Super god og nem opskrift på lammegyros, der er græsk mad når det er bedst. Kød af lammetern koges i cirka 30 minutter.
Opskriften på lammegyros er beregnet til fire personer.
Ingredienser til lammegyros
800 gram lammekød i tern
3 spiseskefulde olivenolie
4 pressede fed hvidløg
1 lille dusk grofthakket rosmarin
Lidt salt
En halv deciliter hønsefond
1 deciliter piskefløde
Fremgangsmåde
- Kom lammekødet i en stor frysepose sammen med olivenolie, hvidløg, rosmarin og lidt salt.
- Massér det hele godt sammen, så du får fordelt smagen grundigt.
- Læg kødet på køl i mindst tre timer, men det må gerne ligge natten over, så kødet virkelig trækker noget smag fra rosmarin og hvidløg.
- Varm en gryde op, og svits så de marinerede lammetern så de lige får lidt stegeskorpe.
- Tilsæt lidt hønsefond, og lad nu din lammegyros småsimre i 30-40 minutter indtil kødet er helt mørt.
- Kom fløden ved, og lad det nu creme lidt ind uden låg.
Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
Du kan servere lammekødet sammen med hjemmelavet tzatziki og ovnstegte kartofler.
Note: Der er her anvendt fløde til at jævne saucen. Men du kan også bruge en god creme fraiche til formålet. Det smager mindst lige så godt.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: