Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. En lækker frikasse med kylling, gulerødder og knoldselleri.
Kyllingefrikasse er en af mine yndlingsopskrifter, og den minder mig altid om den gode, danske forårs- og sommermad.
Opskriften lyder måske lidt omfattende og besværlig, men den er faktisk rimelig nem at lave. Og der skal heller ikke bruges vanvittig mange ingredienser.
En hel kylling koges mør, og imens kan du blandt andet klargøre grøntsager og rosenkål. Derefter er det bare at lave den lyse sauce til din frikassé, komme fyldet i og så ellers nyde smagen af god, dansk mad.
Opskriften er beregnet til fire personer. Du kan se fremgangsmåde i min video.
Se også disse opskrifter:
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Opskrift på kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Ingredienser
- 1 kylling - ca. 1,3 kilo
- 2 l vand
- 2 stk. bouillonterning - høns
- 1 stort løg - grofthakket
- 2 laurbærblade
- 2 gulerødder - finthakkede
- 20 peberkorn
Frikasse
- 3 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 6 dl hønsebouillon - fra den kogte kylling
- 1,5 dl fløde
- Lidt citronsaft - friskpresset
Fyld
- 250 g gulerødder - i mundrette stykker
- 0,5 knoldselleri - i mundrette stykker
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
- 300 g rosenkål
Fremgangsmåde
- Kom kyllingen i en stor gryde, og fyld to liter vand ved. Tilsæt også bouillonterninger, løg, laurbærblade, gulerødder og peberkorn.
- Læg låg på gryden, og lad nu kyllingen koge i cirka 50 minutter ved svag varme. Kyllingen koges mør.
- Tag forsigtigt den kogte kylling op og lad den køle lidt af, inden du piller kødet af kyllingen og skærer det i mundrette stykker. Det er meget nemt.
- Bouillonen sigtes fra, og de kogte løg m.v. kasseres, men gem bouillonen.
- Gør fyldet klar. Gulerødder og knoldselleri skæres i mundrette stykker, der koges i ca. 4-5 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra. Skær bunden af rosenkålene, og kog dem i ca. 6-7 minutter i vand med salt og lidt eddike.
- Så laver vi kyllingefrikasse. Smelt smørret i en stor gryde og kom hvedemel ved. Pisk det sammen og lad det bage af.
- Tilsæt så gradvist den hjemmelavede hønsebouillon indtil du har den rette konsistens, som hverken er for tyk eller tynd. Det plejer at passe nogenlunde med seks deciliter bouillon.
- Kom så lidt fløde ved og lad det koge 4-5 minutter ved svag varme. Justér evt. med mere bouillon. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Derefter kommes gulerødder, knoldselleri og kylling i, og det varmes med i et par minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Kyllingefrikasse serveres straks. Anret gerne i dybe tallerkner eller skåle, og slut af med rosenkål og hakket persille. Se mere i videoen.
Frikasse med kylling kan sagtens fryses ned. Og resten af suppen kan anvendes til en hjemmelavet kyllingesuppe. Tilsæt blot nogle grøntsager samt kød- og melboller.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Andersen
Klassisk kyllingefrikassé. Kan varieres i det uendelige. God trinvis vejledning. Og dejligt med mange andre opskrifter, hvis man har rester af kyllingen.