Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
Lakseroulade med rejer er altid en populær forret eller indslag på en buffet, og så er lakserouladen faktisk ikke så svær at lave.
Følg bare denne opskrift, og så får du en skøn roulade med røget laks, rejer og alt det andet, der hører sådan en forret til.
Opskriften på roulade med laks er beregnet til ca. seks personer.
Se også disse opskrifter:
- Lakserulle
- Opskrifter med røget laks - forret, frokost og middag
- Forret med røget laks på rugbrødschips med avocado
Opskrift på lakseroulade
Lakseroulade
Ingredienser
Bund
- 50 g smør
- 1 dl hvedemel
- 2 dl skummetmælk
- 2 dl piskefløde
- 75 g spinat - frosset
- ½ tsk Herbamare bouillon
- ¼ dl vand
- salt og friskkværnet peber
- ½ tsk bagepulver
- 3 æggeblommer
- 3 æggehvider
Fyld
- 1½ dl creme fraiche - 18%
- ½ dl mayonnaise - jeg bruger Hellmann's
- 1 bundt dild - finthakket, spar ikke på dlden
- 0,5 citron - saften
- 100 g røget laks - trimmet og skåret i skiver
- 150 g rejer - store, grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet
Desuden
- 150 g rejer - store, grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet
- salat - blandede salatblade
- tomater
- citron - i små både
- dild - i små kviste
Fremgangsmåde
- Kom den frosne spinat i en gryde sammen med ganske lidt vand og Herbamare. Lad det tø op ved lav varme og pres så al væden ud af det.
- Smelt smør i en gryde og drys melet i, pisk det godt sammen. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt, mens der piskes, til der haves en tyk opbagning. Lad den småkoge i 2-3 minutter, så melsmagen koges væk. Pisk i det jævnligt, så det ikke brænder på.
- Tag gryden af varmen og lad det lige køle lidt af, inden æggeblommer, bagepulver, salt, lidt friskkværnet peber og spinaten i. Vend det hele godt sammen.
- Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Kom bagepapir i ovnen store bradepande og fordel dejen i den, så den er jævn fordelt.
- Bag i ca. 20-25 minutter, til den er gennembagt og gylden.
- Tag den ud af ovnen og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den køle helt af til næste dag.
- Næste dag afdryppes rejerne godt og laksen trimmes for mørkt kød.
- Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, en lille smule salt og friskkværnet peber sammen og smag det til.
- Tag bunden ud af bradepanden og fordel creme fraiche-massen ovenpå.
- Fordel laks og rejer og rul så sammen på den lange led, som en roulade.
- Når den er rullet, deles den i 4 stykker og pakkes ind i film.
- Læg rullerne på køl i 2-3 timer, inden de skæres ud i 1-1½ cm. tykke skiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lakseroulade med rejer kan anrettes ved at du fordeler salatblade på et fad - eller på tallerkner, hvis du portionsanretter.
Læg skiverne af rouladen ovenpå og pynt af med rejer, tomater, dild og citron.
Stil på køl til servering. Serveres med lækkert brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sara
Hejsa
Hvor mange grader skal ovnen stå på? Alm. eller varmluft?
Venlig hilsen Sara
Holger Rørby Madsen
Hej Sara
Det er alm. over- og undervarme - ikke varmluft 🙂
Godt nytår - alt det bedste
Holger
Mathilde
Der mangler stadig et svar på hvor mange grader den skal have....
Sussie
Lækker ret.
Men svært når der ikke står hvor mange grader den skal have i ovnen.
Ellers altid super opskrifter fra jer.