• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kylling på kartoffel porrebund i fad i ovn

Holger Rørby Madsen
Kylling på kartoffel porrebund er en lækker opskrift på mad i fad, som du nemt kan lave i ovnen. Med bund af kartofler, gulerødder og porrer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kylling

Oversigt over indhold

  1. Her får du min opskrift på kylling på kartoffel porrebund i ovn. Det er en lækker middagsret, hvor retten laves færdig i et fad i ovn.
  2. Opskrift med kylling på kartoffelbund
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Note
4.93 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på kylling på kartoffel porrebund i ovn. Det er en lækker middagsret, hvor retten laves færdig i et fad i ovn.

Kylling på kartoffel porrebund er en skøn ret til aftensmad, og så er retten altså rimelig nem at lave.

Her tilbereder du kyllingebrystfilet omviklet med bacon på en bund af kartofler, gulerødder og porrer, og det sammen med en lækker sauce.

Der er masser af smag i retten, som er meget familievenlig.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift med kylling på kartoffelbund

4.9 fra 14 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 gram kartofler - små, delt i både
  • 300 gram gulerødder - i mundrette stykker
  • 3 porrer - i skiver
  • 1 potte timian
  • 1 potte persille
  • 2 deciliter vand
  • 1 bouillonterning - høns
  • 3 deciliter fløde - eller lidt mere
  • 2 teskefulde majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • 1 teskefuld sennep - eller lidt mere
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 stk. kyllingebryst - delt i halve
  • 8 skiver bacon
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, smør et ildfast fad og find en gryde frem.
  • Kartofler, gulerødder og porrer fordeles i det ildfaste fad. Hak en lille håndfuld af henholdsvis timian og persille og fordel i fadet. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Kog vand, bouillonterning og fløde op i et fad, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Hæld saucen over grøntsagerne i fadet. Vend det rundt.
  • Stil fadet ind i ovnen, hvor det nu skal have 30 minutter.
  • Imens gør du kylling klar. Skær hvert stykke kyllingebryst over på midten, så du nu får 8 stykker kylling. Krydres med en smule salt og peber.
  • Vikl en skive bacon om hvert stykke kylling, og sørg for at samlingen er nedad.
  • Efter de 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og kyllingestykkerne med bacon lægges øverst i fadet.
  • Kylling på kartoffel porrebund steges nu færdig i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 30 minutter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kylling på kartoffel porrebund i fad i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Note

Kylling på kartoffel porrebund serveres straks, og gerne sammen med et godt stykke brød. Her kan du se opskrifter på det bedste brød.

Der er masser af grøntsager i fadet, men derfor kan du jo alligevel sagtens også servere en god salat til kyllingefadet.

Se flere opskrifter her:

  • Fedtfattig kylling i fad med pasta på 30 minutter
  • Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges
  • Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 826
  • 1.4K
  • 64
  • 37
  • 17
  • 52
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Thit

    august 03, 2023 at 9:40 am

    Hvilken slags sennep skal man bruge?

    Svar
  2. Alex Jørgensen

    november 22, 2021 at 7:13 pm

    Smagte perfekt, som altid.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 23, 2021 at 1:16 pm

      Hej Alex
      1.000 tak - dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Kalvetykkam - langtidsstegt med fantastisk sovs
Banancookies »

Populært indhold lige nu

billederesultat for chokolade cookies

Cookies - den bedste opskrift med chokolade

billederesultat for cowboygryde

Cowboygryde - populær gryderet med bacon og pølser

billede med drømmekage fra Brovst opskrifter

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

spansk kylling

Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.9 fra 14 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart
  • Favorit sauce - nem opskrift der smager som Jensen's
  • Marcipan med nutella og hvid chokolade

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!