• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingefrikasse: En klassisk dansk favoritopskrift

Kyllingefrikasse: En klassisk dansk favoritopskrift

kyllingefrikasse
5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
365
SHARES
FacebookMessenger365PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. oktober 2024 - Udgivet:  27. juni 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. En lækker frikasse med kylling, gulerødder og knoldselleri.
  2. Opskrift på kyllingefrikasse
  3. Kyllingefrikasse
  4. Servering

Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. En lækker frikasse med kylling, gulerødder og knoldselleri.

Kyllingefrikasse er en af mine yndlingsopskrifter, og den minder mig altid om den gode, danske forårs- og sommermad.

Opskriften lyder måske lidt omfattende og besværlig, men den er faktisk rimelig nem at lave. Og der skal heller ikke bruges vanvittig mange ingredienser.

En hel kylling koges mør, og imens kan du blandt andet klargøre grøntsager og rosenkål. Derefter er det bare at lave den lyse sauce til din frikassé, komme fyldet i og så ellers nyde smagen af god, dansk mad.

Opskriften er beregnet til fire personer. Du kan se fremgangsmåde i min video.

Se også disse opskrifter:

Kalvefrikasse

Kalkunfrikasse

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

Klassisk frikassé

Opskrift på kyllingefrikasse

kyllingefrikasse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingefrikasse

5 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. En lækker frikasse med kylling, gulerødder og knoldselleri.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 713
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kylling - ca. 1,3 kilo
  • 2 l vand
  • 2 stk. bouillonterning - høns
  • 1 stort løg - grofthakket
  • 2 laurbærblade
  • 2 gulerødder - finthakkede
  • 20 peberkorn
Frikasse
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl hønsebouillon - fra den kogte kylling
  • 1,5 dl fløde
  • Lidt citronsaft - friskpresset
Fyld
  • 250 g gulerødder - i mundrette stykker
  • 0,5 knoldselleri - i mundrette stykker
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g rosenkål

Fremgangsmåde
 

  1. Kom kyllingen i en stor gryde, og fyld to liter vand ved. Tilsæt også bouillonterninger, løg, laurbærblade, gulerødder og peberkorn.
  2. Læg låg på gryden, og lad nu kyllingen koge i cirka 50 minutter ved svag varme. Kyllingen koges mør.
  3. Tag forsigtigt den kogte kylling op og lad den køle lidt af, inden du piller kødet af kyllingen og skærer det i mundrette stykker. Det er meget nemt.
  4. Bouillonen sigtes fra, og de kogte løg m.v. kasseres, men gem bouillonen.
  5. Gør fyldet klar. Gulerødder og knoldselleri skæres i mundrette stykker, der koges i ca. 4-5 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra. Skær bunden af rosenkålene, og kog dem i ca. 6-7 minutter i vand med salt og lidt eddike.
  6. Så laver vi kyllingefrikasse. Smelt smørret i en stor gryde og kom hvedemel ved. Pisk det sammen og lad det bage af.
  7. Tilsæt så gradvist den hjemmelavede hønsebouillon indtil du har den rette konsistens, som hverken er for tyk eller tynd. Det plejer at passe nogenlunde med seks deciliter bouillon.
  8. Kom så lidt fløde ved og lad det koge 4-5 minutter ved svag varme. Justér evt. med mere bouillon. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Derefter kommes gulerødder, knoldselleri og kylling i, og det varmes med i et par minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 713kcalKulhydrater: 33gProtein: 39gFedt: 48gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 1gKolesterol: 191mgNatrium: 1928mgKalium: 1282mgKostfibre: 8gSukker: 11gVitamin A: 17242IUVitamin C: 84mgCalcium: 174mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kyllingefrikasse serveres straks. Anret gerne i dybe tallerkner eller skåle, og slut af med rosenkål og hakket persille. Se mere i videoen.

Frikasse med kylling kan sagtens fryses ned. Og resten af suppen kan anvendes til en hjemmelavet kyllingesuppe. Tilsæt blot nogle grøntsager samt kød- og melboller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Andersen

    oktober 08, 2024 at 9:40 pm

    Klassisk kyllingefrikassé. Kan varieres i det uendelige. God trinvis vejledning. Og dejligt med mange andre opskrifter, hvis man har rester af kyllingen.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required