• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Lækker og cremet sellerimos med mælk

Lækker og cremet sellerimos med mælk

sellerimos
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. september 2023 - Udgivet: 17. september 2023

Her får du min opskrift på sellerimos. En lækker og fløjlsblød mos lavet af knoldselleri, der koges mør i sødmælk og blendes. God som tilbehør.

Sellerimos er en skøn og velsmagende mos lavet af knoldselleri.

Her koges tern af selleri møre i sødmælk, hvorefter det hele blendes til en let og lækker mos. Så simpel er den at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kartoffelmos - luftig mos med kartofler

Gulerodsmos - mos med gulerødder og kartoffel

Sellerisalat med spidskål og bacon

10 basisvarer du skal have i køkkenet

Opskrift på sellerimos

sellerimos
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lækker og cremet sellerimos

4.89 fra 9 stemmer
Her får du min opskrift på sellerimos. En lækker og fløjlsblød mos lavet af knoldselleri, der koges mør i sødmælk og blendes. God som tilbehør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 128
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 lille knoldselleri - skrællet og skåret i mindre tern
  • 4 dl sødmælk - måske lidt mere
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Knoldselleri skrælles og skæres i skiver. Skær derefter skiverne ud i mindre tern, se evt. fremgangsmåde i min video.
  2. Kom selleritern i gryde.
  3. Hæld sødmælk ved, så selleriternene næsten er dækket af mælk, men de behøver ikke være helt dækket til. Kom lidt salt ved.
  4. Kog nu selleri i mælken i ca. 40 minutter, så sellerien er helt mør.
  5. Hæld ca. halvdelen af mælken fra i en skål, så din sellerimos ikke bliver for tynd. Du kan altid tilsætte mere af mælken fra skålen, hvis det skulle ønskes.
  6. Med en stavblender blendes selleri og den resterende mælk nu til en jævn og fløjlsblød sellerimos. Smag til med salt og friskkvænet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 128kcalKulhydrater: 20gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 12mgNatrium: 782mgKalium: 638mgKostfibre: 3gSukker: 7gVitamin A: 162IUVitamin C: 13mgCalcium: 193mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den lækre sellerimos serveres straks, og den er god som tilbehør til både bøffer, en langtidsstegt oksebov og meget andet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Sahl Jensen

    oktober 16, 2023 at 12:20 pm

    Kan denne sellerimos laves dagen før?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required