Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs er ikke kun mad fra en vidunderlig historie, det er også mad med masser af smag. Og så er retten utrolig nem at lave. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
99
SHARES
FacebookMessenger99PinterestEmailSMS

Her er den helt rigtige opskrift på Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs. En opskrift, der oser af god historie, hygge og Italien.

Du skal prøve Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs, der er inspireret af Disneys verdenskendte tegnefilm.

Lady og Vagabonden havde premiere i 1955, og den blev et kæmpehit. Den dag i dag stifter mange danske børn og voksne bekendtskab med de to vovser juleaftensdag, hvor den er en del af Disneys Store Juleshow.

Her ser man netop Lady og Vagabonden indtage spaghettiretten hos Tony, der driver den italienske restaurant Tony's.

Han og hans tjener spiller også musik for hundeparret, der til sidst jo ender med at kysse hinanden.

Der er masser af nostalgi i den tegnefilm, og du kan jo genskabe lidt af den med denne dejlige opskrift.

Et lille tip: Køb hakkede tomater af god kvalitet, for du kan altså smage forskel på billige og lidt dyrere tomater i dåse.

Stor forskel faktisk, selvom prisen ikke er vanvittig meget højere. En af de erfaringer jeg har gjort mig, og som hermed er givet videre .

Opskrift på Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

Holger Rørby Madsen
5 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er den helt rigtige opskrift på Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs. En opskrift, der oser af god historie, hygge og Italien.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød 10% fedt
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 håndfuld persille finthakket
  • friskkværnet peber
  • 8 dl vand
  • 2 bouillonterninger
Tomatsovs
  • 2 dåser hakkede tomater gerne økologiske
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave farsen til kødbollerne. Kom det hakkede kød i en skål, og tilsæt salt, æg, pressede hvidløgsfed, paprika, persille og lidt friskkværnet peber. Ælt farsen godt igennem med hænderne, fordi det bare er det nemmeste.
  2. Kog vand op sammen med bouillonterninger, og vandet skal spilkoge.
  3. Form små kødboller som dumpes forsigtigt ned i det kogende vand, og når sidste kødbolle er kommet i, skal kødbollerne blot koges et par minutter mere.
  4. Tag kødbollerne op og læg dem i et lille fad.
Tomatsovs
  1. Så laver du tomatsovsen. Hak skalotteløg og hvidløgsfed helt fint, og varm lidt olie op i en varm sauterpande eller gryde. Svits det let i et minuts tid uden det tager farve.
  2. Kom så de hakkede tomater ved sammen med oregano, og smag kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.
  3. Lad det småkoge i cirka 15 minutter, og de sidste fem minutter koges kødbollerne med, så de bliver varmet godt igennem.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Retten serveres sammen med friskkogt spaghetti og en lækker tomatsalat. Du kan for eksempel lave en tomatsalat med oliven og mozzarella eller en tomatsalat med basilikum og rødløg.

Se også andre italienske opskrifter:

  • Spaghetti bolognese, autentisk italiensk
  • Spaghetti Carbonara som italienerne laver den
  • Pizza margherita - den bedste opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Elsnab skriver

    september 23, 2024 at 9:07 pm

    Gode gennemarbejdede opskrifter. Mad til timelige priser👍

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    september 23, 2024 at 11:00 am

    Hvis man synes at tomaterne alligevel smager af lidt for lidt, kan man tilsætte et lille drys helt almindelig sukker. Det lyder mærkeligt, men det får tomater til at smage mere af tomat, end man troede var muligt. Efterårshilsen fra det dejlige Nordjylland 😊🍁

    Svar
  3. Jolanda skriver

    april 24, 2023 at 3:33 pm

    Smager godt, men jeg kan nu bedst lige det med stegte kødboller.

    Svar
  4. Viggo skriver

    april 18, 2021 at 8:56 am

    Et godt lille trick... Tomatsaucen må ikke komme op på kogepunktet. På den måde får man en mere intens smag af tomat.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required