• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Lakseroulade

Lakseroulade

lakseroulade
4.9 fra 51 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
765
SHARES
FacebookMessenger765PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. december 2023 - Udgivet:  30. marts 2021

Indhold

  1. Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
  2. Opskrift på lakseroulade
  3. Lakseroulade
  4. Noter

Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.

Lakseroulade med rejer er altid en populær forret eller indslag på en buffet, og så er lakserouladen faktisk ikke så svær at lave.

Følg bare denne opskrift, og så får du en skøn roulade med røget laks, rejer og alt det andet, der hører sådan en forret til.

Opskriften på roulade med laks er beregnet til ca. seks personer.

Se også disse opskrifter:

  • Lakserulle
  • Opskrifter med røget laks - forret, frokost og middag
  • Forret med røget laks på rugbrødschips med avocado

Opskrift på lakseroulade

lakseroulade
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Lakseroulade

4.85 fra 51 stemmer
Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
På køl (minimum) 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 40 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 554
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Bund
  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl skummetmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 75 g spinat - frosset
  • ½ tsk Herbamare bouillon
  • ¼ dl vand
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk bagepulver
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
Fyld
  • 1½ dl creme fraiche - 18%
  • ½ dl mayonnaise - jeg bruger Hellmann's
  • 1 bundt dild - finthakket, spar ikke på dlden
  • 0,5 citron - saften
  • 100 g røget laks - trimmet og skåret i skiver
  • 150 g rejer - store, grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet
Desuden
  • 150 g rejer - store, grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet
  • salat - blandede salatblade
  • tomater
  • citron - i små både
  • dild - i små kviste

Fremgangsmåde
 

  1. Kom den frosne spinat i en gryde sammen med ganske lidt vand og Herbamare. Lad det tø op ved lav varme og pres så al væden ud af det.
  2. Smelt smør i en gryde og drys melet i, pisk det godt sammen. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt, mens der piskes, til der haves en tyk opbagning. Lad den småkoge i 2-3 minutter, så melsmagen koges væk. Pisk i det jævnligt, så det ikke brænder på.
  3. Tag gryden af varmen og lad det lige køle lidt af, inden æggeblommer, bagepulver, salt, lidt friskkværnet peber og spinaten i. Vend det hele godt sammen.
  4. Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  5. Kom bagepapir i ovnen store bradepande og fordel dejen i den, så den er jævn fordelt.
  6. Bag i ca. 20-25 minutter, til den er gennembagt og gylden.
  7. Tag den ud af ovnen og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den køle helt af til næste dag.
  8. Næste dag afdryppes rejerne godt og laksen trimmes for mørkt kød.
  9. Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, en lille smule salt og friskkværnet peber sammen og smag det til.
  10. Tag bunden ud af bradepanden og fordel creme fraiche-massen ovenpå.
  11. Fordel laks og rejer og rul så sammen på den lange led, som en roulade.
  12. Når den er rullet, deles den i 4 stykker og pakkes ind i film.
  13. Læg rullerne på køl i 2-3 timer, inden de skæres ud i 1-1½ cm. tykke skiver.

Næringsindhold

Kalorier: 554kcalKulhydrater: 34gProtein: 30gFedt: 33gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.3gKolesterol: 226mgNatrium: 1120mgKalium: 812mgKostfibre: 1gSukker: 19gVitamin A: 2892IUVitamin C: 8mgCalcium: 512mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lakseroulade med rejer kan anrettes ved at du fordeler salatblade på et fad - eller på tallerkner, hvis du portionsanretter.

Læg skiverne af rouladen ovenpå og pynt af med rejer, tomater, dild og citron.

Stil på køl til servering. Serveres med lækkert brød.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sara

    december 30, 2023 at 7:30 pm

    Hejsa
    Hvor mange grader skal ovnen stå på? Alm. eller varmluft?
    Venlig hilsen Sara

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 31, 2023 at 6:16 am

      Hej Sara
      Det er alm. over- og undervarme - ikke varmluft 🙂
      Godt nytår - alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Mathilde

        december 31, 2023 at 2:32 pm

        Der mangler stadig et svar på hvor mange grader den skal have....

  2. Sussie

    marts 31, 2021 at 7:42 pm

    Lækker ret.
    Men svært når der ikke står hvor mange grader den skal have i ovnen.
    Ellers altid super opskrifter fra jer.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required