Du kan nemt lave en smagfuld kyllingekødsovs med hakket kylling i stedet for den almindelige omgang hakket oksekød. Min opskrift er med masser af smag!
Her kan du se hvordan du nemt laver en god kyllingekødsovs, der smager af Italien.
Hakket kyllingekød er nemlig glimrende at bruge i stedet for hakket oksekød, som er mere almindeligt i kødsovs. Og det er jo også bedre i klimaregnskabet.
Mange undgår brugen af hakket kyllingekød i en kødsovs, fordi man ikke tror den samme intense smag kan opnås, men det kan man altså sagtens.
Det handler om at tilføre retten masser af smag, og det gør jeg her med blandt andet bladselleri og basilikum, men også en smule eddike eller balsamico plus sukker gør altså underværker.
Jeg hr lavet denne kyllingekødsovs med pastarør, men du kan også bruge pastaskruer eller pastapenne. Eller en helt almindelig spaghetti.
Kødsovs med hakket kyllingekød er nem at lave og er også en god børneret, som ungerne sagtens kan lave alene.
Mængden af grøntsager og spinat kan jo varieres, som du synes.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også de lækre opskrifter på:
- Hakket kylling med broccolimos
- Shrek pandekager med kyllingsovs
- Hakket kyllingekød med mos i fad
- Ellas kødsovs
Opskrift på nem kyllingekødsovs
Kyllingekødsovs - nemt og hurtigt
Ingredienser
- 500 g hakket kylling
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 3 stængler bladselleri
- 4 gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse vand
- 1 bouillonterning
- 140 g tomatpasta
- 2 spsk eddike - eller balsamico
- 1 tsk sukker
- 150 g spinat - frisk
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
- 400 g pasta - her er der anvendt pastarør
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre grøntsagerne. Rødløg hakkes fint og hvidløgsfed skæres i tynde skiver. Bladselleri og gulerødder snittes i mindre tern, men jeg kan godt lide der er lidt bid i grøntsagerne, så lav ikke ternene alt for små.
- Varm en stor pande eller en gryde op, og kom en god sjat olie i. Brun nu det hakkede kyllingekød godt.
- Kom grønstagerne ved og lad det svitse et par minutter mere.
- Tilsæt så hakkede tomater, fyld dåsen med vand igen og hæld ved, og tilsæt også en smuldret bouillonterning plus tomatpasta. Dertil lidt eddike eller balsamico og en smule sukker. Det giver en god bund i kyllingekødsovsen.
- Lad nu din kyllingekødsovs simre under låg i mindst 30 minutter, og en time gør den kun endnu bedre.
- Kog pastaen som anvist på pakken. Koges i letsaltet vand, men pastaen må gerne have lidt bid, da den skal varmes sammen med kødsovsen.
- Tag låget af panden/gryden, og vend de friske spinatblade ved så de netop falder sammen.
- Kom derefter den kogte pasta ved, og tilsæt også gerne lidt af kogevandet, så kyllingekødsovsen får den helt rigtige konsistens.
- Til sidst vendes en stor håndfuld friske basilikumsblade i, og hele retten smages godt til med salt og peber. Spar ikke på peberet, da det giver pastaretten den helt rigtige smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kyllingekødsovs med pasta serveres straks som den er.
Du kan med fordel byde på et stykke italiensk brød til.
Hvis du hellere vil lave en klassisk kødsovs, så kan jeg også anbefale den her opskrift på verdens bedste italienske kødsovs.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mai-Britt Cooper
Jeg brugte lidt Jyllinge fond og spaghetti
Kan det fryses?
PfT
Mai-Btitt
Holger Rørby Madsen
Hej Mai-Britt
Tak og det lyder godt. Ja, du kan sagtens fryse kyllingekødsovsen ned 🙂
BH Holger
Dorte Silleborg
Super lækker, nem opskrift. Brugte salccicia pølse i stedet for kylling. Det blev den ikke ringere af. Absolut en gemme-opskrift.