Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Gåsesteg: Hvor længe skal en gås steges pr. kilo?

Gåsesteg: Hvor længe skal en gås steges pr. kilo?

stegetid på gås i ovn
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMS

Her er den korrekte stegetid på en gås i ovn. En gåsesteg fyldes med æbler og svesker, og så skal den steges cirka 45 minutter pr. kilo.

Rigtig mange spiser stadig gås juleaften, og det er ikke så svært at stege gåsen helt perfekt.

Her er en nem og overskuelig guide til den perfekte gåsesteg - både juleaften og når du ellers har lyst til det.

Størrelse og fyld

Gæs varierer lidt i størrelse, og det spiller selvfølgelig ind på stegetiden. Men normalt ligger de på cirka 5-6 kilo.

Beregn cirka 250 gram æbler i både, samt cirka 200 gram svesker.

Giv gåsen en god omgang salt indvendig, og fyld den med æblebåde og svesker. Du kan også bruge økologiske appelsiner til gåsesteg, der er skåret ud i mindre både.

Pensl gåsen udvendigt med lidt smør, og gnid den grundigt med salt.

Læg den på en rist på en bradepande med ryggen opad, og hæld en liter hønsefond i bunden af bradepanden. Eventuelt en liter vand og to bouillonterninger.

Stil gåsen ind i en forvarmet ovn ved 160 grader over- og undervarme - ikke varmluft, da gåsen så vil blive mere tør.

Vend din gåsesteg om efter en time, så brystet nu er øverst. Sådan skal gåsen steges færdig.

Stegetid på gås

Nu skal du beregne cirka 45 minutter pr. kilo gås.

Så vejer gåsen fem kilo skal den steges i cirka tre timer og tre kvarter.

Vejer gåsen seks kilo er stegetiden fire timer og 30 minutter.

Og har du en gåsesteg på syv kilo skal den steges i fem timer og et kvarter.

Kernetemperatur i en gåsesteg skal være 75 grader. Så kernetemperaturen er vigtigere end stegetiden, da det kan være svært at beregne en præcis stegetid.

Efterbrun altid gåsesteg ved høj varme i ovnen, gerne 250 grader.

Lad gåsen hvile i 30 minutter inden udskæring.

Sovs til gåsesteg

Du kan nemt lave en vidunderlig sovs til gåsen. Brun indmad og hals i en stegegryde sammen med et grofthakket løg og lidt persillerod, og hæld vand ved til det dækker.

Kom 10 peberkorn ved og lad det nu småsimre under låg i halvanden time mens gåsen steges i ovnen.

Si skyen over i en anden gryde og kog op. Kom også skyen fra bradepanden ved, og jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Smag sovsen til med gastrik, salt og peber. Kom eventuelt også lidt ribsgele eller solbærgele i.

Se også disse opskrifter:

  • Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
  • Stegetid på kalkun pr. kilo i ovn (med kernetemperatur)
  • Optøning af and - sådan skal en frossen and optøs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mikael skriver

    december 24, 2024 at 8:04 am

    Hej Holger. Er den samlede stegetid inkl den første time i ovnen, eller skal det påregnes fra gåsen vendes om?

    Mvh Mikael

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 24, 2024 at 8:14 am

      Hej Mikael
      Det er inkl. den første time i ovnen 🙂
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Pierre Schwartz skriver

    december 21, 2023 at 9:45 pm

    Hej
    Jeg har 2 gæs i ovnen på 4500g
    Skal de have 35 min x 4,5 eller hvorlangtid?

    Svar
  3. Lars Erik Bundgaard skriver

    december 19, 2023 at 4:41 pm

    Hvorfor kan jeg ikke få udskrevet opskriften på gås i ovn, når jeg er logget på min konto - kan heller ikke videresendes opskriften til min mail
    Mvh
    Lars

    Svar
  4. Peter skriver

    december 23, 2022 at 9:15 pm

    Synes ikke gåsen har fået nok, virker hordt i kødet kan jeg putte den i ovnen igen inden servering.Stegte den dagen før

    Svar
  5. Flemming skriver

    november 01, 2021 at 8:49 pm

    Et godt spørgsmål.
    Til hvormange gennemsnitspersoner rækker en hel gås på 5-6 kilo? Kan man forvente et netto kødindhold omkring 1/3 af slagtet vægt? Eller hvor lander vi ?
    Mvh Flemming

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 02, 2021 at 8:17 am

      Hej Flemming
      Generelt svinder en gås en del under stegning, og du skal nok forvente at en gås på den størrelse rækker til ca. 6-8 personer.
      Det er fedtet, der smelter fra, og det er en del af gåsens vægt. Hvor meget afhænger af mange ting.
      Er det en frossen gås, er det bedst at tø den op over et par dage.
      Rigtig god fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.