• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs er ikke kun mad fra en vidunderlig historie, det er også mad med masser af smag. Og så er retten utrolig nem at lave. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
92
SHARES
FacebookMessenger92PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  24. januar 2021

Her er den helt rigtige opskrift på Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs. En opskrift, der oser af god historie, hygge og Italien.

Du skal prøve Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs, der er inspireret af Disneys verdenskendte tegnefilm.

Lady og Vagabonden havde premiere i 1955, og den blev et kæmpehit. Den dag i dag stifter mange danske børn og voksne bekendtskab med de to vovser juleaftensdag, hvor den er en del af Disneys Store Juleshow.

Her ser man netop Lady og Vagabonden indtage spaghettiretten hos Tony, der driver den italienske restaurant Tony's.

Han og hans tjener spiller også musik for hundeparret, der til sidst jo ender med at kysse hinanden.

Der er masser af nostalgi i den tegnefilm, og du kan jo genskabe lidt af den med denne dejlige opskrift.

Et lille tip: Køb hakkede tomater af god kvalitet, for du kan altså smage forskel på billige og lidt dyrere tomater i dåse.

Stor forskel faktisk, selvom prisen ikke er vanvittig meget højere. En af de erfaringer jeg har gjort mig, og som hermed er givet videre .

Opskrift på Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs er ikke kun mad fra en vidunderlig historie, det er også mad med masser af smag. Og så er retten utrolig nem at lave. Foto: Madensverden.dk.
Holger Rørby Madsen

Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

5 fra 12 stemmer
Her er den helt rigtige opskrift på Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs. En opskrift, der oser af god historie, hygge og Italien.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket oksekød - 10% fedt
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 1 håndfuld persille - finthakket
  • friskkværnet peber
  • 8 dl vand
  • 2 bouillonterninger
Tomatsovs
  • 2 dåser hakkede tomater - gerne økologiske
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave farsen til kødbollerne. Kom det hakkede kød i en skål, og tilsæt salt, æg, pressede hvidløgsfed, paprika, persille og lidt friskkværnet peber. Ælt farsen godt igennem med hænderne, fordi det bare er det nemmeste.
  2. Kog vand op sammen med bouillonterninger, og vandet skal spilkoge.
  3. Form små kødboller som dumpes forsigtigt ned i det kogende vand, og når sidste kødbolle er kommet i, skal kødbollerne blot koges et par minutter mere.
  4. Tag kødbollerne op og læg dem i et lille fad.
Tomatsovs
  1. Så laver du tomatsovsen. Hak skalotteløg og hvidløgsfed helt fint, og varm lidt olie op i en varm sauterpande eller gryde. Svits det let i et minuts tid uden det tager farve.
  2. Kom så de hakkede tomater ved sammen med oregano, og smag kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.
  3. Lad det småkoge i cirka 15 minutter, og de sidste fem minutter koges kødbollerne med, så de bliver varmet godt igennem.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Retten serveres sammen med friskkogt spaghetti og en lækker tomatsalat. Du kan for eksempel lave en tomatsalat med oliven og mozzarella eller en tomatsalat med basilikum og rødløg.

Se også andre italienske opskrifter:

  • Spaghetti bolognese, autentisk italiensk
  • Spaghetti Carbonara som italienerne laver den
  • Pizza margherita - den bedste opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Elsnab

    september 23, 2024 at 9:07 pm

    Gode gennemarbejdede opskrifter. Mad til timelige priser👍

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    september 23, 2024 at 11:00 am

    Hvis man synes at tomaterne alligevel smager af lidt for lidt, kan man tilsætte et lille drys helt almindelig sukker. Det lyder mærkeligt, men det får tomater til at smage mere af tomat, end man troede var muligt. Efterårshilsen fra det dejlige Nordjylland 😊🍁

    Svar
  3. Jolanda

    april 24, 2023 at 3:33 pm

    Smager godt, men jeg kan nu bedst lige det med stegte kødboller.

    Svar
  4. Viggo

    april 18, 2021 at 8:56 am

    Et godt lille trick... Tomatsaucen må ikke komme op på kogepunktet. På den måde får man en mere intens smag af tomat.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required