Få den lækre opskrift på kylling cashew. En nem ret til wok eller pande med kylling, cashewnødder, masser af peberfrugt og kinesisk sovs.
Kylling cashew er en lækker ret med rod i det kinesisk-amerikanske køkken, og den er meget nem at lave.
Her er min version af cashew chicken med kylling inderfilet, ristede cashewnødder, peberfrugter og en fantastisk hvidløgssovs, som du bliver vild med.
Du skal bruge en dyb sauterpande eller en god wok til retten, men ellers er det hele ganske let at gå til, og du kan tilberede kylling med cashewnødder på en halv times tid.
Opskriften er beregnet som et hovedmåltid til 4 personer. Og den kan serveres med ris eller nudler.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på kylling cashew
Kylling cashew - lækker opskrift på cashew chicken
Ingredienser
Kylling
- 50 g majsstivelse
- 1 tsk paprika
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk natron
- 600 g kyllingeinderfilet - skåret i mindre stykker
Kinesisk sovs
- 100 g hønsebouillon - svarende til 1 dl.
- 75 g hoisin sauce
- 25 g soja
- 2 spsk østerssauce
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk ingefær - revet
- 3 fed hvidløg - meget finthakket
- 1 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
Cachew og andet
- 125 g cashewnødder - usaltede, ristes på panden
- 1 løg - hakket
- 1 grøn peberfrugt - i tynde strimler
- 1 gul peberfrugt - i tynde strimler
- 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
Fremgangsmåde
- Til kylling cashew starter du med kyllingen. Vej 50 gram majsstivelse af i en skål sammen med 1 teskefuld paprika, 2 teskefulde løgpulver og 1 teskefuld natron. 600 gram kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker og vendes godt rundt i blandingen.
- Kinesisk sovs: I en kasserolle vejes 100 gram hønsebouillon af sammen med 75 gram hoisin sauce, 25 gram soja, 2 spiseskefulde østerssauce, 1 spiseskefuld hvidvinseddike, 2 spiseskefulde brun farin, 1 spiseskefuld ingefær og 3 fed hvidløg. Kog det op og jævn med 1 teskefuld majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Kog et par minutter indtil den har en tykkere konsistens. Tages til side.
- Rist 125 gram usaltede cashewnødder i en dyb sauterpande eller en wok. Hæld nødderne i en lille skål, og hak 1 løg, mens 1 grøn peberfrugt, 1 gul peberfrugt og 1 rød peberfrugt skæres i strimler.
- Kom en god sjat olie i sauterpanden (eller wokken), og steg kyllingekødet i ca. 3 minutter ved høj varme. Panden/wokken skal være gennemvarm når kødet kommes på.
- Tilsæt løg og peberfrugter og steg et par minutter mere, inden den kinesiske hvidløgssovs hældes ved sammen med de ristede cashewnødder. Varm det igennem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den lækre kylling cashew serveres straks sammen med kogte ris eller nudler. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jørgen
Jeg fulgte trinnene i opskriften, så jeg vendte kødet i melblandingen og lod det stå mens jeg lavede sovsen. Da jeg skulle til at stege kødet var det klistret sammen til én stor klump, der var lidt svær at håndtere. Er det okay hvis man først vender kødet i blandingen lige inden man steger det?
Gitte
Det vil være dejligt at få de flydende ingredienser i dl. istedet for gram. Men glæder mig til at lave retten. Lyder god.
Tak i øvrigt for alle de gode opskrifter.
Jørgen
Eller begge dele. Jeg synes gram er godt når man fx ganger opskriften op og ender med en brøkdel af en spiseske eller lignende, der er svært at måle men let at veje af.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om den her.