Indhold
Kyllingesatay
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 1 dl kokosmælk
- 4 tsk karry
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk ingefær (tørret)
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 16 træspyd
Fremgangsmåde
- 4 kyllingebryst fileter pudses fri for fedt og snavs. Jeg plejer derefter at skære kyllingekødet i strimler på langs, så du får fire stykker kylling af hver filet.
- I en stor skål blandes 1 dl kokosmælk med 4 tsk karry, 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk ingefær, 3 spsk olivenolie, salt og friskkværnet peber. Du kan selvfølgelig også bruge friske hvidløg og ingefær, og her skal du bruge ca. tre fed hvidløg og en lille knold ingefær.
- Kom kyllingestrimlerne i marinaden, og vend det godt rundt, så smagen fordeles på alle stykker kylling.
- Stil skålen på kylling på køl, og din kyllingesatay må gerne stå mindst 2 timer i køleskabet. Men du kan med fordel lade kyllingekødet marinere endnu længere.
- Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
- Træk hvert stykke marineret kylling på træspyd, og læg dem på bageplade med bagepapir, så de ikke overlapper hinanden. Du skal altså bruge 16 træspyd.
- Kyllingespydene steges i ovnen i 10 minutter, og ikke længere, da kødet så risikerer at blive tørt.
Opskrift på kyllingesatay
Jeg elsker kyllingesatay. De nemme og lækre asiatiske spyd med kylling, der er marineret i kokosmælk, karry og andre krydderier.
Du kan nemt lave spydene i enten ovnen eller på grillen, og de er altså et sikkert hit ved bordet.
Husk blot starte i god tid, da kyllingekødet har godt af mindst to timer i marinaden.
Opskriften er beregnet til fire personer, da fire spyd svarer til et stykke kyllingebryst.
Rester er gode til madpakken dagen efter, men husk at komme spydene hurtigt på køl.
Se også mine opskrifter på:
- Tandoori kyllingespyd
- Indisk butter chicken
- Nem chicken masala
- Indisk karryret med kylling
- Børnekræs - kyllingespyd med bacon til børn
Grillede kyllingesatay spyd
Du kan også grille kyllingesatay, og her skal det ske ved direkte varme.
Beregn cirka 5-7 minutter, hvor spydene jævnligt vendes.
Du kan eventuelt servere en lækker bulgursalat til de asiatiske spyd.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på kyllingesatay. Kom gerne med din mening om dem her.