Med denne opskrift på langtidsstegt nakkesteg får du et stykke virkelig mørt kød, der her er skåret ud i portionsstykker, og stegt i ovnen.
Langtidsstegt nakkesteg er et stykke billigt kød, der bliver super mørt under turen i ovnen.
Her er store stykker kød skåret ud og stegt i portionsstørrelser, så det er nærmest er en bøf af svin.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til langtidsstegt nakkesteg
2 store skiver nakkesteg på cirka seks centimeters tykkelse
Timian
Balsamico
Salt og friskkværnet peber
2-3 deciliter svinefond eller hønsebouillon
Fremgangsmåde
- Køb en god nakkesteg eller nakkekam, og skær et par tykke skiver. Helst omkring seks centimeter i tykkelse. Del skiverne en gang på midten, så du nu har fire "bøffer".
- Kom lidt smør på en meget varm pande, og brun nu kødstykkerne grundigt på ALLE sider, så du virkelig får noget stegeskorpe.
- Krydr med timian, salt, friskkværnet peber, og et par striber balsamico.
- Læg kødet i et ildfast fad, og hæld lidt fond eller bouillon ved.
- Overdæk fadet grundigt med sølvpapir, så det lukker helt tæt.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal nakkestegen nu have en time og 45 minutter.
Langtidsstegt nakkesteg serveres med karamelliserede kartoffelbåde og en god salat med spidskål og æble.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden