Kylling med skilt sovs er en traditionel og gammeldags ret, hvor en hel kylling steges i gryde, og sovsen ikke jævnes. Tværtimod lader man sovsen skille.
Kylling med skilt sovs er en klassiker i det danske køkken, og det er bestemt ikke uden grund.
Smagen er nemlig fantastisk i retten, som består af en grydestegt kylling, der serveres med en skilt sovs, kogte kartofler og en hjemmelavet agurkesalat.
Det er der link til længere nede i opskriften.
Skilt sovs
Kyllingen brunes godt af, og steges først med lidt bouillon, hvor du så senere tilsætter fløden, og på den måde opnår en skilt sovs.
Den skilte sovs kan sagtens få lidt sovsekulør, men den må ikke jævnes. Hvilket næsten giver sig selv.
Kylling med skilt sovs er en utrolig nem ret at lave, og den kan nydes på alle tider af året.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kylling med skilt sovs
Kylling med skilt sovs - den gammeldags opskrift
Ingredienser
- 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
- 1 bundt persille - masser af persille
- 2 spsk smør - til stegning
- 3 dl vand
- 1 bouillonterning
- timian
- 2 dl piskefløde
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- Evt. lidt sovsekulør - kan undværes
Fremgangsmåde
- Kyllingen rengøres og duppes tør. Krydr den med salt indvendigt og udvendigt, og fyld et stort bundt persille i den.
- Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en god klat smør i. Vær ikke alt for nærig med smørret, og jeg plejer at bruge to generøse spiseskefuld smør.
- Brun nu kyllingen grundigt på alle sider, men undlad at stikke en gaffel i den. Brug gerne gafler med forsigtighed til at vende kyllingen, eller anvend et par grydeskeer.
- Når kyllingen er brunet godt af, lægges den med brystet nedad i gryden, hvorefter du hælder vand og en bouillonterning i. Læg også nogle kviste timian ved, og krydr kyllingen med friskkværnet peber.
- Læg låget på, skru ned for varmen, og lad nu kyllingen simre i 30 minutter.
- Så vendes kyllingen om, og fløden tilsættes. Steg videre i 20 minutter.
- Tag låget af og give nu kyllingen cirka 5-10 minutter mere, så du er sikker på at kødet er gennemstegt.
- Kyllingen tages forsigtigt over på et skærebræt, og køler en smule af inden du skærer den ud.
- Den skilte sovs koges en smule ind, og smages til med salt og peber. Sovsen er formentlig rigeligt saltet, så det er mere peber der skal til. Du kan også justere farven med lidt sovsekulør - men sovsen skal IKKE jævnes. Smag også gerne til med lidt citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server den færdigstegte kylling med skilt sovs, kogte kartofler og denne hjemmelavede agurkesalat.
En sund og lækker broccolisalat er også fin til kyllingen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: