Her får du opskriften på hel kylling med vodka-tomatsovs lavet på en bund af kartofler, markchampignon, tomater, løg og hvidløg.
Kylling med vodka-tomatsovs er en lækker opskrift på helstegt kylling lavet på en bund af grøntsager og med en skøn vodka-tomatsovs.
Kyllingen lægges på en bund af små kartofler, cherrytomater, markchampignon, løg og hvidløg - og sovsen laves med vodka, tomatpuré og fløde, som krydres med blandt andet paprika og bacon.
Det hele laves i et fad, der skal i ovnen eller grillen i halvanden time. Så du har god tid til at rydde køkkenet og dække bordet, inden det lækre måltid skal spises.
Retten er i øvrigt oplagt som gæstemad.
Du kan lave retten både i grillen eller i ovnen. Husk dog at stege kylling med vodka-tomatsovs ved indirekte varme, hvis du laver den i grillen.
Se flere opskrifter:
Kylling med vodka-tomatsovs
Ingredienser
- 1 kylling - hel, fersk på 1600 gram eller 2 styk på 1200 gram
- 1 dl vodka
- 500 g cherrytomater
- 250 g markchampignon - halveret
- 3 løg - i kvarte
- 650 g kartofler - små
- 300 g bacon - sprødstegt i smør
- 140 g tomatpure
- 1 spsk paprika - mild
- 1 spsk chiliflager
- 1 spsk rotisserie chicken rub
- flagesalt - Lidt
- ½ spsk garlic & parsley sea salt
- ½ l fløde
- ½ glas crema de boletus y trufa
Sådan gør du
- Start med at komme de små kartofler i et stort ildfast fad. Fadet skal være stort nok til at kunne rumme alle ingredienser og 1-2 kyllinger ovenpå.
- Fordel cherrytomater, markchampignon, løg og hvidløg i fadet mellem kartoflerne og hæld vodkaen over.
- Fordel tomatpuré i små klatter rundt i fadet. Drys med flagesalt, rotisserie chicken rub og garlic & parsley sea salt.
- Steg bacon sprødt i smør, og hæld bacon og væden over grøntsagerne i det ildfaste fad.
- Drys med paprika og og chiliflager.
- Hæld en halv liter fløde ud over og læg kyllingen/-erne med brystet opad ovenpå.
- Lav en lomme under skinnet på kyllingernes bryststykker og kom en god klat crema de boletus y trufa ind under.
- Drys kyllingen godt med flagesalt.
- Sæt fadet i grillen eller ovnen (varmluft) ved 200 grader i halvanden time. Hvis du laver kylling med vodka-tomatsovs i grill, skal det ske ved indirekte varme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Kylling med vodka-tomatsovs kan serveres straks - gerne sammen med en lækker salat.
Det kunne være en nem spidskålssalat med æble.
Du kan se flere opskrifter med kylling her.
Opskriften er udviklet af Maria Ullergaard.
nordgaardens@live.dk
og hvad er creme the et eller andet ????? fås ikke i hverken Meny el. Superbrugsen
Mvh
Susan