• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt oksetyndsteg med timian og hvidløg

Langtidsstegt oksetyndsteg med timian og hvidløg

Virkelig lækker og mør langtidsstegt oksetyndsteg, og læg mærke til den rosa farve på kødet. Den får du ved at tage oksetyndstegen ud af ovnen ved en kernetemperatur på 55 grader, og derefter lade stegen hvile i 20 minutter, uden at dække den til. Foto: Madensverden.dk.
Virkelig lækker og mør langtidsstegt oksetyndsteg, og læg mærke til den rosa farve på kødet. Den får du ved at tage oksetyndstegen ud af ovnen ved en kernetemperatur på 55 grader, og derefter lade stegen hvile i 20 minutter, uden at dække den til. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  15. januar 2021 - Udgivet:  3. februar 2017

Del gerne:
112
SHARES
FacebookMessenger112PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på langtidsstegt oksetyndsteg, der i forvejen marineres med timian og hvidløg. Derefter steges den ved 150 grader i ovnen.
  2. Opskrift på langtidsstegt oksetyndsteg
  3. Langtidsstegt oksetyndsteg med timian og hvidløg
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Hasselback kartofler
  7. Sauce bearnaise - den sikre opskrift
Gå til opskrift

Opskrift på langtidsstegt oksetyndsteg, der i forvejen marineres med timian og hvidløg. Derefter steges den ved 150 grader i ovnen.

Langtidsstegt oksetyndstegt smager helt fantastisk. Den marineres i en blanding af timian, hvidløg og olivenolie, før den kommer i ovnen, og det betyder, at kødet trækker masser af smag til sig.

Jeg kalder det langtidsstegning, selvom tiden ikke er så lang. Årsagen er, at den steges ved en relativ temperatur.

Alternativet er stegning af oksetyndstegen ved en noget højere temperatur - og derfor kortere stegetid. Se alle opskrifter på oksekød her.

Opskrift på langtidsstegt oksetyndsteg

Virkelig lækker og mør langtidsstegt oksetyndsteg, og læg mærke til den rosa farve på kødet. Den får du ved at tage oksetyndstegen ud af ovnen ved en kernetemperatur på 55 grader, og derefter lade stegen hvile i 20 minutter, uden at dække den til. Foto: Madensverden.dk.

Langtidsstegt oksetyndsteg med timian og hvidløg

Opskrift på langtidsstegt oksetyndsteg, der i forvejen marineres med timian og hvidløg. Derefter steges den ved 150 grader i ovnen.
Bedømmelse
4.8 fra 5 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 3 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg oksetyndsteg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk salt
  • 4 fed hvidløg
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Oksetyndstegens fedtlag ridses i skrå tern med en skarp kniv, men pas på du ikke skærer ned i kødet!
  • I en skål blandes olie med timian og salt. Pres også hvidløgsfed i, og mas det hele godt sammen med en ske.
  • Smør oksetyndstegen grundigt ind i marinaden, og læg den så i en frysepose. Luk posen og lad nu stegen trække smag i et par timer. Mindre kan også gøre det, men jo længere, jo bedre.
  • Brun så tyndstegen på en varm pande med lidt smør. Den skal have en god stegeskorpe ved høj varme.
  • Læg stegen i et ildfast fad, og kom en smule vand i bunden af fadet.
  • Steg nu oksetyndstegen i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, hvor den skal have cirka 45 minutter.
  • Men brug et stegetermometer, og oksetyndstegen er rosa når kernetemperaturen er 55 grader.
  • Tag den ud af ovnen, og lad den hvile utildækket på et skærebræt i 20 minutter, inden du skærer stegen ud i tynde skiver.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

SE HER, hvordan du laver hasselbackkartofler og sauce bearnaise til langtidsstegt oksetyndsteg.

Hasselback kartofler

4.8 fra 104 stemmer
Nem opskrift på hasselback kartofler (hasselbagte kartofler). Se også hvordan man laver kartoflerne med ost, bacon, på grill eller med rasp.
Gå til opskrift
hasselback kartofler

Sauce bearnaise - den sikre opskrift

4.8 fra 93 stemmer
Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Gå til opskrift
billede med sauce bearnaise
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jonna andersen

    februar 03, 2017 at 7:50 pm

    Langtidsstegt 45 min ????? Det er ikke langtidsstegt,

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required