• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kylling med spinat og blomkålssalat

kylling med spinat i fad
En lækker kylling med spinat, der laves i et fad og bages i ovnen. Du skal bruge frisk spinat, der lægges som bund, og ovenpå kommer så stegt kylling. Retten serveres med ris og en frisk blomkålssalat. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. oktober 2023 - Udgivet:  22. oktober 2023

Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kylling med spinat er en dejlig hverdagsret, hvor du tilbereder kyllingebryst i et fad sammen med frisk spinat og en skøn sovs. Retten serveres med en rå blomkålssalat.
  2. Kylling med spinat
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Noter
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Kylling med spinat er en dejlig hverdagsret, hvor du tilbereder kyllingebryst i et fad sammen med frisk spinat og en skøn sovs. Retten serveres med en rå blomkålssalat.

Kylling med spinat laves af kyllingebrystfilet, som du deler i halve på den lange led, og bruner godt af på panden.

Du skal også anvende frisk spinat, som steges af inden det kommer i et fad sammen med kyllingekødet og den lækre sovs.

Se også: Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Det hele nydes med kogte ris og en salat med rå blomkål. Nemt og godt.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på kylling med spinat

kylling med spinat i fad

Kylling med spinat

Kylling med spinat er en dejlig hverdagsret, hvor du tilbereder kyllingebryst i et fad sammen med frisk spinat og en skøn sovs. Retten serveres med en rå blomkålssalat.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetAftensmad
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g spinat - frisk
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk sennep
  • 2 tsk oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 kyllingebryst
  • 250 g ris - koges som anvist

Fremgangsmåde

  • Til kylling med spinat starter du med, at skylle spinaten grundigt i koldt vand, gerne ad flere gange. Slyng den tør. Eller køb en spinat, der allerede er vasket - det er dog nemmere.
  • Steg spinaten på en varm pande, så spinaten netop falder sammen, og læg den derefter i et smurt, ildfast fad.
  • Løg og hvidløg hakkes fint, og sauteres af i lidt olie på panden. Tilsæt madlavningsfløde sammen med sennep og oregano, og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
  • Hæld det over spinaten, og fordel det ud.
  • Vask panden af og varm den godt op igen. Nu skal du stege ved en god varme. Kyllingebrystfileterne deles i halve på den lange led, og brunes godt af i lidt olie på panden. Krydres med salt og peber, og lægges i fadet.
  • Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 20 minutter.
  • Imens koger du ris til retten. Se kogetiden på pakken.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
752
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
25
g
156
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
211
mg
70
%
Natrium
 
834
mg
36
%
Kalium
 
1004
mg
29
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
7180
IU
144
%
Vitamin C
 
23
mg
28
%
Calcium
 
185
mg
19
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kylling med spinat serveres straks sammen med blomkålssalat og kogte ris, hvor jeg foretrækker basmatiris.

Se også: Spinatgryde

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    januar 18, 2018 at 9:56 am

    Hvad er bornholmsk sennep?

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 18, 2018 at 10:05 am

      Hej Marianne
      det er blot sennep fra Bornholm, som kan købes de fleste steder i landet. Jeg synes bare de laver en god sennep på Bornholm, men du kan selvfølgelig anvende en anden sennep i stedet 🙂
      Rigtig god dag til dig.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required