• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Kyllingebryst i svampesauce med spinat og pasta

Kyllingebryst i svampesauce med spinat og pasta

kyllingebryst i svampesauce
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
121
SHARES
FacebookMessenger121PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 8. februar 2021

Kyllingebryst i svampesauce er en ret, som passer perfekt til en vinteraften. Saucen laves af vin og piskefløde, og sørger for masser af smag.

Kyllingebryst i svampesauce er en af de retter, hvor man ikke skal tælle kalorier. Den skal have fuld gas med piskefløde og hvidvin, som er hovedelementerne i en cremet, superlækker sauce.

Champignons og spinat sørger for, at der også er gods i den, hvad angår vitaminer. Og så bliver kyllingebrysterne stegt på en måde, så de er saftige i stedet for tørre.

Der er det ved kyllingebryster, at vi alle sammen kan lide at arbejde med dem, fordi de ikke indeholder sener, årer, brusk og knogler.

Men faren ved disse udskæringer er, at de kan blive enormt tørre. Det sker ikke her. Steg dem som anvist og lad dem simre i svampesaucen, inden retten serveres, så lover jeg, at de ikke bliver kedelige.

Opskrift på kyllingebryst i svampesauce

Karen SenecaKaren Seneca

Kyllingebryst i svampesauce med spinat og pasta

4.60 fra 10 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 368
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst
  • 1 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
Sauce
  • 350 g champignons - skiver
  • 1 spsk smør
  • 3 kviste rosmarin
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - fine skiver
  • 2.5 dl piskefløde
  • 1.5 dl hvidvin
  • 100 g spinat
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Gnid timian, salt og peber ind i kyllingebrysterne. Giv hvert kyllingebryst et gok med en kødhammer på deres tykkeste sted, så de bliver mere ensartede i tykkelsen.
  2. Opvarm panden, til den er meget varm. Hæld derpå olivenolien på og lad den blive godt varm i et halvt minut, inden du kommer kyllingen på panden.
  3. Steg fem minutter på en side uden at vende, derefter fem minutter på den anden side, hvor du heller ikke vender kyllingebrysterne. Tag dem af varmen og sæt til side, så de kan trække.
Svampesauce
  1. Skyl champignons og skær dem i skiver.
  2. Tænd panden, når den er varm, tilsætter du champignons uden fedtstof. De skal nemlig blive brune og få godt med smag, før du tilsætter smørret.
  3. Når skiverne er godt brune, tilsætter du smør, chiliflager og rosmarin samt løg og hvidløg. Rør rundt og lad løg blive gennemsigtige i farven.
  4. Hæld hvidvinen på panden og lad den koge godt op ca. ti minutter,
  5. Hæld piskefløden ved og lad retten simre fem minutter.
  6. Nu kommer du spinaten i, rører rundt og placer kyllingebrysterne på panden. Lad dem dække så godt som muligt af saucen. Lad dem stå og suge saucen til sig i fem minutter.
  7. Smag til med salt og peber. Synes du, at smagen er for fed, hælder du mere hvidvin i.
  8. Server med en god pasta, som kan virkelig kan trække saucen til sig.

Næringsindhold

Kalorier: 368kcalKulhydrater: 9gProtein: 6gFedt: 33gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.1gKolesterol: 79mgNatrium: 671mgKalium: 611mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 3545IUVitamin C: 9mgCalcium: 116mgJern: 12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Jeg serverer kyllingebryst i svampesauce med en god pasta, men kartoffelmos er også også velegnet, da mosen kan suge den velsmagende sauce til sig.

Er du vild med simreretter med gode saucer, kan du også prøve at tjekke disse opskrifter ud:

Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad

Koteletter i fad

Spaghetti Bolognese

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne Fanefjord

    januar 23, 2025 at 3:48 pm

    Super saftig kylling og god sauce

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required