Her får du min opskrift på kylling med sennep og porrer, der nemt laves i et fad i ovnen. Retten er fedtfattig, og lavet uden smør og fløde.
Kylling med sennep og porrer er en lækker middagsret, som er rimelig nem at lave.
Retten indeholder også spinat, og så laves den helt uden smør og fløde. Ønskes en mere flødeagtig smag og konsistens, kan du dog sagtens udskiftes lidt af bouillonen med fløde.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du serverer retten med pasta eller ris.
Opskrift på kylling med sennep og porrer
Kylling med sennep og porrer
Ingredienser
- 2 porrer - i tynde skiver
- 3 fed hvidløg - i tynde skiver
- 1 spsk hvedemel - med top
- 4 dl hønsebouillon - af 4 dl. kogende vand og 1 terning
- 200 g spinat - frisk
- 2 tsk sennep - jeg bruger en Maille med honning
- 1 tsk timian - tørret
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- 4 stykker kyllingebryst
- 2 spsk olivenolie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft og find et passende ildfast fad frem, hvor du kan have fire stykker kyllingebryst i.
- Porrer svitses kort i lidt olivenolie på en varm pande, hvorefter hvidløg tilsættes. Svitses kort med.
- Drys hvedemel over, vend rundt og hæld derefter hønsebouillon i. Rør det ud.
- Kom gradvist den friske spinat ved, så spinaten falder sammen i sovsen.
- Tilsæt sennep og timian, og smag til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
- Hæld indholdet fra panden i det ildfaste fad.
- Vask hurtigt panden af og stil den tilbage på kogepladen.
- Brun nu kyllingebrystfileterne i lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber. Kyllingekødet skal kun brunes - og ikke steges færdige!
- Fordel kyllingestykkerne i fadet ovenpå sovsen, og giv nu din kylling med sennep og porrer ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Kylling med sennep og porrer serveres straks, og hertil passer pasta eller kogte ris virkelig fint.
Jeg laver også gerne en lille tomatsalat til.
Se flere opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
John Asbjørn Gøransson
Synes, at kyllingebryst kan være en stor og måske lidt tør størrelse ...... måske brystet burde skæres i mindre stykker uanset opskrift ?!