Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Lækker og cremet sellerimos med mælk

Lækker og cremet sellerimos med mælk

sellerimos
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på sellerimos. En lækker og fløjlsblød mos lavet af knoldselleri, der koges mør i sødmælk og blendes. God som tilbehør.

Sellerimos er en skøn og velsmagende mos lavet af knoldselleri.

Her koges tern af selleri møre i sødmælk, hvorefter det hele blendes til en let og lækker mos. Så simpel er den at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kartoffelmos - luftig mos med kartofler

Gulerodsmos - mos med gulerødder og kartoffel

Sellerisalat med spidskål og bacon

10 basisvarer du skal have i køkkenet

Opskrift på sellerimos

Lækker og cremet sellerimos

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Her får du min opskrift på sellerimos. En lækker og fløjlsblød mos lavet af knoldselleri, der koges mør i sødmælk og blendes. God som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille knoldselleri skrællet og skåret i mindre tern
  • 4 dl sødmælk måske lidt mere
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Knoldselleri skrælles og skæres i skiver. Skær derefter skiverne ud i mindre tern, se evt. fremgangsmåde i min video.
  2. Kom selleritern i gryde.
  3. Hæld sødmælk ved, så selleriternene næsten er dækket af mælk, men de behøver ikke være helt dækket til. Kom lidt salt ved.
  4. Kog nu selleri i mælken i ca. 40 minutter, så sellerien er helt mør.
  5. Hæld ca. halvdelen af mælken fra i en skål, så din sellerimos ikke bliver for tynd. Du kan altid tilsætte mere af mælken fra skålen, hvis det skulle ønskes.
  6. Med en stavblender blendes selleri og den resterende mælk nu til en jævn og fløjlsblød sellerimos. Smag til med salt og friskkvænet peber.

Næringsindhold

Kalorier128kcalKulhydrater20gProtein6gFedt4gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gKolesterol12mgNatrium782mgKalium638mgKostfibre3gSukker7gVitamin A162IUVitamin C13mgCalcium193mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den lækre sellerimos serveres straks, og den er god som tilbehør til både bøffer, en langtidsstegt oksebov og meget andet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Sahl Jensen skriver

    oktober 16, 2023 at 12:20 pm

    Kan denne sellerimos laves dagen før?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required