Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingesatay

Kyllingesatay (marinerede kyllingespyd til ovn eller grill)

Billede af kyllingesatay spyd.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kyllingesatay
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kyllingesatay
  • Grillede kyllingesatay spyd
  • Kommentarer

Kyllingesatay

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på kyllingesatay, der er hjemmelavede kyllingespyd. Kyllingekødet marineres i bla. kokosmælk og karry, og tilberedes i ovn eller grill.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 1 dl kokosmælk
  • 4 tsk karry
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk ingefær (tørret)
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 16 træspyd

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 4 kyllingebryst fileter pudses fri for fedt og snavs. Jeg plejer derefter at skære kyllingekødet i strimler på langs, så du får fire stykker kylling af hver filet.
  2. I en stor skål blandes 1 dl kokosmælk med 4 tsk karry, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk ingefær, 3 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber. Du kan selvfølgelig også bruge friske hvidløg og ingefær, og her skal du bruge ca. tre fed hvidløg og en lille knold ingefær.
  3. Kom kyllingestrimlerne i marinaden, og vend det godt rundt, så smagen fordeles på alle stykker kylling.
  4. Stil skålen på kylling på køl, og din kyllingesatay må gerne stå mindst 2 timer i køleskabet. Men du kan med fordel lade kyllingekødet marinere endnu længere.
  5. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
  6. Træk hvert stykke marineret kylling på træspyd, og læg dem på bageplade med bagepapir, så de ikke overlapper hinanden. Du skal altså bruge 16 træspyd.
  7. Kyllingespydene steges i ovnen i 10 minutter, og ikke længere, da kødet så risikerer at blive tørt.

Næringsindhold

Kalorier294kcalKulhydrater3gProtein27gFedt19gMættet fedt7gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium731mgKalium560mgKostfibre1gSukker0.1gVitamin A57IUVitamin C2mgCalcium21mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kyllingesatay

Jeg elsker kyllingesatay. De nemme og lækre asiatiske spyd med kylling, der er marineret i kokosmælk, karry og andre krydderier.

Du kan nemt lave spydene i enten ovnen eller på grillen, og de er altså et sikkert hit ved bordet.

Husk blot starte i god tid, da kyllingekødet har godt af mindst to timer i marinaden.

Opskriften er beregnet til fire personer, da fire spyd svarer til et stykke kyllingebryst.

Rester er gode til madpakken dagen efter, men husk at komme spydene hurtigt på køl.

Se også mine opskrifter på:

  • Tandoori kyllingespyd
  • Indisk butter chicken
  • Nem chicken masala
  • Indisk karryret med kylling
  • Børnekræs - kyllingespyd med bacon til børn

Grillede kyllingesatay spyd

Du kan også grille kyllingesatay, og her skal det ske ved direkte varme.

Beregn cirka 5-7 minutter, hvor spydene jævnligt vendes.

Du kan eventuelt servere en lækker bulgursalat til de asiatiske spyd.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 05, 2025 at 4:43 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift på kyllingesatay. Kom gerne med din mening om dem her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required