• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

billederesultat for kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
Kyllingelår med spidskål og kartofler er en meget nem opskrift, der laves i et fad og steges i ovnen. God hverdagsmad med masser af smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  8. maj 2023

Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kyllingelår med spidskål og kartofler er en nem opskrift, hvor hele retten tilberedes i fad i ovnen. God og nem aftensmad med masser af smag.
  2. Opskrift på kyllingelår med spidskål
  3. Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 30 stemmer
Gå til opskrift

Kyllingelår med spidskål og kartofler er en nem opskrift, hvor hele retten tilberedes i fad i ovnen. God og nem aftensmad med masser af smag.

Kyllingelår med spidskål er en lækker og nem omgang aftensmad, hvor hele retten tilberedes i et fad.

Jeg kalder det mad i fad. Der er også kartofler i fadet, så det er et komplet aftensmåltid, som du kan lave på en time. Nemmere bliver det ikke at lave god mad.

Samtidig koster kyllinge over- og underlår jo heller ikke en formue, så det er også en nogenlunde billig ret. Men den smager fremragende.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på kyllingelår med spidskål

billederesultat for kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

Kyllingelår med spidskål og kartofler er en nem opskrift, hvor hele retten tilberedes i fad i ovnen. God og nem aftensmad med masser af smag.
Bedømmelse
4.7 fra 30 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 46 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 lille spidskål
  • 650 g kartofler - små
  • rosmarin
  • timian
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - høns eller grøntsag
  • 4 stk. kylling over- og underlår
  • olivenolie
  • 1 citron
  • akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille - hakket, til pynt

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  • Spidskål deles i kvarte og stokken skæres fra. Snit derefter kål i fine strimler, som lægges i et stort, ildfast fad.
  • De små kartofler vaskes og kommes i fadet. Er der tale om lidt større kartofler skal de skæres i mindre stykker, så de når at blive møre i ovnen.
  • Hak lidt frisk rosmarin og timian fint og drys det over kartofler og spidskål. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber (pas på med saltet, da bouillonen er meget saltet og der kommer også salt fra kyllingestykkerne). Kog de 2 dl. vand op med bouillonterning og hæld det ved.
  • Læg nu kylling over- og underlår på. Jeg bruger stykker, hvor over- og underlår er samlet, og det kan du købe i de fleste supermarkeder.
  • Dryp kyllingestykkerne med citronsaft og giv dem en sjat olivenolie, hvorefter de krydres med salt og peber.
  • Stil fadet med kyllingelår med spidskål og kartofler ind i ovnen, hvor det skal have ialt 50 minutter. Efter 10 minutter skrues ned på 180 grader varmluft!
  • Efter 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og kyllingekødet dryppes med lidt honning og krydres med lidt friskhakket rosmarin og timian. Stil fadet tilbage i ovnen og steg færdig de sidste 20 minutter. Pyntes med persille inden servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
438
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
93
mg
31
%
Natrium
 
919
mg
40
%
Kalium
 
918
mg
26
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
279
IU
6
%
Vitamin C
 
37
mg
45
%
Calcium
 
47
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér kyllingelår med spidskål og kartofler direkte fra det ovnfaste fad, og drys med fintklippet persille.

Den fine sky passer perfekt til kylling og kartofler, og spidskål er jo altid godt.

Retten er nem aftensmad, som kan nydes som den er - men du kan sagtens lige servere et stykke grydebrød til. Som du kan bage inden fadet kommer i ovnen.

Se også mine opskrifter på:

Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager

Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anny kirstine

    oktober 01, 2024 at 5:09 pm

    Hej De bedste opskrifter og så nem at gå til . Tusinde tak for det 😀

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 02, 2024 at 8:15 am

      Selv tak, Anny - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mogens A. Kristensen

    juni 25, 2024 at 9:42 am

    Hej
    Det er ikke så meget opskriften - jeg bruger dine opskrifter rimelig tit - og det er lidt irriterende at opskriften forsvinder når man logger ind.
    Altså der kommer en mail med en opskrift - den vil man gerne se lidt mere på så trykker man på e-mailen - kommer til hjemmesiden - logger ind og så forsvinder opskriften

    Og så er det forfra.
    Ellers er det en god hjemmeside.
    Hilsen
    Mogens

    Svar
  3. Ida Meyer

    januar 03, 2023 at 3:35 pm

    Nu har jeg læst opskriften igennem flere gange, og jeg kan ikke se hvad der skal ske med persillen, skal den på til sidst?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 03, 2023 at 3:44 pm

      Hej Ida
      Undskyld - min fejl. Jo, persillen er til pynt efter tilberedning 🙂
      God fornøjelse - det er en dejlig ret.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Martin Sommer

    august 18, 2022 at 5:33 pm

    Skal kyllingelår være optøet eller skal de i fadet frosne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 19, 2022 at 6:00 am

      Hej Martin
      Jeg bruger dem optøet - er de frosne, skal du forlænge stegetiden lidt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Martin Sommer

        august 19, 2022 at 6:35 pm

        Tak for svar. Jeg kom dem i frosne. Så giver dem lidt mere

  5. Frank Hartvig

    september 26, 2019 at 5:35 pm

    Hej Holger.
    Jeg regner med at vand + terning blot skal i bunden af fadet og så ind i ovnen
    Bedste hilsner Frank.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 27, 2019 at 9:01 am

      Hej Frank
      Lige præcist - jeg har lige opdateret beskrivelsen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required