Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill

Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill

kyllingesatay spyd
Del gerne:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 16. marts 2020

Her er min opskrift på kyllingesatay, der er hjemmelavede kyllingespyd. Kyllingekødet marineres i bla. kokosmælk og karry, og tilberedes i ovn eller grill.

Jeg elsker kyllingesatay. De nemme og lækre asiatiske spyd med kylling, der er marineret i kokosmælk, karry og andre krydderier.

Du kan nemt lave spydene i enten ovnen eller på grillen, og de er altså et sikkert hit ved bordet.

Husk blot starte i god tid, da kyllingekødet har godt af mindst to timer i marinaden.

Opskriften er beregnet til fire personer, da fire spyd svarer til et stykke kyllingebryst.

Rester er gode til madpakken dagen efter, men husk at komme spydene hurtigt på køl.

Ingredienser til kyllingesatay

4 stk. kyllingebryst filet
1 deciliter kokosmælk
4 teskefulde karry
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld tørret ingefær
3 spiseskefulde olivenolie
Salt og peber
16 træspyd

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebrystfileterne pudses fri for fedt og snavs. Jeg plejer derefter at skære kyllingekødet i strimler på langs, så du får fire stykker kylling af hver filet. Ialt skal du altså nu have 16 strimler kylling.
  2. I en stor skål blandes kokosmælk med karry, hvidløgspulver, ingefær, olivenolie, salt og peber. Du kan selvfølgelig også bruge friske hvidløg og ingefær, og her skal du bruge ca. tre fed hvidløg og en lille knold ingefær.
  3. Kom kyllingestrimlerne i marinaden, og vend det godt rundt, så smagen fordeles på alle stykker kylling.
  4. Stil skålen på kylling på køl, og din kyllingesatay må gerne stå mindst to timer i køleskabet. Men du kan med fordel lade kyllingekødet marinere endnu længere.
  5. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
  6. Træk hvert stykke marineret kylling på træspyd, og læg dem på bageplade med bagepapir, så de ikke overlapper hinanden.
  7. Kyllingespydene steges i ovnen i 10 minutter, og ikke længere, da kødet så risikerer at blive tørt.

Du kan også grille kyllingesatay, og her skal det ske ved direkte varme.

Beregn cirka 5-7 minutter, hvor spydene jævnligt vendes.

Du kan eventuelt servere en lækker bulgursalat til de asiatiske spyd.

Se også mine opskrifter på:

Indisk butter chicken

Nem chicken masala

Indisk karryret med kylling

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.