• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker

Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker

billederesultat for kylling tikka masala
Kylling tikka masala er en nem og hurtig indisk ret, der laves med kyllingekød i tern. Til en chicken tikka masala serveres kogte ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  18. februar 2023

Del gerne:
354
SHARES
FacebookMessenger354PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.
  2. Opskrift på kylling tikka masala
  3. Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
  8. Indien eller Skotland?
  9. Krydderiblanding til tikka masala
Gå til opskrift

Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.

Kylling tikka masala er en lækker ret fra (formentlig) det indiske køkken, men lad mig med det samme fastslå, at der findes rigtig mange opskrifter på den.

Den går også under navnet chicken tikka masala, og mens tikka betyder noget i retning af mindre stykker, så er masala en krydderiblanding.

Så altså en ret med små stykker kylling i en krydret sovs.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Chicken masala
  • Butter chicken
  • Indisk mad
  • Chicken Korma

Opskrift på kylling tikka masala

billederesultat for kylling tikka masala

Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker

Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.
Bedømmelse
4.7 fra 109 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 650 g kyllingebryst
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 knold ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk koriander - stødt - kan undværes hvis ikke du er vild med koriander
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • Lidt cayennepeber
  • 1 tsk Maizena - majsstivelse
  • 3 tsk tomatpasta
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • 2 dl creme fraiche

Fremgangsmåde

  • Kylling skæres i mindre tern.
  • Varm en pande op ved høj varme, og kom en lille sjat olie på.
  • Steg nu kyllingekødet grundigt i fem minutter, og det rundt nogle gange.
  • Alle ingredienser til din tikka masala krydderiblanding vendes sammen i en skål, og kommes derefter ned til kyllingekødet. Lad det svitse med et minut.
  • Tilsæt så vandet og lad det lige koge ind.
  • Kom så creme fraiche i panden, og lad det koge yderligere fem minutter.
  • Smag din kylling tikka masala godt til med salt, peber og eventuelt andre krydderier, så du får den smag, som du bedst kan lide.
  • Tilføj mere væde, hvis du ønsker mere sovs til kyllingen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
281
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
104
mg
35
%
Natrium
 
860
mg
37
%
Kalium
 
691
mg
20
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
165
IU
3
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige kylling tikka masala serveres med kogte ris og nybagte naanbrød med sesamfrø. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Indien eller Skotland?

Nu skriver jeg en ret fra det indiske køkken, men faktisk ved man ikke helt nøjagtigt hvor kylling tikka masala stammer fra oprindeligt. Som det jo ofte er med disse retter.

I Skotland er der nogen, der hævder den kommer derfra, men der også er andre steder, der mener, at kyllingopskriften er deres.

Uanset hvad, så er her i hvert fald min opskrift på den lækre ret med krydret kylling.

Krydderiblanding til tikka masala

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der serveres kogte ris og naanbrød til.

Hvis du synes det er for besværligt at lave denne krydderiblanding selv, kan du købe ganske udmærkede og færdigblandede krydderiposer til netop kylling tikka masala.

Og det er bestemt også ok. Det gør kun retten endnu hurtigere at lave.

Du kan i øvrigt også skifte creme fraiche ud med en madlavningsfløde, hvis du foretrækker det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kurt Nielsen

    september 25, 2024 at 10:15 pm

    Retten smager fantastisk.

    Svar
  2. Lea

    april 09, 2024 at 1:45 pm

    Hvor meget garam masala krydderi skal der bruges i denne opskrift ?

    Svar
  3. Steen Rasmussen

    marts 21, 2023 at 6:46 pm

    Helt og aldeles ufuldstændig opskrift! Hvor er det grønne islæt ?! Kyllingen når ikke at få smag! Sovsen blev dog god, selvom den skulle reddes.

    Svar
  4. Jeanet

    februar 18, 2022 at 12:18 pm

    Hejsa! Hvor meget Garam Masala (færdigkøbt) skal der bruges i retten, når man ikke laver krydderiblandingen selv? Vh Jeanet

    Svar
  5. Vibeke

    januar 05, 2022 at 9:53 pm

    Denne opskrift er fantastisk!🤩
    Nem at lave og smager skønt😊 Hvorfor købe tikka masala sauce i en dagligvarebutik, når det er så nemt, som denne ret?
    Kun ros herfra - både fra de voksne og børn på 11 og ni år, som bad om, at få til madpakkerne dagen efter🤤
    Denne opskrift er en ny favorit hos familien👌

    Svar
  6. Katrine

    september 28, 2021 at 3:00 pm

    Super opskrift, det er blevet vores yndlingsret herhjemme 🙂

    Svar
  7. Sarah

    oktober 07, 2020 at 6:35 pm

    Kan jeg lave den ret dagen før og varme den da får gæster og skal lave så meget andet til dem også

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 07, 2020 at 8:17 pm

      Hej Sarah
      Jeg har ikke prøvet, men det burde ikke være noget problem 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Ulla

        september 26, 2024 at 2:00 pm

        Jeg er meget glad for opskrifterne . De er rigtige gode jeg bruger dem hele tiden . Der er mange gide. Jeg mangler. Nogle opskrifter på småkager uden sukker.Tak for alle de gode opskrifter

  8. Lise Ingwersen

    april 24, 2019 at 1:59 pm

    Hej Holger!

    Jeg modtager med glæde dine opskrifter hver dag
    på min Stine, som min PC hedder!

    Mange tak.
    Venligst Lise.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required