Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Lækker og cremet sellerimos med mælk

Lækker og cremet sellerimos med mælk

sellerimos
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på sellerimos. En lækker og fløjlsblød mos lavet af knoldselleri, der koges mør i sødmælk og blendes. God som tilbehør.

Sellerimos er en skøn og velsmagende mos lavet af knoldselleri.

Her koges tern af selleri møre i sødmælk, hvorefter det hele blendes til en let og lækker mos. Så simpel er den at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kartoffelmos - luftig mos med kartofler

Gulerodsmos - mos med gulerødder og kartoffel

Sellerisalat med spidskål og bacon

10 basisvarer du skal have i køkkenet

Opskrift på sellerimos

Lækker og cremet sellerimos

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Her får du min opskrift på sellerimos. En lækker og fløjlsblød mos lavet af knoldselleri, der koges mør i sødmælk og blendes. God som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille knoldselleri (skrællet og skåret i mindre tern)
  • 4 dl sødmælk (måske lidt mere)
  • salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Knoldselleri skrælles og skæres i skiver. Skær derefter skiverne ud i mindre tern, se evt. fremgangsmåde i min video.
  2. Kom selleritern i gryde.
  3. Hæld sødmælk ved, så selleriternene næsten er dækket af mælk, men de behøver ikke være helt dækket til. Kom lidt salt ved.
  4. Kog nu selleri i mælken i ca. 40 minutter, så sellerien er helt mør.
  5. Hæld ca. halvdelen af mælken fra i en skål, så din sellerimos ikke bliver for tynd. Du kan altid tilsætte mere af mælken fra skålen, hvis det skulle ønskes.
  6. Med en stavblender blendes selleri og den resterende mælk nu til en jævn og fløjlsblød sellerimos. Smag til med salt og friskkvænet peber.

Næringsindhold

Kalorier128kcalKulhydrater20gProtein6gFedt4gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gKolesterol12mgNatrium782mgKalium638mgKostfibre3gSukker7gVitamin A162IUVitamin C13mgCalcium193mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Noter

Den lækre sellerimos serveres straks, og den er god som tilbehør til både bøffer, en langtidsstegt oksebov og meget andet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Sahl Jensen skriver

    oktober 16, 2023 at 12:20 pm

    Kan denne sellerimos laves dagen før?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required