• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kylling stroganoff

kylling stroganoff
Kylling stroganoff er en meget nem og hurtig gryderet med kylling og en fantastisk sovs. Du kan lave retten på en halv time, og den serveres med ris. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. januar 2024 - Udgivet:  22. august 2023

Del gerne:
285
SHARES
FacebookMessenger285PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på kylling stroganoff. Det er en super nem, hurtig og lækker gryderet med kylling, champignon og lækker sovs.
  2. Opskrift på nem kylling stroganoff
  3. Kylling stroganoff - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
4.7 fra 50 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på kylling stroganoff. Det er en super nem, hurtig og lækker gryderet med kylling, champignon og lækker sovs.

Kylling stroganoff er en velsmagende og lækker variant af den klassisk Bøf stroganoff, der som bekendt laves med oksekød.

Men her er det altså en mere let udgave, hvor du kan bruge kylling inderfilet eller brystfilet. Det er op til dig.

Samtidig er det en meget nem og hurtig gryderet med kylling, som samlet kan laves på 45 minutter.

Serveres med ris, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Middelhavsgryde
  • Bøf Stroganoff
  • Kylling med parmaskinke

Opskrift på nem kylling stroganoff

kylling stroganoff

Kylling stroganoff - nem opskrift

Her er min opskrift på kylling stroganoff. Det er en super nem, hurtig og lækker gryderet med kylling, champignon og lækker sovs.
Bedømmelse
4.7 fra 50 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g kyllingeinderfilet - eller kyllingebryst
  • smør - til stegnig
  • 1 pakke bacon - i skiver, skåret i mindre stykker
  • 200 g champignon - i skiver eller grofthakket
  • 1 stort løg - hakkes fint
  • 1 spsk rosmarin - grofthakket
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk sennep
  • 1,5 dl bouillon - 1,5 dl vand og en bouillonterning (høns)
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2,5 dl fløde
  • 1 citron - lidt presset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Til kylling stroganoff kan du også anvende kyllingebryst filet, der skæres ud i mindre tern. Tilberedningstiden er den samme.
  • Brun kyllingekødet grundigt i lidt smør i en varm gryde, og tag det derefter til side.
  • Sæt gryden tilbage på kogepladen, og steg nu baconskiver i mindre stykker i et minuts tid.
  • Kom nu champignon ved, og lad det stege lidt mere, inden du tilsætter løg og rosmarin. Lad det svitse kort. Se evt. videoen hvordan du laver retten.
  • Kom så paprika i din kylling stroganoff sammen med lidt sennep og bouillon. Rør evt. 1,5 deciliter vand sammen med en terning hønsebouillon. Tilsæt også lidt tørret timian. Rør rundt.
  • Kom det stegte kyllingekød tilbage i gryden sammen med fløde, og tilsæt også lidt friskpresset citronsaft og sukker.
  • Lad din gryderet med kylling simre ca. 15 minutter under låg, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
455
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
158
mg
53
%
Natrium
 
1540
mg
67
%
Kalium
 
769
mg
22
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
38
g
76
%
Vitamin A
 
1128
IU
23
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
78
mg
8
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Kylling stroganoff serveres straks sammen med kogte ris og en lækker salat efter eget valg. Kan også serveres med kartoffelmos.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan Jensen

    januar 13, 2025 at 11:22 am

    Jeg synes, at et kvarter til retten er for meget til det sarte brystkød. Måske skal man vente med at komme kyllingekødet i de sidste fem minutter. Husk på at det allerede er grundigt brunet.

    Svar
  2. Anne Marie Rasmussen

    september 27, 2024 at 9:51 am

    Dejlig ret og hurtig at lave

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 27, 2024 at 10:50 am

      Mange tak, Anne Marie - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Bente Rasmussen

    februar 09, 2023 at 10:29 pm

    Hej Holger
    Tusinde tak for den fantastiske opskrift på kyllinge stroganoff, den elsker vi så meget 👍

    Svar
  4. Susanne Ingvorsen

    august 29, 2022 at 3:41 am

    Hej Holger,
    Jeg bor i Australien og elsker dine mad opskrifter, den sidste jeg lavede var kyllinge stroganoff, den smagte himmelsk og er blevet en af min familjes favoritter. Glæder mig til at prøve andre af dine opskrifter, I aften bliver det Fanø gryde.
    Mange hilsner
    Susanne

    Svar
  5. tom zinck nielsen

    juli 05, 2022 at 4:26 pm

    jeg er ved at lave din kylling stroganoff ! Er tre spiseskefulde hakket rosmarin ikke meget ? Vh Tom (og tak for mange dejlige opskrifter)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2022 at 5:17 pm

      Hej Tom
      Mange tak - og jeg synes tre spsk. er passende, uden at tage for meget over. Men du kan sagtens nøjes med lidt mindre 🙂
      Håber du nyder gryderetten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Bo

      september 16, 2022 at 6:23 pm

      Jo det er alt for meget har lige lavet opskriften og jeg dublede på alt dog ikke rosmarin…og det er stadig for meget,,,mit bud vil være maks en spiseske til 500 gr. Maks!!

      Svar
  6. Dalia

    juni 03, 2022 at 11:57 am

    Jeg lavede denne fantastiske ret forleden dag 😊. Kan man skifte kyllingekødet ud med oksekød? Hav en dejlig dag 😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required