Her får du opskriften på hel kylling med vodka-tomatsovs lavet på en bund af kartofler, markchampignon, tomater, løg og hvidløg.
Kylling med vodka-tomatsovs er en lækker opskrift på helstegt kylling lavet på en bund af grøntsager og med en skøn vodka-tomatsovs.
Kyllingen lægges på en bund af små kartofler, cherrytomater, markchampignon, løg og hvidløg - og sovsen laves med vodka, tomatpuré og fløde, som krydres med blandt andet paprika og bacon.
Det hele laves i et fad, der skal i ovnen eller grillen i halvanden time. Så du har god tid til at rydde køkkenet og dække bordet, inden det lækre måltid skal spises.
Retten er i øvrigt oplagt som gæstemad.
Du kan lave retten både i grillen eller i ovnen. Husk dog at stege kylling med vodka-tomatsovs ved indirekte varme, hvis du laver den i grillen.
Se flere opskrifter:
Ingredienser
- 1 kylling - hel, fersk på 1600 gram eller 2 styk på 1200 gram
- 1 dl vodka
- 500 g cherrytomater
- 250 g markchampignon - halveret
- 3 løg - i kvarte
- 650 g kartofler - små
- 300 g bacon - sprødstegt i smør
- 140 g tomatpure
- 1 spsk paprika - mild
- 1 spsk chiliflager
- 1 spsk rotisserie chicken rub
- flagesalt - Lidt
- ½ spsk garlic & parsley sea salt
- ½ l fløde
- ½ glas crema de boletus y trufa
Sådan gør du
- Start med at komme de små kartofler i et stort ildfast fad. Fadet skal være stort nok til at kunne rumme alle ingredienser og 1-2 kyllinger ovenpå.
- Fordel cherrytomater, markchampignon, løg og hvidløg i fadet mellem kartoflerne og hæld vodkaen over.
- Fordel tomatpuré i små klatter rundt i fadet. Drys med flagesalt, rotisserie chicken rub og garlic & parsley sea salt.
- Steg bacon sprødt i smør, og hæld bacon og væden over grøntsagerne i det ildfaste fad.
- Drys med paprika og og chiliflager.
- Hæld en halv liter fløde ud over og læg kyllingen/-erne med brystet opad ovenpå.
- Lav en lomme under skinnet på kyllingernes bryststykker og kom en god klat crema de boletus y trufa ind under.
- Drys kyllingen godt med flagesalt.
- Sæt fadet i grillen eller ovnen (varmluft) ved 200 grader i halvanden time. Hvis du laver kylling med vodka-tomatsovs i grill, skal det ske ved indirekte varme.
Næringsindhold
Note
Kylling med vodka-tomatsovs kan serveres straks - gerne sammen med en lækker salat.
Det kunne være en nem spidskålssalat med æble.
Du kan se flere opskrifter med kylling her.
Opskriften er udviklet af Maria Ullergaard.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.

nordgaardens@live.dk
og hvad er creme the et eller andet ????? fås ikke i hverken Meny el. Superbrugsen
Mvh
Susan