• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

billederesultat for langtidsstegt flæskesteg
Langtidsstegt flæskesteg kan sagtens blive med sprøde svær, og du kan enten stege flæskestegen ved 80 grader eller 130 grader. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. maj 2024 - Udgivet:  7. december 2019

Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
  2. Opskrift på langtidsstegt flæskesteg
  3. Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Video: Sådan salter du flæskesteg
  10. Servering
Gå til opskrift

Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.

Her får du min opskrift på en super mør og lækker langtidsstegt flæskesteg (svinekam), der smager præcist som den skal.

Flæskestegen steges naturligvis ved lav varme, hvilket giver et særdeles mørt stykke kød.

Og så tror du måske det er svært at lave sprøde svær på en langtidsstegt flæskesteg, men det er det ikke. Du skal blot følge denne opskrift, for så får du den møreste langtidsstegte flæskesteg, som du nogensinde har smag.

Længere nede kan du også se min video, hvor jeg viser dig hvordan du nemt får salt ned mellem sværene på flæskestegen. Det sikrer dig nemlig de helt sprøde flæskesvær, som jo også er det vi går efter når vi laver svinekam.

Opskriften er beregnet til cirka seks personer, og jeg har også lavet en video, hvor du kan se, hvordan du nemt laver en god sovs af skyen fra flæskestegen.

Se også mine opskrifter på:

  • Flæskesteg i ovn
  • Flæskesteg i airfryer
  • Flæskesteg i gasgrill

Opskrift på langtidsstegt flæskesteg

billederesultat for langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Bedømmelse
4.8 fra 256 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 4 timer timer
Samlet tid: 4 timer timer 30 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg flæskesteg - uden ben
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt - eller alm. salt
  • 10 laurbærblade
  • 2 løg - i grove stykker
  • 2 gulerødder - i grove stykker
  • 1 håndfuld timian
  • 4 dl vand
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 90 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
  • Gå sværen på flæskestegen efter, så du er sikker på at alle svær er skåret ned til kødet. Ellers er det svært at få sprøde flæskesvær.
  • Smør sværen med lidt olie, og drys derefter salt ned mellem alle sværene. Det tager lidt tid - men er det hele værd!
  • Stik laurbærblade ned mellem sværene, da det giver en god smag til langtidsstegt flæskesteg.
  • Fordel løg og gulerødder i et ildfast fad sammen med friske timiankviste. Hæld også 3-4 deciliter vand ved.
  • Læg nu flæskestegen ovenpå grøntsagerne, så stegen står helt lige. Det er nemlig også vigtigt for at opnå de sprøde svær.
  • Stik et stegetermometer ind i stegen, og det skal ske fra enden af stegen og ind i midten. Altså ikke ned gennem sværene.
  • Kom stegen i ovnen på næstnederste rille, hvor den nu steges indtil kernetemperaturen viser 60 grader. Det tager ca. 3-4 timer. Stegetiden afhænger af kødets struktur og størrelse. Undervejs skal du øse skyen op over sværen, og jeg plejer at gøre det ca. hver halve time.
  • Derefter skrues ovnen op på 250 grader, og her steges den langtidsstegte flæskesteg videre indtil kernetemperaturen er 65 grader. Tiden kan variere, men regn med at det tager cirka 20-25 minutter.
  • Nu skulle sværen også gerne være sprød, og hvis ikke den er det, ja så tænder du lige ovnens grill og sørger for at sværene bliver knasende sprøde.
  • Undervejs skal du holde øje med at væden ikke fordamper, da den anvendes til flæskestegssovs. Tilsæt om nødvendigt mere vand i fadet.
  • Lad den færdigstegte flæskesteg hvile utildækket på et skærebræt i ca. 15 minutter inden udskæring.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
374
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
158
mg
53
%
Natrium
 
138
mg
6
%
Kalium
 
1056
mg
30
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
57
g
114
%
Vitamin A
 
3416
IU
68
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Du kan også tilberede langtidsstegt flæskesteg i 7 timer, og her får du en mere pulled pork agtig steg.

Altså hvor kødet er mere tørt, og nærmest trevler fra hinanden når det skæres ud. Men det er nu også ret lækkert.

Video: Sådan salter du flæskesteg

Se her i denne video hvordan du får salt godt ned mellem sværene på en langtidsstegt flæskesteg:

Servering

Servér langtidsstegt flæskesteg med kogte kartofler og dampet broccoli.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Jessen

    april 10, 2025 at 7:45 am

    jeg har en flæskesteg på 2800 g. Hvor lang stegetid skal jeg beregne - jfr. ovenstående? hilsen Anni

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2025 at 5:59 am

      Hej Anni
      Stegetiden er omtrent den samme, men brug et stegetermometer - så er du sikker på det perfekte resultat 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lars Kofoed

    december 23, 2024 at 3:50 pm

    Selvom min svigerfamilie har tænder, så foretrækker de flæskesteg a la pulled pork. Er det så noget med 5 timer à 100 grader og så grill til sværene til sidst? (svinekam)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2024 at 4:53 pm

      Hej Lars
      Det er også lækkert, og ja, så er det længere tid og lavere temperatur. Måske endda 6-7 timer.
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  3. Hanne Lundholm Brønden

    december 22, 2024 at 11:44 pm

    Jeg vil gerne stege ved 130 gr. hvor mange timer skal den så have inden der skrues op for varmen .

    Svar
  4. Karin Lund Mortensen

    juli 12, 2024 at 1:39 pm

    Det er bare en lækker opskrift på langtidsstegt flæskesteg. Jeg bruger altid denne opskrift.

    Svar
  5. Lene

    marts 17, 2024 at 7:25 pm

    Tak for en rigtig god og lige til opskrift. Sværende måtte dog en tur under grillen, men ellers meget lækkert og saftigt.

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required