Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nemme og ovnbagte kyllingeboller i tomatsovs

Nemme og ovnbagte kyllingeboller i tomatsovs

kyllingeboller i tomatsovs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på kyllingeboller i tomatsovs, der er en nem og lækker hovedret. Kyllingebollerne steges i ovnen, og hele retten serveres med pasta.

Kyllingekødboller med tomatsovs er en lækker ret til aftensmad, der serveres sammen med pasta.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og den er nem at lave.

Se også mine opskrifter på:

  • Kyllingekødsovs
  • Kyllingefrikadeller

Opskrift på kyllingeboller

Nemme og ovnbagte kyllingeboller i tomatsovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Her får du min opskrift på kyllingeboller i tomatsovs, der er en nem og lækker hovedret. Kyllingebollerne steges i ovnen, og hele retten serveres med pasta.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling
  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 håndfuld persille
  • 30 g pinjekerner
  • salt og friskkværnet peber
Tomatsovs
  • 700 g cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 spsk balsamico
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 500 g pasta efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Kom cherrytomaterne i et lille ildfast fad, og stil dem i ovnen, hvor de skal bages i 40 minutter.
  3. Imens laver du farsen til dine kyllingeboller, og start med at riste pinjekernerne let på en pande.
  4. Bland derefter det hakkede kyllingekød sammen med meget finthakket rødløg og hvidløg, æg, finthakket persille og de ristede pinjekerner. Krydr også med salt og peber. Du skal bruge en stor teskefuld salt til denne portion. Rør farsen godt igennem, så den er lind og jævn.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt nu kyllingebollerne på pladen med en teske, så de ikke bliver for store. Du skal bruge en god teskefuld kyllingefars til hver kyllingebolle, og du får ca. 20-25 stk. af denne portion.
  6. Når cherrytomaterne har været i ovnen i 25 minutter stilles pladen med kyllingebollerne ind i ovnen, hvor de steges med de sidste 15 minutter.
  7. Og imens finder du en lille gryde frem, og sauterer finthakket rødløg og hvidløg i en god sjat olie. Kom også en spiseskefuld balsamicoe ved, men løgene skal ikke brunes, så steg ved en middel varme i cirka 4-5 minutter.
  8. Husk også at koge pastaen al dente.
  9. Når cherrytomaterne er færdigbagte kommes de i gryden, hvor de moses godt ud til en grov tomatsovs.
  10. Kom finthakket persille i sammen med en håndfuld basilikumsblade, og rør rundt. Smag tomatsovsen til med lidt sukker, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier639kcalKulhydrater86gProtein37gFedt17gMættet fedt3gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.1gKolesterol218mgNatrium1294mgKalium1295mgKostfibre3gSukker9gVitamin A1172IUVitamin C48mgCalcium75mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering af kyllingeboller

Anret tomatsovsen nederst i et passende fad, og fordel de lækre kyllingeboller ovenpå. Pynt også gerne med friske basilikumsblade og krydr med lidt mere friskkværnet peber.

Serveres med en god pasta til, eventuelt en fettucine.

Relaterede opskrifter

Verdens bedste italienske kødsovs opskrift
Her får du opskriften på verdens bedste kødsovs, der meget gerne må simre nogle timer. Den rigtige italienske kødsovs med rødvin til pasta.
Se opskriften her
italiensk kødsovs
Lasagne
Nem og lækker opskrift på lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce. Klassisk italiensk ret, der er blevet en dansk nationalret.
Se opskriften her
billede med lasagne
Italiensk gryde med kylling og kartofler på under 30 min.
Min opskrift på italiensk gryde med kylling og kartofler. Det er en nem gryderet, der laves som et hovedmåltid med bla. soltørrede tomater.
Se opskriften her
italiensk gryde med kylling og kartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required