• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gåsesteg: Hvor længe skal en gås steges pr. kilo?

Gåsesteg: Hvor længe skal en gås steges pr. kilo?

stegetid på gås i ovn
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  3. december 2016

Her er den korrekte stegetid på en gås i ovn. En gåsesteg fyldes med æbler og svesker, og så skal den steges cirka 45 minutter pr. kilo.

Rigtig mange spiser stadig gås juleaften, og det er ikke så svært at stege gåsen helt perfekt.

Her er en nem og overskuelig guide til den perfekte gåsesteg - både juleaften og når du ellers har lyst til det.

Størrelse og fyld

Gæs varierer lidt i størrelse, og det spiller selvfølgelig ind på stegetiden. Men normalt ligger de på cirka 5-6 kilo.

Beregn cirka 250 gram æbler i både, samt cirka 200 gram svesker.

Giv gåsen en god omgang salt indvendig, og fyld den med æblebåde og svesker. Du kan også bruge økologiske appelsiner til gåsesteg, der er skåret ud i mindre både.

Pensl gåsen udvendigt med lidt smør, og gnid den grundigt med salt.

Læg den på en rist på en bradepande med ryggen opad, og hæld en liter hønsefond i bunden af bradepanden. Eventuelt en liter vand og to bouillonterninger.

Stil gåsen ind i en forvarmet ovn ved 160 grader over- og undervarme - ikke varmluft, da gåsen så vil blive mere tør.

Vend din gåsesteg om efter en time, så brystet nu er øverst. Sådan skal gåsen steges færdig.

Stegetid på gås

Nu skal du beregne cirka 45 minutter pr. kilo gås.

Så vejer gåsen fem kilo skal den steges i cirka tre timer og tre kvarter.

Vejer gåsen seks kilo er stegetiden fire timer og 30 minutter.

Og har du en gåsesteg på syv kilo skal den steges i fem timer og et kvarter.

Kernetemperatur i en gåsesteg skal være 75 grader. Så kernetemperaturen er vigtigere end stegetiden, da det kan være svært at beregne en præcis stegetid.

Efterbrun altid gåsesteg ved høj varme i ovnen, gerne 250 grader.

Lad gåsen hvile i 30 minutter inden udskæring.

Sovs til gåsesteg

Du kan nemt lave en vidunderlig sovs til gåsen. Brun indmad og hals i en stegegryde sammen med et grofthakket løg og lidt persillerod, og hæld vand ved til det dækker.

Kom 10 peberkorn ved og lad det nu småsimre under låg i halvanden time mens gåsen steges i ovnen.

Si skyen over i en anden gryde og kog op. Kom også skyen fra bradepanden ved, og jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Smag sovsen til med gastrik, salt og peber. Kom eventuelt også lidt ribsgele eller solbærgele i.

Se også disse opskrifter:

  • Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
  • Stegetid på kalkun pr. kilo i ovn (med kernetemperatur)
  • Optøning af and - sådan skal en frossen and optøs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mikael

    december 24, 2024 at 8:04 am

    Hej Holger. Er den samlede stegetid inkl den første time i ovnen, eller skal det påregnes fra gåsen vendes om?

    Mvh Mikael

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 24, 2024 at 8:14 am

      Hej Mikael
      Det er inkl. den første time i ovnen 🙂
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Pierre Schwartz

    december 21, 2023 at 9:45 pm

    Hej
    Jeg har 2 gæs i ovnen på 4500g
    Skal de have 35 min x 4,5 eller hvorlangtid?

    Svar
  3. Lars Erik Bundgaard

    december 19, 2023 at 4:41 pm

    Hvorfor kan jeg ikke få udskrevet opskriften på gås i ovn, når jeg er logget på min konto - kan heller ikke videresendes opskriften til min mail
    Mvh
    Lars

    Svar
  4. Peter

    december 23, 2022 at 9:15 pm

    Synes ikke gåsen har fået nok, virker hordt i kødet kan jeg putte den i ovnen igen inden servering.Stegte den dagen før

    Svar
  5. Flemming

    november 01, 2021 at 8:49 pm

    Et godt spørgsmål.
    Til hvormange gennemsnitspersoner rækker en hel gås på 5-6 kilo? Kan man forvente et netto kødindhold omkring 1/3 af slagtet vægt? Eller hvor lander vi ?
    Mvh Flemming

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 02, 2021 at 8:17 am

      Hej Flemming
      Generelt svinder en gås en del under stegning, og du skal nok forvente at en gås på den størrelse rækker til ca. 6-8 personer.
      Det er fedtet, der smelter fra, og det er en del af gåsens vægt. Hvor meget afhænger af mange ting.
      Er det en frossen gås, er det bedst at tø den op over et par dage.
      Rigtig god fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her