• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingekroketter med lækker sauce

Kyllingekroketter med lækker sauce

Kyllingekroketter
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. marts 2022 - Udgivet:  13. marts 2022

Her får du en skøn opskrift på kyllingekroketter, De lækre kroketter laves af en rest kylling eller kalkun, og serveres med mos eller ris.

Kyllingekroketter er lækker aftensmad, og så er det samtidig en god måde at bruge rester af kylling på.

Det er i øvrigt især en god ide at bruge rester af kalkun på denne måde, fordi kalkun godt kan være lidt tørt, når det varmes op igen.

Du kan tilsætte hvad du har lyst til, til disse lækre, sprøde bidder - og derfor er det en fantastisk måde at bruge rester på.

Du kan servere dem med kartoffelmos og sovs til, men du kan også servere dem med ris eller pasta og en tomatsauce - eller måske en champignonsauce.

Faktisk er der virkelig mange muligheder for tilbehør til disse, en salat vil også være godt. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kyllingekroketter

Kyllingekroketter
Newyorker By Heart

Kyllingekroketter med lækker sauce

4.84 fra 6 stemmer
Her får du en skøn opskrift på kyllingekroketter, De lækre kroketter laves af en rest kylling eller kalkun, og serveres med mos eller ris.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
På køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g kylling - rester, stegt eller kogt
  • 1 løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - knust og finthakket
  • 2 forårsløg - fintsnittet
  • 1 bundt persille - hakket
  • 1 tsk. estragon - tørret
  • 1 tsk. chilipulver - sød
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 2 spsk mel
  • ¾ dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld cheddar ost - revet
  • 1 citron - fintrevet skal af ½ økologisk citron
  • Panko rasp - eller alm. rasp til at rulle i
  • majsolie - eller solsikkeolie til stegning
Sauce:
  • 25 g smør
  • 2 spsk mel
  • 2½-3 dl hønsebouillon - jeg brugte vand og Knorr Fond du Chef
  • 1½ dl mælk
  • 2 spsk parmesan - fintrevet
  • Sovsekulør

Fremgangsmåde
 

  1. Sauter løg i lidt olie på en pande, ved middelvarme, til det bliver blødt og gennemsigtigt. Det skal ikke tage farve. Tilsæt så hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid, til det begynder at afgive duft, rør i det, det skal ikke tage farve. Tag det af varmen og lad det køle lidt af.
  2. Kom det tilberedte kyllingekød i en foodprocessor og kør til det er rimelig findelt - alternativt kan du hakke det meget fint med en kniv.
  3. Hæld det hakkede kyllingekød i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber, æg, mælk, forårsløg, estragon, citronskal og chili - rør det sammen. Tilsæt havregryn, mel og den let afkølede løg-blanding - bland godt sammen. Rør til sidst osten i og rør igen.
    fars til kyllingekroketter
  4. Dæk skålen til og stil den på køl i ½ time. Kom panko rasp eller almindelig rasp i en dyb tallerken og bland det med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Kom olie i en pande, så det står 1-1½ cm. op i pande og varm det op ved middel varme.
  6. Tag kyllingeblandingen ud form til kugler, ca. på størrelse med en bordtennisbold. Tril i rasp-blandingen og læg ned i den varme olie.
  7. Steg i ca. 10-12 minutter, vend dem rundt af og til, så de bliver gyldne over det hele. Du behøver ikke at koncentrere dig om, at dine kyllingekroketter skal være gennemstegt, fordi kødet jo er tilberedt. Men kødet skal selvfølgelig gennemvarmes.
  8. Tag kroketterne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, inden de serveres. Hold dem evt. varme i ovnen, mens saucen laves.
    færdigstegte kyllingekroketter
  9. Til saucen smeltes smørret i en gryde og melet piskes i. Tilsæt væsken lidt efter lidt, lad det koge op indimellem, til det har den konsistens du ønsker. Lad det kogen igennem i et par minutter, så melsmagen koges væk. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. sovsekulør hvis du ønsker lidt farve på sovsen.
  10. Tag gryden af varmen og kom den fintrevne parmesanost i, rør rundt til det er helt smeltet.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De færdigstegte kyllingekroketter serveres straks sammen med sauce, kartoffelmos og grønt efter efter valg.

Kroketterne kan også serveres med ris eller pasta.

Se flere lækre opskrifter:

Kyllingekødboller - opskrift på deller med hakket kylling

Forloren kylling - farsbrød med hakket kylling

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    oktober 04, 2022 at 7:15 pm

    Smager godt og kan kun anbefales

    Svar
  2. Pia

    maj 30, 2022 at 7:19 pm

    Lækre kroketter og saucen er fantastisk

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required