidsstegte nakkekoteletter i ovn, der laves sammen med en masse skønne rodfrugter i fad. Nem aftensmad med mørt kød.

Langtidsstegte nakkekoteletter i fad er dejlig nem aftensmad. Ganske vist tager retten lidt tid at lave, men den passer mest selv i ovnen mens du laver andre ting.

Og så steges nakkekoteletterne sammen med rodfrugter, så du skal blot lave en god salat ved siden af.

Opskriften er til 4 personer, hvor der anvendes en stor nakkekotelet til hver. Ønskes en lidt tykkere sauce, kan du jævne bouillonen med majsstivelse inden den kommer i fadet. Se også min opskrift på panerede nakkekoteletter med ovnkartofler og salat.

Opskrift på langtidsstegte nakkekoteletter

langtidsstegte nakkekoteletter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegte nakkekoteletter i ovn med rodfrugter

5 fra 1 stemme
Opskrift på langtidsstegte nakkekoteletter i ovn, der laves sammen med en masse skønne rodfrugter i fad. Nem aftensmad med mørt kød.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 467
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 nakkekoteletter - på 200 gram/stk.
  • 800 g rodfrugter - blandede, evt. kartofler, persillerødder, gulerødder, rødbeder og pastinakker
  • 4 dl hønsefond - af 4 dl. vand og en bouillonterning
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. 800 g rodfrugter skæres i mundrette stykker. Bruger du rødbeder skal de skrælles først. Kartofler, persillerødder, pastinakker og gulerødder er ikke nødvendige at skrælle.
  2. Læg rodfrugterne i et ildfast fad.
  3. Brun lidt smør på en meget varm pande, og brun 4 nakkekoteletter kort på begge sider, så de får noget farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Brun dem gerne ad to omgange, og læg nakkekoteletterne ovenpå rodfrugterne.
  5. Hæld 4 dl hønsefond ved sammen med 2 spsk engelsk sauce, og læg 1 håndfuld timian ovenpå koteletterne.
  6. Beklæd fadet med et lag sølvpapir, så det lukker helt tæt.
  7. Steg nu nakkekoteletterne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have halvanden time.

Næringsindhold

Kalorier: 467kcalKulhydrater: 38gProtein: 46gFedt: 14gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.1gKolesterol: 134mgNatrium: 812mgKalium: 1566mgKostfibre: 10gSukker: 10gVitamin A: 27IUVitamin C: 36mgCalcium: 97mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér de langtidsstegte nakkekoteletter med en god spidskålssalat og de bagte rodfrugter. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Fadkoteletter med kartofler og flødesovs

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Kromandens kotelet i ovn med mos

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Signe

    maj 03, 2024 at 2:34 pm

    Jeg har lavet den et utal af gange, og den er lige lækker hver gang. Tak for opskriften.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required