Her får du en skøn opskrift på kyllingekroketter, De lækre kroketter laves af en rest kylling eller kalkun, og serveres med mos eller ris.
Kyllingekroketter er lækker aftensmad, og så er det samtidig en god måde at bruge rester af kylling på.
Det er i øvrigt især en god ide at bruge rester af kalkun på denne måde, fordi kalkun godt kan være lidt tørt, når det varmes op igen.
Du kan tilsætte hvad du har lyst til, til disse lækre, sprøde bidder - og derfor er det en fantastisk måde at bruge rester på.
Du kan servere dem med kartoffelmos og sovs til, men du kan også servere dem med ris eller pasta og en tomatsauce - eller måske en champignonsauce.
Faktisk er der virkelig mange muligheder for tilbehør til disse, en salat vil også være godt. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingekroketter
Kyllingekroketter med lækker sauce
Ingredienser
- 250 g kylling - rester, stegt eller kogt
- 1 løg - finthakket
- 2 fed hvidløg - knust og finthakket
- 2 forårsløg - fintsnittet
- 1 bundt persille - hakket
- 1 tsk. estragon - tørret
- 1 tsk. chilipulver - sød
- 1 æg
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk mel
- ¾ dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld cheddar ost - revet
- 1 citron - fintrevet skal af ½ økologisk citron
- Panko rasp - eller alm. rasp til at rulle i
- majsolie - eller solsikkeolie til stegning
Sauce:
- 25 g smør
- 2 spsk mel
- 2½-3 dl hønsebouillon - jeg brugte vand og Knorr Fond du Chef
- 1½ dl mælk
- 2 spsk parmesan - fintrevet
- Sovsekulør
Fremgangsmåde
- Sauter løg i lidt olie på en pande, ved middelvarme, til det bliver blødt og gennemsigtigt. Det skal ikke tage farve. Tilsæt så hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid, til det begynder at afgive duft, rør i det, det skal ikke tage farve. Tag det af varmen og lad det køle lidt af.
- Kom det tilberedte kyllingekød i en foodprocessor og kør til det er rimelig findelt - alternativt kan du hakke det meget fint med en kniv.
- Hæld det hakkede kyllingekød i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber, æg, mælk, forårsløg, estragon, citronskal og chili - rør det sammen. Tilsæt havregryn, mel og den let afkølede løg-blanding - bland godt sammen. Rør til sidst osten i og rør igen.
- Dæk skålen til og stil den på køl i ½ time. Kom panko rasp eller almindelig rasp i en dyb tallerken og bland det med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom olie i en pande, så det står 1-1½ cm. op i pande og varm det op ved middel varme.
- Tag kyllingeblandingen ud form til kugler, ca. på størrelse med en bordtennisbold. Tril i rasp-blandingen og læg ned i den varme olie.
- Steg i ca. 10-12 minutter, vend dem rundt af og til, så de bliver gyldne over det hele. Du behøver ikke at koncentrere dig om, at dine kyllingekroketter skal være gennemstegt, fordi kødet jo er tilberedt. Men kødet skal selvfølgelig gennemvarmes.
- Tag kroketterne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, inden de serveres. Hold dem evt. varme i ovnen, mens saucen laves.
- Til saucen smeltes smørret i en gryde og melet piskes i. Tilsæt væsken lidt efter lidt, lad det koge op indimellem, til det har den konsistens du ønsker. Lad det kogen igennem i et par minutter, så melsmagen koges væk. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. sovsekulør hvis du ønsker lidt farve på sovsen.
- Tag gryden af varmen og kom den fintrevne parmesanost i, rør rundt til det er helt smeltet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdigstegte kyllingekroketter serveres straks sammen med sauce, kartoffelmos og grønt efter efter valg.
Kroketterne kan også serveres med ris eller pasta.
Se flere lækre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia
Smager godt og kan kun anbefales
Pia
Lækre kroketter og saucen er fantastisk