• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter

Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter

kylling og kikærter - nem indisk karryret med ris
Kylling og kikærter er en både sund og hurtig indisk karryret, der serveres med ris. Retten er samtidig meget børnevenlig, så den kan sagtens blive en ny favorit hjemme hos jer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. august 2022 - Udgivet:  21. maj 2019

Del gerne:
117
SHARES
FacebookMessenger117PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kylling og kikærter er en super nem og lækker opskrift, som både børn og voksne elsker. En meget hurtig indisk karryret, der serveres med kogte ris.
  2. Opskrift på kylling og kikærter
  3. Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Kylling og kikærter er en super nem og lækker opskrift, som både børn og voksne elsker. En meget hurtig indisk karryret, der serveres med kogte ris.

Kylling og kikærter er en meget simpel og nem opskrift i kategorien indisk karryret.

Her sauteres kylling i tern hurtigt af på en stor pande, hvorefter de øvrige ingredienser i form af blandt andet kikærter tilsættes.

Karryretten er meget børnevenlig, og du smager den selv til med karry. Tre teskefulde karry plejer at passe med en nogenlunde mild omgang kylling og kikærter, men du kan selvfølgelig sagtens komme mere ved.

Sovsen er også virkelig god, og det skyldes blandt andet lidt fishsauce, som passer perfekt til de øvrige ingredienser.

Men også de hakkede tomater og kokosmælken spiller godt sammen. i forhold til kokosmælken plejer jeg at bruge omkring en halv dåse, men du kan tilsætte som du synes.

Men kom ikke for meget væde i panden, så du får en indisk karryret, der sejler rundt i sovs.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på kylling og kikærter

kylling og kikærter - nem indisk karryret med ris

Kylling og kikærter - nem indisk karryret på 15 minutter

Kylling og kikærter er en super nem og lækker opskrift, som både børn og voksne elsker. En meget hurtig indisk karryret, der serveres med kogte ris.
Bedømmelse
4.9 fra 21 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg - gerne stort bundt
  • 4 fed hvidløg
  • 450 g kyllingebryst
  • 4 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kikærter
  • 3 tsk karry
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 dl bouillon - 1 dl vand og 1 terning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 dåse kokosmælk
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt majsstivelse - til jævning
  • 250 g ris - kogte, løse ris

Fremgangsmåde

  • Kog en deciliter vand op med en bouillonterning og stil til side.
  • Kog ris som anvist på pakken, da retten med kylling og kikærter ikke tager mere end cirka 15 minutter at lave.
  • Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, mens hvidløgsfed hakkes groft. Sauteres ved middel varme i en stor pande i en god sjat olie i et minuts tid.
  • Kyllingebryst fileterne skæres i mindre tern, og kommes i panden, hvor de brunes godt af. Steges med cirka fem minutter, så kødet er gennemstegt. Skru eventuelt en smule op for varmen, og rør rundt undervejs.
  • Imens skæres gulerødder og peberfrugt i små tern, og kikærterne hældes i en sigte og skylles under den kolde hane.
  • Når kyllingestykkerne har stegt de fem minutter, kommes gulerødder, peberfrugt og kikærter på panden.
  • Tilsæt også karry, fishsauce, bouillon, hakkede tomater og en halv dåse kokosmælk.
  • Lad det koge op, og kog derefter videre i 5-7 minutter. Tilsæt eventuelt lidt mere kokosmælk eller vand, og du kan også jævne sovsen med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
  • Hak persille fint og vend den i lige inden servering, og smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
682
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
72
mg
24
%
Natrium
 
1051
mg
46
%
Kalium
 
1365
mg
39
%
Kulhydrater
 
93
g
31
%
Kostfibre
 
13
g
54
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
40
g
80
%
Vitamin A
 
11566
IU
231
%
Vitamin C
 
58
mg
70
%
Calcium
 
134
mg
13
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kylling og kikærter serveres straks sammen med de kogte ris. Her vil jeg anbefale basmati ris. De er gode til denne ret.

Dertil eventuelt også min opskrift på hjemmelavede naanbrød.

De er altså også meget nemme at bage, og lave bare rigeligt. de kan nemlig sagtens fryses ned.

Se flere opskrifter

  • Kyllingeret med ris i ovn
    Kyllingeret med ris i ovn
  • marokkansk kylling i fad
    Marokkansk kylling i fad med couscous
  • billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
    Nem kylling i karry med grøntsager og ris
  • billede med ristaffel
    Ristaffel (hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jeanett

    august 07, 2022 at 6:07 pm

    Hej.
    Tak for nogle fantastiske opskrifter👏👏. Når du skriver at der er 220 kalorier i….er det så for 100 gram af karryretten uden ris??
    Mvh
    Jeanett

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2022 at 12:28 pm

      Hej Jeanett
      Tak for de søde ord - dem er jeg glad for.
      Jeg har nu opdateret næringsindholdsdelen på opskriften, så du nu kan se pr. portion.
      Lignende rulles nu gradvist ud på alle opskrifter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required