Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Gåsesteg: Hvor længe skal en gås steges pr. kilo?

Gåsesteg: Hvor længe skal en gås steges pr. kilo?

stegetid på gås i ovn
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 3. december 2016

Her er den korrekte stegetid på en gås i ovn. En gåsesteg fyldes med æbler og svesker, og så skal den steges cirka 45 minutter pr. kilo.

Rigtig mange spiser stadig gås juleaften, og det er ikke så svært at stege gåsen helt perfekt.

Her er en nem og overskuelig guide til den perfekte gåsesteg - både juleaften og når du ellers har lyst til det.

Størrelse og fyld

Gæs varierer lidt i størrelse, og det spiller selvfølgelig ind på stegetiden. Men normalt ligger de på cirka 5-6 kilo.

Beregn cirka 250 gram æbler i både, samt cirka 200 gram svesker.

Giv gåsen en god omgang salt indvendig, og fyld den med æblebåde og svesker. Du kan også bruge økologiske appelsiner til gåsesteg, der er skåret ud i mindre både.

Pensl gåsen udvendigt med lidt smør, og gnid den grundigt med salt.

Læg den på en rist på en bradepande med ryggen opad, og hæld en liter hønsefond i bunden af bradepanden. Eventuelt en liter vand og to bouillonterninger.

Stil gåsen ind i en forvarmet ovn ved 160 grader over- og undervarme - ikke varmluft, da gåsen så vil blive mere tør.

Vend din gåsesteg om efter en time, så brystet nu er øverst. Sådan skal gåsen steges færdig.

Stegetid på gås

Nu skal du beregne cirka 45 minutter pr. kilo gås.

Så vejer gåsen fem kilo skal den steges i cirka tre timer og tre kvarter.

Vejer gåsen seks kilo er stegetiden fire timer og 30 minutter.

Og har du en gåsesteg på syv kilo skal den steges i fem timer og et kvarter.

Kernetemperatur i en gåsesteg skal være 75 grader. Så kernetemperaturen er vigtigere end stegetiden, da det kan være svært at beregne en præcis stegetid.

Efterbrun altid gåsesteg ved høj varme i ovnen, gerne 250 grader.

Lad gåsen hvile i 30 minutter inden udskæring.

Sovs til gåsesteg

Du kan nemt lave en vidunderlig sovs til gåsen. Brun indmad og hals i en stegegryde sammen med et grofthakket løg og lidt persillerod, og hæld vand ved til det dækker.

Kom 10 peberkorn ved og lad det nu småsimre under låg i halvanden time mens gåsen steges i ovnen.

Si skyen over i en anden gryde og kog op. Kom også skyen fra bradepanden ved, og jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Smag sovsen til med gastrik, salt og peber. Kom eventuelt også lidt ribsgele eller solbærgele i.

Se også disse opskrifter:

  • Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
  • Stegetid på kalkun pr. kilo i ovn (med kernetemperatur)
  • Optøning af and - sådan skal en frossen and optøs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mikael skriver

    december 24, 2024 at 8:04 am

    Hej Holger. Er den samlede stegetid inkl den første time i ovnen, eller skal det påregnes fra gåsen vendes om?

    Mvh Mikael

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 24, 2024 at 8:14 am

      Hej Mikael
      Det er inkl. den første time i ovnen 🙂
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.